7 Şubat 2024 Çarşamba

7 Şubat 2024'e Merhaba

 Merhaba Dostlar,

Pek çok şeyi dinler geçeriz... Pratik yapmadan geçince o konu hiçbir zaman tam olarak oturmayabilir... Bu matematik dinlerken de böyledir, araba sürmeyi öğrenirken de... Pratik yapılmadan o konu öğrenilmez, istediğin kadar teoriye sahip ol... :) Dolayısıyla ben de ana sayfaya o güzel notu ekledim... Bazen kurslara kaydoluyorum... Pratik yapmadığımdan hemen hemen hepsi yarım kalıyor... Şu anda çarşamba gününe girmiş bulunmaktayız ve ben de Btk Akademi'deki Kali Linux kursunu tekrar seyredeceğim ancak bu kez kodların pratiğini yaparak arkada kali linux'üm açık vaziyette... :) Zaten henüz kursta %30'a gelmişim... :)

Kali Linux'te apt update ve apt upgrade komultarını girdik ve güncellemeleri yaptık... :) Bir yanda da Kali Linux kursumuz açılı... Saat de 3.30'a geliyor... Gece uzundur onu yatarak geçirme demişlerdi... :)


Aslında arkadaşlar biz siber güvenlik eğitimine 7. dönemimizde başlayacağız nasip olursa ancak şimdiden kurslardan çeşitli ön bilgileri öğrenelim... Hem Btk Akademi hem de Udemy aracılığıyla... :) Az zaman sonra 4. dönem başlayacak inşallah... :)

Arkadaşlar birinci bölümü bitirdik ikinci bölüme de giriş yaptık ve uykumuz geldi... Saat 04.30'a geliyor, şimdi yatalım 10.00 gibi devam inşallah kaldığımız yerden... Oyunda arıza çıktığından o kaldı bir müddet ancak oyun Şubat'ın 3. haftasına yetişmesi imkansız oldu... Biz en iyisi 12 ayda bir oyun çıkartmaya bakalım... 6 ay çok iddialı oldu, çünkü epey arızalar çıkabiliyor ve ben tek kişiyim... :)

Uyku tutmadı dostlar, saat de 05.10'a geliyor.. :) Biz de kali linux kursuna devam edelim... :)

Önümüzdeki 18 sene boyunca günde 10 saatten haftada 70 saat kadar çalışmalıyız... Bu 70 saatin 30 saati para kazanmaya yönelik çalışmalar, geriye kalan 40 saati ise yeni bilgiler edinmeye yönelik çalışmalar olmalı...

Dostlar sabah ezandan sonra yattık ve 12.40 gibi de kalktık... Üzücü bir haber aldık bugün, bir akrabamız aynı soyaddan vefat etmiş... Mevla'm mekanını cennet eylesin ve merhametiyle muamele eylesin inşallah...

Dostlar saat şimdi 13.00'e geliyor ve kali linux kursuna devam edelim haydi... :)


Arkadaşlar kali kursunda 2. bölümün bitmesine son 1 video kaldı... :)

Ancak 4-4 buçuk saat kadar uyuduğumuzdan biraz sersem olduk... :)

Bugün çarşıya gittik, şehirde dolaştık, kitapçıları dolaştık ancak kitap almadık... :)) Bir güzel Cappucino ısmarladık kendimize... :)) 

Sonra insanlara baka baka eve döndük... :)

Çok mutluyuz dostlar... Rabb'e şükürler olsun... :)

Bu hayatı seviyorum, tamamen özgür ve serbest işlerde çalışabilecek durumda olmak... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....