15 Şubat 2024 Perşembe

Güzel Bir 15 Şubat Günü

 Merhaba dostlar,

Bugün, 

1) Oyunumuzu kodlayalım,

2) Zaman Yolculuğu kitabını okuyalım ve altını çizdiğimiz yerleri sitede yayınlayalım... :)

3) Ekpss çalışalım iş-güç sahibi olabilmek için.. ( Bu işi çok sallarsak sınavdan hava gazı alırız...) :)

Kararlaştırdık... Saat şu anda 2.35'i geçiyor... :) Biraz daha dinlenip, uykuya dalalım... Sabah da 6.50 gibi uyanalım, ezandan hemen önce ve ibadet ve virde gerekli gayreti gösterelim... :)

Dostlar, uyku tutmadı, patates kızartması yedik ve sabah ilaçlarını aldık... İlacı almazsak beynimiz manikleşmeye başlıyor, üst üste alırsak da sersem oluyor... :) Onun haricinde iyiyiz... :)


Saat de şimdi 4.30'u geçiyor... :) Yatalım da sabah 10.30'a kuralım alarmı... Yarın çıktıları ve belgeleri alıp Ekpss'ye kayıt olmalıyız... :)
---------------------------------------------------------------------------------------------

Dostlar, belgeleri topladık ve devlet kurumlarındaki işlemleri hallettik, şükürler olsun... Rabb'im sınava girecek tüm adayların yar ve yardımcısı olsun... Çok sıkıntılı nice kulları var Rabbü'l-aleminin, hepsine yardım etsin Mevla'mız... :) Haline her daim şükreden ve dediklerini yapan kullardan eylesin bizleri inşallah... :)

Üstteki programı iptal edelim de son iki buçuk ay full Ekpss'ye çalışalım, derslerin haricinde... :)
Küçük enişte bize kitaplar almış sınav için... Öyleyse ha gayret... :)

Benim hocam Ekpss matematik konu anlatımlı videolarda 11-12-13-14'ü de hızlıca izledik... :)

Tarihten 16 ders yüklemişler, ben ilk dersin yarısını izledim 30 dakika kadar... :)

Coğrafyadan da 32 dakika kadar izlemişiz... :)

Bugün cimbom kazandı, tebrikler Galatasaray... :)

Bugünki işlem de tamamdır ayrıca... :)

Dostlarım beynim her 4 buçuk saatte bir 50 mg ilacı arıyor... Günde 5 tane içiyorum... Örneğin sabah 8.00'de alsam, öğlen 12.30'da, ikindi 17.00, akşam 9.30 ve gece 2.00 olmalı saatlerim, gece de uyku gibi... :) Ancak bu akşam 8.15 gibi alıp, sonra 00.50 gibi almışım... Yani her zaman değişken biraz, ilacı alınca maniyi ve husursuzluğu biraz alıyor ancak beyni sersem yapıyor ve bu sefer de bir başka özgüvenle alakalı biraz sıkıntı oluşturuyor... Kafamız yani ne manik ne sersemken en rahat halimiz... Eğer ki 4 buçuk saatte bir yerine belki de 5 buçuk saatte bire dönersek yani hafif manik dolaşabilirsek inanıyorum ki çok daha rahatlayacağız... Eskiden 600 mg kullanırdık... Şimdi 250. 200 ve 150 kullandığımız da oldu. Aslında tekrar 200 mg'a da dönebiliriz... Sadece son 1 saat kadar hafif sıkıntılı dolaşmayı göze alırsak... Hem o zaman ilaca daha çok gereksinim olur ve sersemliğin de önüne geçer... :) Kaldı ki doktor da 200 mg kullanın demişti... Evet manikleşince ilaca sarılmak yok arkadaş tamamdır... İlaç saatlerinde değişkenlik olabilir biraz ama 200 mg'ı tekrar deneyeceğim... :) Eğer dener ve 15 gün dayanabilirsem vücut adapte olacaktır bir şekilde inşallah... :)

250'de biraz fazla takıldık çünkü... :) Demokrasilerde çareler tükenmez demişler hem, önce 5 saate bir alırız 3 ay kadar...9 saat de uykuda geçer... Sonra da 5 buçuk saate bir alırız ve 200 iyice oturur.. O zaman da yaklaşık 7 buçuk saat uyku yetecektir.. :)

Yanlış hatırlamıyorsam zaman yolcusu  25 mg aldığını söylemişti ve bu son kullandığım ve genel olarak bana en iyi gelen yardımcı ilaçtı, ancak o ihtiyardı, gizemli ihtiyar... İnanmakta güçlük çektiğimiz ihtiyar... :) Bir de sanırım fotoğraf çekilmişti benimle...Yalnız epey değişmişti... Bir kere ben gençken burun ameliyatı olmamıştım ve ihtiyarın burnu benim şimdiki burnum gibiydi... O yüzden ben inanamamıştım... Yani young & old together... Hayal değil, halüsinasyon da değil... Gökhan Abim de gördü ve ayrıca rahmetli Volkan Abi de biraz konuşmuş. Ayrıca kaç 25 mg olduğu da meçhul. Tekse süper... :) Yani young bir gün old olursa old ne olur? Allahü alem olsun o da inşallah... :) Mevlana'nın bahsettiği seni sana sensiz gösterirler dediği şey tam olarak da bu olsa gerek... Benlikten çıkmak gerek bunun için...



Yani zamanda yolculuk kesinlikle mümkün gibi ancak ben yapabilir miyim Tanrı bilir... :)

Bazı kitaplarda zaman kapılarından bahseder... Ancak gerçek Tanrı aşıklarına izin vardır sanki... Ayrıca sizi seçmeleri lazım.. :)

Ayrıca tasavvuf kitaplarını dikkatle incelerseniz böyle şöylerin mümkün olduğunu görürsünüz... Bizim zamanda yolculuk yapmak gibi bir beklentimiz olmasa da Rab'be yol almak elbette isteriz...

En iyisi uykumuzu alalım ve uyuyalım... :)

Divan-ı Kebir VII-1'de ikinci turda sayfa 207'ye geldik ve durduk dostlar... :) Bir kez tüm divanı ve mesneviyi bitirdiğimizi söylemiştik, ikinciyi de bitireceğiz inşallah... Mesnevi'ye de göz atalım... Hep Mevlana'dan aşk ve mestlik şarabı içer gibi oluruz bu şiirleri okurken... Mesnevi de çok kıymetli... :)
 
IV. Cilt 800 sayfada 433'teymişiz henüz altları çizilen yerde... :)

Çok yavaş da olsa yol almaya çalışırız yani çevikliğin ç'sine gelmedik daha... Langsam langsam ilerliyoruz acelemiz yok... :) Öne geçme, geride kalma derdimiz de yok... Yaşarız gönlümüzün dilediğince ve Allah'ın izin verdiği kadarıyla... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....