23 Şubat 2024 Cuma

Cuma Günü Başlasın :) & Ders Programım Belli Olmuş :)

 Merhaba dostlar,

Cuma gününe girdik... Bu son gün bol bol dinlendik... Hiç ders çalışmadık, hiç ibadet de etmedik henüz... Son 6 vakti kılmalıyız... :)

Aktardan alınan çaylarımızı demledik... :) Çok mutluyuz dostlar... Hep böyle özgür olmak istiyoruz... :)


Aziz kardeşlerim,

Eşrefoğlu Rumi Hazretleri ne güzel anlatıyor kitabında Dünya'ya gönül vermemek gerektiğini... Mevla'm kendisinden razı olsun ve makamını da arşı-ala üzerine eylesin... :) Bu Dünya için endişe etmeye de değmez... Kimse ölümden kaçamaz... Peygamberler dahi... Ne incelikler var, mal-mülk yığma gafletine düşmek ne kadar anlamsız okuyunca inşallah siz de anlayacak ve elinizdekileri geldiği gibi inşallah yoksullarla paylaşacaksınız... Allah bizi ilminden ayırmasın... Mevla'mız bizi dünyayı değil ve ahireti dahi istemeyenlerden eylesin... Yalnız Allah'ı isteyenlerden... Gerçek aşıklardan eylesin... :) O Hakk'ın muhabbetidir gerçek iyilik... :)

Mevla'm cümle peygamberleri ve evliyaları ve dahi azizleri anlatan kitapları bolca okumamızı, ardından da bilim, edebiyat ve biraz da felsefe adamlarının kitaplarını da incelememizi nasip eylesin...

Ne güzel Mevla... ALLAH :) 



Dostlarım bugunkü işlem de tamam Allah'ın izniyle ve toplamda 200 defa, namazlardan önce ve sonra olmak üzere tesbihatımızı yaptık. 

Benim tesbihim şöyleydi: ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER LA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN RESULULLAH

Sizinki farklı olabilir... :) İlim öğrenmeye devam ancak uykumuz da geliyor... Saat 6.30, birazdan sabah ezanı okunur... :) Mevla cümlemizi ağır uykulardan ve gaflet uykularından uyandırsın inşallah... :)

Dostlarım bu sabah Vird-i Mevlevi'ye de devam ettik... :) Allah'ı tesbih ederken adeta mest olduk... :)

Dostlar bugün Cuma'ya da gittik ve babamla soğanlık da satın aldık, önceki çok eskimişti... Onu monte ettik beraber... :) Biraz birkaç parça alışveriş yaptık... :)

Dostlarım derslerim açılmış... İşte bu dönemki derslerim ve programım:



Çok mutluyum dostlar... Allah'a şükürler olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....