14 Şubat 2024 Çarşamba

Güzel Bir 14 Şubat Günü

 Dostlar Günaydın Herkese,

Bu sabah 3.20 olmadan uyandık... Gece muhtemelen 11.30 civarı yatmışızdır... :) Çok mutluyuz... Şükürler olsun Rab'be... :)

Şimdi ne yapacağımızı planlayalım... Ancak önce bir bardak su... İçimiz yanmış... :)

Evet dostlar tam 2 bardak su içtik... Nescafemiz ve çerezimiz yanımızda, ailemiz uykuda... Rabbimiz kalbimizde... Daha ne olsun... :)

Zaman Yolculuğu kitabında sayfa 24'e geldik ve saat de 4.50'ye geliyor... Atatürk gibi günde 5 saat uyumalıyız, büyük işler başarabilmek için... :)

Güzel bir şarkı açalım... :)


Divan-ı Kebir VII-1'de sayfa 183'ten 195'e geldik... Rabbimize hamd olsun... :) Dediğimiz gibi bu divandaki ikinci turumuz... 8 cildi bir kez okuduk, ayrıca öncesinde Mesnevi'yi de okuduk... :)

Tasavvuf okumak, bizim için sanki pervaneler gibi ateşin çevresinde dönmek gibi... Mevlana ki şeker gibi yazar, ancak ısıtır gene de... Her şey dozunda... :)

Şimdi biraz çayın yanında muzlu kremalı bisküvi yiyelim bakalım... :)

Saat de 6.00'ya gelirken dostlarım, bugün neler yapacağımıza karar verelim...

İbadetlere devam edelim ve Ekpss çalışalım, sanki angarya gibi gelse de bu iş bize, sınavı kazanabilmek için gene de önemli ancak bu işi akşama bırakacağız sanki... :)

Biraz oyunumuzu kodlayalım bugün, biraz da kurslara bakalım... :) Bir de Ekpss'ye kayıt olup akşama çalışalım nasipse... Oyunumuzda arıza çıkmıştı en son ve back up aldığımız yere geri dönmüştük belki 15-20 sayfa kadar geriye... :)


Biraz geçen gün başlayıp da 48. sayfaya kadar geldiğimiz İlber Ortaylı Hoca'nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk kitabına devam edelim... :) Bu kitabı da 2. okumamızda sayfa 70'e geldik... :)

Dostlarım biraz da yeni aldığımız Sultan Veled'in Aşkname'sine bakalım... Pervane misali gene ateşin etrafında dolanalım biraz daha... :)

Bu kitapta da 22. sayfaya kadar geldik... Şu an güneş doğuş vakti, derler ki güneş doğuncaya kadar sabah namazı kılınmalıdır, bunu unuttuk ve biraz geç kaldık, bir 45 dakika kadar daha bekleyelim de farz ve sünneti kaza  edelim ve ardından da virdi mevleviyi yapalım... :)

Bu yolun büyükleri der ki ilahi aşkı anlatmada kalem aciz kalır yani anlatılmaz, yalnız o deryaya dalanlar bilir...

Rabbim önümüzü de sonumuzu da hayırlı eylesin inşallah cümlemizin... :)

30. sayfaya kadar geldik ve biraz uyuyalım... :)

İkindi vaktinde uyandık, akşam olmadan, biraz fazla uyumuşuz... :)

Bugün Ekpss'ye de kayıt olmadık... :)


Dostlar çok mutluyuz, içimizden hiç Ekpss'ye çalışmak gelmiyor... Oyun yapmak biraz geliyor, çok değil... En iyisi kütüphanemizden bir kitap seçip okumak... Mutlu ve mest olmak en güzeli... Kitapları değiştire değiştire okumaya devam öyleyse... :)

Dostlar Sadi Şirazi'nin Bostan'ını seçtik... 148'de kalmışız en son... İlk 103 sayfanın ise altını çizmeden okumuşuz... Başa dönelim ve en güzel yerlerin altını çizelim... Bu kitapta çok altını çizdiğimiz yer oldu, o bakımdan her ne kadar burada da paylaşmak istesek de belki paylaşamayabiliriz... :) Nasip... :)

22'ye geldik dostlar ve akşam yemeği de yedik... Allah'a şükürler olsun... :) İlaç da bizi uyutuyor o bakımdan fazla okuyamıyoruz... :)

Bugün daha hiç ibadet yapamadık dostlar... İlaçlar uyku veriyor ve beynimizi sersem yapıyor... :)


Bugünkü işlem tamam dostlar... :) 

Güzel bir The Beatles şarkısı açalım... :)



Şu üstteki topice geri dönüyoruz dostlarım... Kahvemizi yaptık gece uzun önce bu topici okuyalım bir daha ısınmak için... Sonra vakit olursa eklemeler yapalım inşallah... :) Çok mutluyuz dostlar, Rab'be şükürler olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....