29 Şubat 2024 Perşembe

Sabah Ezanı Yaklaşırken

 Hiç uyuyamadan sabahın 5.30'unu geçirdiğimiz bir sabah daha... :) Kafam her hangi bir şeylerle meşgul iken hiç uyuyamıyorum... Mesela burada da paylaştığım 3 zaman yolculuğu kitabını incelemeliyim... Oyunumu yapmaya devam etmeliyim... Son derse de girdim ve biraz diferansiyel denklem çalıştım... Sanki bana öyle geliyor ki bundan sonra hemen hemen her derse gireceğiz, giremezsek de yüklenince hemen izleyip sonraki derse gireceğiz... Ekpss'ye de hazırlanmalıyız eğer iş biletini de almak istiyorsak...

Uyuyamıyorken ders de çalışamıyoruz... Sadece buraya bir şeyler karalayıp içimizi döküyoruz... :) Beynimiz manikleşiyor iğneyi vurulmaya son 3-4 gün kala... :)

Allah'tan çok yüksek seviyede bir rahatsızlık değil... Okul okumamıza engel değil... Bilhassa uzaktan okulları... Kaldı ki normal okulları da bitirdik... :) Ama henüz bitiremediklerimiz de var... 

Yalnız devletin mesai saatlerini kısaltması lazım bize göre... Bir şeyler araştıracak, okuyacak, üretecek zaman bulabilmek için...

İnsanlar geçim derdinden dolayı, bilim üretmekten uzak kalıyor... 

Vites arttırmalıyız vites... Çevik binici olmalı... Bu kadar miskinlik tembelliğe girer yoksa... Daha yaşımız 37, belki de yarıladık belki de yarıyı da geçtik... :)

Hastalık Cenab-ı Haktan... :) Şifa da O'ndan... :)  Son 5 günün namazları duruyor daha 17 * 5 = 85 eder... Borçlar birikiyor... Kafa hastayken namaza da meyledemiyoruz fazla... İyiyken akıyor sadece huzurla... :)

Mevla ilim öğrenmeyi ibadetin de önüne koymuş... :) Önce insanlara bunu öğretmek gerek... :)

Arkadaşlar şöyle bir kitap sipariş ettim... :)


Tam da bizi anlatan konu... Nokta atışı yapacağız inşallah... Çevik binici olmalı diyoruz... 37 sene aheste hareket ettik... Bari bundan sonra hızlanalım Allah'ın da yardımıyla... :)

Öyleyse hiç uyumadan abdest alıp 85 + 4 = 89 rekatı kılmayı deneyelim... Nasıl olsa uyku yaramaz... :)

Dostlarım bir kısmını tamamladık... Kalanı da sonra inşallah... :)


28 Şubat 2024 Çarşamba

Güzel Bir Çarşamba Sabahı

 Merhaba dostlar,

Şu anda saat 4.50'ye yaklaşıyor ve biz kalkalı 15 - 20 dakika olmuştur... :) 22.30 gibi yatıp 4.30'u geçerken kalktık... :) 

Arkadaşlar bugün bilim tarihi ve diferansiyel denklemler derslerimiz bulunmakta... :) 19.00 ve 22.00'de... :)

Kahve yaptık ve kahvemizi içiyoruz... Mutluyuz, şükürler olsun... :)


Dostlarım, sabah sabah diferansiyel denklemlere çalışıyoruz Youtube'tan... Boğaziçili bir hoca anlatıyor biz dinliyoruz... :) Toplamda 40 ders gözüküyor şimdilik... Biz ilk 4 dersi izledik... :)


5. dersi de izledik ve durduk dostlarım... :)

Dostlarım şimdi banyomuzu yapalım, abdestimizi alalım ve Cumartesi-Pazar-Pazartesi-Salı ve Çarşamba sabahındaki toplam (17 * 4) + 4 = 72 rekat namazımızı kılalım hayırlısıyla... :) Öyleyse vira bismillah... :)

Dostlarım duşumuzu aldık ancak ibadetlere hemen başlayamıyoruz çünkü kafamızda sıkıntı var... :) Bir kuşburnu yaptık yanında da simit var... :) Biraz sıkıntı dağılsın, sonrası nasip... :)

Dostlarım bu arada 3. ekpss denemesinden de 80,73 puan almıştık... Matematik 15'te 15 çıkmıştı, Türkçe 10 D 2B 3Y, Genel Kültür de 15D 15Y çıkmıştı... :)

Yalnız derslere pek çalışamıyoruz... (Ekpss) 

4. denemeyi de nasipse bu gece çözmeyi düşünüyoruz... Enişte bize bir deneme kitapçığı daha almış 10 denemeden oluşan... :) Adrese teslim edilecek inşallah... :) 

Bir de dostlarım Yapı Kredi Yayınları'ndan Nutuk aldım 226 sayfalık... Sınavda da işime yarayabilir... Ben de tam metin de vardı yalnız henüz 182. sayfadaydım ve epey de uzundu...(639 sayfa) Bu kısaltılmış versiyonu aldım ki rahatça okuyayım ve sınavda çıkan soruları rahat yapayım diyerekten... :)

Henüz 34. sayfadayım... :) Erzurum Kongresi hazırlıkları bölümündeyim... :)

Arkadaşlar bir deneme daha yaptım yalnız puan düştü epey... Genel kültür berbat geldi... Toplam puanım 72,41... :) Önceki denemem de 80,73'tü... Biraz dinlendikten sonra bu 2 denemenin çözümlerine çalışacağım... :)

Arkadaşlar, denemelerin çözümlerine çalışamadım çünkü kafam biraz sıkıntılı.. İlaçlarımı yazdırdım... İğneyi vurulmaya son 4 gün kala başlıyor manikleşmeler... :) Pek bir şey yapmadan oyalanıyorum... 3 Mart sabahı nasipse olacağız iğneyi... :) İğneyi vurulduğumuz ilk gün ve son 4 gün kadar performans düşüyor.. :) Gerisi fena değil... :)

Bilim tarihi dersine de katılmış bulunmaktayız... Keyifli bir dersti.. :) Saat 22.00'de de diferansiyel denklemler dersi bulunmakta... :)

26 Şubat 2024 Pazartesi

Güzel Dostlarım Gene Çok Mutluyuz :)

 Az sonra nasipse 27 Şubat'a gireceğiz. Güzel olan 2 bilgisayar mühendisliği dersine de girmem oldu... İlk dersimiz Veritabanı Yönetim Sistemleri dersiydi... İkinci dersimiz ise Yesevilik Bilgisi'ydi... Yesevilik Bilgisi dersinde zühd, ihlas, nefsi terbiye ve muhabbet kavramlarından biraz bahsetti hocamız... Güzel dersler oldu... Ben gene ara sıra vesvese ve sanrılandım ama idare ettim gene de... :) İşimiz öğrencilik, bugün hakkını verdik derslere girerek... :) Çok güzel bilgiler de paylaşmış hocalarımız... Bilhassa tasavvuf benim ilgi alanım ancak çok derin dalarsam rahatsızlanıyorum... :)

İbadetlerden sanırım son 3 gündür uzak kaldık, sadece tesbihatla yetindik... :) Olsun hep şen kalalım, Mevla nasıl olsa hep bizimle... :)

Mevlana'nın şiirlerinden aldığım lezzeti başka hiçbir kimseden almamış olabilirim... Olsun daha ne cevherler vardır... Ancak gene de bu güzelliğe ulaşan fazla kimse yoktur... :) Düz yazı şeklinde güzel kitaplar da elbette mevcut ancak aşk şiirleri başka... :)

Şükürler olsun... :)

25 Şubat 2024 Pazar

Güzel Bir Kandil Gecesi ve Pazar Günü


 Dostlarım yaklaşık 6 saat sonra 50 mg (üstelik 50 mg'dan yani çeyrek dozdan bile ufaktı.. :) ) ilacımdan içtim manik oldum diye ve içer içmez beynimi ağrıttı... Ben artık bu yardımcı ilacı 25'er mg belki de 3,5 ya da 4 saatte bir almalıyım... Yoksa baş ağrısından iş yapamaz hale geliyoruz...

Kahve yaptım kendime beni çok yavaşlattığı için şu ilaç, kahve biraz stimulate (uyarıcı etki) ediyor.. :)

Dostlarım bu yavaş da olsa iyileşmemize işaret.. Yaklaşık 5-6 sene önce belki de 200 mg X 3 gibi başlamıştık şu yardımcı ilaca... Öncesinde başka ilaçlar vardı... :) Şimdi deneyeceğiz 25 X 6 ya da 7'yi.. :) Epey iyileşme var sanki... Allah'ımıza şükürler olsun... :) Zaten günlük önerilen dozu 100 mg imiş... Biz de oraya doğru gidiyoruz... Üstelik bu yardımcı ilaç... Hedefimiz bu ilacı günde 25 mg'a kadar düşürmek ve aylık iğneyi de 100'lükten 50'liğe düşürmek, antidepresanı da önce yarım doza indirmek sonra tamamıyla kesmek... Doktorlar bana uzun vadede iğnenin yarısına kadar düşeceğine ve başka ilaç kullanmayacağımı söylemişlerdi... :) Ya nasip :)

Rabbimize şükürler olsun bu mübarek berat kandili akşamında... Cümle şifa bekleyen hastalara şifa, dertlilere deva, yoksullara bol rızık ve para ölmüşlere de rahmet eylesin inşallah... İste vereyim demiş Rabb'im ben de tüm insanlık için bunları istiyorum... :) Bir de tüm kalplerin şefkat ve merhametten yana nasiplenmesini... :)

Bu dönemki hedeflerim arasında derslerin tamamına vaktinde ya da en azından haftası haftasına girmek, ve tüm dersleri (9 adet bilgisayar mühendisliğinde bu dönem) AA getirmek yeni ilaç dozlarıyla birlikte... İyi bir hedef, tutmama ihtimali elbette ki çok yüksek fakat bu hedefe yaklaşması bile büyük başarıdır... İnşallah tekrardan ortalamam 3.00'ün üzerine çıkar dönem sonunda..(3.25'ten 2.69'a düşmüştü son dönem 8 ders alınca) Rabbim'den bunu da nasip etmesini isterim şu kandil gecesi... :) Gene 2 dersi üstten alıyoruz... :) Rabbim beni bu gece uyandırdı, şu 50 mg'lık dozun tek seferde bana çok fazla geldiğinden artık 25 mg'a geçeceğiz gibi... :) Hayırlı olsun... :) Bir de Rabbimden kendim için son isteğim her şeye rağmen (9 ders bilgisayar mühendisliği, 5 ders aşçılık ve bir de rahatsızlıkla mücadele) şu Ekpss'yi hayırlısıyla kazanıp, iş biletini cebe koymak... :)

Saat 05.00 oldu dostlar, iyicene uyku gelmeden uyuyamıyoruz... :) Son gün geç kalkmıştık, biraz gecemiz gündüzümüze karışmıştı son zamanlarda... :) Biraz daha uykumuz gelsin de yatalım... :)

24 Şubat 2024 Cumartesi

Çavuş Ryan

 Ryan'ın canı Popchicken Sandviç çekiyor saat sabah 05.45'i geçtikten sonra,

Öncesinde ise duşunu alıyor sabahın 5 buçuğunda,

Sanmayın ki hala onbaşı, Ryan çavuş sayılır artık,

Son 3 vaktin ibadetini kılmalı Ryan Hakk'a yaklaşmak istiyorsa,

4. dönemi başlıyor bilgisayar mühendisliğinde...

Sene 2024 oluyor bu şiiri yazarken Ryan

Dünya'nın en mutlu adamlarından biri hiç işi-gücü-parası olmaz iken

Bir de Ekpss'yi kazanır ve hafif bir işe başlarsa Ryan,

Paylaşacak inşallah kazandığını babası ve yoksullarla daim her an

Kendinize iyi bakın dostlarım, Dünya'da oluyor acı tatlı pek çok şey,

Yönelenim Hakk'tan yana alalım Ricalül-Gayb'tan haber... :)

Ne güzel dünya, ne güzel Mevla... :)

 Güzel Dostlarım,

Cumartesi gününe girmiş bulunmaktayız ve Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi çalışmalarına başlamış bulunmaktayız... :)

Ne güzel dünya, ne güzel Mevla... :) 

İlk derse göz atıyoruz ve giriş ve çıkış birimlerindeyiz daha ancak biraz baş ağrımız var... :) Kahve yaptık... Saat de 02.00'ye gelmiş... :) Şöyle sabah ezanına kadar çalışalım doyasıya inşallah... :)

Ne demişlerdi, gece uzundur onu yatmakla kısaltmayın... :) Fazla uyku işe yaramaz... Zaten akşam dinlendik...(uzandık.. :) ) Sabah da 4-5 saat uyumuşuzdur... :)

Şu an 37 yaşındayız, Rab bize ortalama 75 sene ömür verse, daha öğrenecek, ilerlenecek menzil alınacak çok yol var... Biraz vites yükseltelim... İlimsiz ve ibadetsiz günümüz geçmesin... :) 

Burayı ara ara güncelleyebilirim... :) Kendinize çok iyi bakın... :)

Bilgisayarın tarihçesinde 3. jenerasyona kadar çalıştık dostlar... Biraz gene kafayı rahatlatmaca... :)

İlk dersi bitirdik, ancak hocanın ders anlatımı ya da notları olmadığından çok eksik bilgiler... Testte anlatılmayan yerlerden sormuşlar... :)

Birazdan veritabanı yönetim sistemleri dersine başlayacağız nasipse... :)

Saat 03.00'e geliyor ve uykumuz gelmiş, biraz uyumayı deneyelim... :)

-------------------------------------------------------------------------------------

Dostlarım o programlara hiç uyamıyoruz biz, hem bizi baskı altına da sokuyor... Dolayısıyla ne zaman içimizden çalışmak gelirse ve ne çalışmak gelirse ona çalışacağız... Ekpss yürümüyor çünkü şu son zamanlar... :)

Biz gene oyunumuzu kodlayalım... Bırakalım Ekpss çalışmayı... Çok angarya bir iş o iş... :) Hem bize uygun da değil... Biz serbest olmak istiyoruz her daim... :)

Çok şiddetli baş ağrısı çekmekteyiz... :)

Bir daha baş ağrısına, birebir hatırlatalım tekrar:

23 Şubat 2024 Cuma

Cuma Günü Başlasın :) & Ders Programım Belli Olmuş :)

 Merhaba dostlar,

Cuma gününe girdik... Bu son gün bol bol dinlendik... Hiç ders çalışmadık, hiç ibadet de etmedik henüz... Son 6 vakti kılmalıyız... :)

Aktardan alınan çaylarımızı demledik... :) Çok mutluyuz dostlar... Hep böyle özgür olmak istiyoruz... :)


Aziz kardeşlerim,

Eşrefoğlu Rumi Hazretleri ne güzel anlatıyor kitabında Dünya'ya gönül vermemek gerektiğini... Mevla'm kendisinden razı olsun ve makamını da arşı-ala üzerine eylesin... :) Bu Dünya için endişe etmeye de değmez... Kimse ölümden kaçamaz... Peygamberler dahi... Ne incelikler var, mal-mülk yığma gafletine düşmek ne kadar anlamsız okuyunca inşallah siz de anlayacak ve elinizdekileri geldiği gibi inşallah yoksullarla paylaşacaksınız... Allah bizi ilminden ayırmasın... Mevla'mız bizi dünyayı değil ve ahireti dahi istemeyenlerden eylesin... Yalnız Allah'ı isteyenlerden... Gerçek aşıklardan eylesin... :) O Hakk'ın muhabbetidir gerçek iyilik... :)

Mevla'm cümle peygamberleri ve evliyaları ve dahi azizleri anlatan kitapları bolca okumamızı, ardından da bilim, edebiyat ve biraz da felsefe adamlarının kitaplarını da incelememizi nasip eylesin...

Ne güzel Mevla... ALLAH :) 



Dostlarım bugunkü işlem de tamam Allah'ın izniyle ve toplamda 200 defa, namazlardan önce ve sonra olmak üzere tesbihatımızı yaptık. 

Benim tesbihim şöyleydi: ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER LA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN RESULULLAH

Sizinki farklı olabilir... :) İlim öğrenmeye devam ancak uykumuz da geliyor... Saat 6.30, birazdan sabah ezanı okunur... :) Mevla cümlemizi ağır uykulardan ve gaflet uykularından uyandırsın inşallah... :)

Dostlarım bu sabah Vird-i Mevlevi'ye de devam ettik... :) Allah'ı tesbih ederken adeta mest olduk... :)

Dostlar bugün Cuma'ya da gittik ve babamla soğanlık da satın aldık, önceki çok eskimişti... Onu monte ettik beraber... :) Biraz birkaç parça alışveriş yaptık... :)

Dostlarım derslerim açılmış... İşte bu dönemki derslerim ve programım:



Çok mutluyum dostlar... Allah'a şükürler olsun... :)

22 Şubat 2024 Perşembe

Güzel Bir Perşembe & Eski Okulumu Özledim :)

 Merhaba dostlar,

Gece uyku tutmadı, kalktık ve babam 2 tost yaptı... Ben birinin yarısını yedim... :) Saat şu an 01.20... :)

Güzel de bir çay yaptık şifalı bitki çayı... :) Aktardan karışım... :)



Arkadaşlar şuraya bir Boğaziçi postu bırakıyorum... Tamamlamak nasip olur mu Tanrı bilir.. Ömrümün en dertli dönemi bu okuldaki yıllarım oldu... :) Affı bekleyelim biz gene, son affı kullanmadık onun yerine yeni üniversiteye başladık... :)

Saat de 4.45'e geliyor ve biz henüz yatıyoruz... :)

21 Şubat 2024 Çarşamba

Çarşamba Günü Başlasın :)

Merhaba arkadaşlar,

İbadetleri de unutmayalım... Henüz uyumadan bu gece de 20 rekatı vira bismillah deyip kılalım... Nazar değmesin 11 Şubat'tan bu yana kaçırmadan gidiyoruz ancak kazalarla günü gününe... :)

Ders Programı:

21.02.2024:  Ekpss tarih 2. dersin kalan yarısıyla 3. ders, ekpss Türkçe 3. ders ve 4. ders, ekpss matematik 24, 25, 26 ve 27. dersleri bitir... :) (Türkçe 3. dersin yarısını geçtik, tarih ve matematik bitti...)

22.02.2024:  Ekpss tarih 4. ve 5. ders, ekpss Türkçe 5. ve 6. ders, ekpss matematik 28, 29, 30. dersleri bitir... :)

23.02.2024: Ekpss tarih 6. ve 7. ders, ekpss Türkçe 7. ve 8. ders, ekpss matematik 31 ve 32. dersler ve  1 deneme

24.02.2024: Ekpss tarih 8. ve 9. ders, ekpss Türkçe 9. ve 10. ders, ekpss matematik 33, 34 ve 35. dersler

25.02.2024: Ekpss tarih 10. ve 11. ders, ekpss Türkçe 11. ders, ekpss matematik 36, 37, 38, 39 ve 40. dersler

26.02.2024: Ekpss tarih 12. ders, ekpss Türkçe 12. ders ve 1 deneme :)

27.02.2024: Ekpss tarih 13. ders, ekpss Türkçe 13. ve 14. ders, ekpss coğrafya 2, 3 ve 4. ders

28.02.2024: Ekpss tarih 14. ders, ekpss Türkçe 15. ve 16. ders, ekpss coğrafya 5 ve 6. ders 

29.02.2024: Ekpss tarih 15. ders, ekpss Türkçe 16. ve 17. ders, ekpss coğrafya 7 ve 8. ders

01.03.2024: Ekpss tarih 16. ders, ekpss Türkçe 18. ve 19. ders, ekpss coğrafya 9 ve 10. ders

02.03.2024: Ekpss Türkçe 20, 21, 22 ve ekpss coğrafya 11, 12, 13. dersler 

11 günlük yoğun bir program buraya kadar sorunsuz getirirsek gerisi kolay inşallah... :) Bu programa uyuldukça yanlarına tik konulacak inşallah... :)


Evet dostlar, salı gününün borçlarını da tamamladık... İşlem tamamdır... :)

Saat sabah 6.00'ya geliyor... Güzel bir Sezen Aksu şarkısı dinliyoruz... :) Bugün yapmamız gereken 4 adet ekpss matematikleri izledik... Ancak bu saatte ekpss gitmez, güzel bir kahve yaptık... Daha uyumadık... :) En iyisi Btk Akademi'ye takılmak... Orada da unity kurslarımız vs vardı... :)


Unity ile dijital oyun geliştirmeye giriş kursunda %72'ye geldik... Şimdi sabah ezanına kulak verelim... Sonra da uyuyalım ve 5 saat sonra da 12 gibi kalkalım... :) Bugün bu kursu da bitirelim ve ekpss işleri haricinde oyunumuzu da kodlayalım... Öyleyse vira bismillah... :) Uykudan vazgeçtik dostlar, dün uyuduk epey, bugün uykuya gerek yok gibi... :) Çalışmaya devam... Şu kursu tamamlayalım öncelikle... :)

Evet dostlar sertifikayı aldık ve eski bir sertifika ile beraber linkedin'de paylaştık... :)

Dostlar yaklaşık sabah tahmini 9.30 gibi yatıp, 15.30 gibi kalktık... Hemen bir nescafe yaptık... :)

Dostlar;

Btk Akademi'den şimdiye kadar aldığım 2 sertifikamı sizlerle paylaşıyorum. :) Bir de Udemy'den var ancak iyi manada yetkin olmadığım bir alan, ancak sertifikam var gene de... :)



Dostlar, şimdi biraz müzik molası verip ardından Ekpss çalışalım, ardından da nasipse gece oyunumuzu kodlayalım... :)

Dostlar çok uykumuz geldi... Saat 11.05... Şimdi yatıp imsaktan önce kalkıp yatsıyı yetiştirelim.. İyi geceler... :)

19 Şubat 2024 Pazartesi

Aydınlık Bir Pazartesi (19 Şubat 2024)

 Merhaba dostlar,

Bugün de Ekpss çalışmaya devam ediyoruz... 

Türkçe'den yaklaşık 50 dakikalık dilbilgisine giriş dersini tamamladık... :)

Yaklaşık 34 dakikalık ikinci Türkçe dersini de tamamladık... :)

Bir de deneme çözdük ve çözümlere baktık... 79,19 puan yaptık bu denemeden de... :) İlki 73,7 idi.. :)


Dostlar, bugunkü işlem de tamamdır... :) Artık uyuyabiliriz... :)

18 Şubat 2024 Pazar

Pazar Günü Başlasın Bakalım

 Arkadaşlar Ekpss'ye aşağıdaki kaynaklar ile Benim Hocam ders videolarından hazırlanmaktayız...

Sınava yaklaşık 2,5 ay kala hazırlıklara başlamış bulunmaktayız... Hedef bu kaynakların hepsini 2,5 ayda tarayabildiğimiz kadar tarayabilmek, mümkünse bitirebilmek... :)

2022 olanları önceden almıştık ama Ekpss'ye girememiştik çünkü henüz raporumuz çıkmamıştı... :)

Bu sene nasip olursa ilk defa gireceğiz... :)


Tarihten ikinci dersin de yaklaşık yarım saatlik bölümü yani yarısı kadarını inceledik... Biraz kafayı dinlendirelim... :) Ancak yıllar sonra ilk defa doğru düzgün bir işe girme fırsatı bu sınav... :) Doğru değerlendirelim...

Edep bilmeyen insanlardan uzakta durmak gerek... Çok boş konuşurlar, bir de kendilerini dünyanın en akıllı insanı zannedenleri var... :) Daha Hakk'ı bilmezler, bir şey bildiklerini zannederler.. :)


Dostlar, son bir-iki gün Ekpss çalıştık... Saat 3.20'ye yaklaşıyor... 
Pazar Programı:

Yarın 10.00 gibi kalkıp, kahvaltı yapıp oyun kodlamaya koyulalım, son sıkıntıları oyundaki gidermeye çalışalım... :)

Game-developer olalım biz gene yarın, sonra tekrar Ekpss çalışırız... Aslında hep game-developer olsak ve iyi bir şeyler üretebilsek çok da kazanç sağlayabiliriz gibi ancak çabuk sıkılıyoruz... Arıza çıkınca sıkılmak yok, oyun yatınca sıkılmak yok... Güzel bir şey üretince alınan keyif, paha biçilemez... Kaldı ki bu konuda yeteneğimiz de var... :) Sadece tecrübe ve biraz daha keskinleşmek lazım kodlamada... :)

Dostlar sabaha karşı 6.30 gibi yatıp 10.30 olmadan da kalktık... :) Gece biraz oyun kodladık... :)

Arkadaşlar bugün bir adet deneme çözdüm ve 73,7 puan geldi... Artıramazsak puanı kazanamıyoruz, Acilen Türkçe, tarih, coğrafya ve vatandaşlık çalışmalıyım... Zaman kalırsa da matematik... :)

Öyleyse namazlarımızı kılalım ve uyuyalım... :) Bu arada tebrikler aslanlar...(Galatasaraylılar) :)

Bugünkü işlem tamamdır... :) 


Evet dostlarım saat 3.45'e yaklaşırken yazıyorum bu satırı... 22. ve 23. matematik videolarını da izledik... Yani yaş ve işçi problemleri başlıklarıydı... Havuz problemleri de vardı... :) Bu konular basit de olsa eğlenceli... Ortaokul öğrencilerine matematik anlattığımdan 5 yıl kadar bu konuları fena bilmem doğrusu... :) Ancak arada zorlayıcı sorularla da karşılaşabiliyoruz... :)

17 Şubat 2024 Cumartesi

Güzel Bir Cumartesi Gecesi

 Arkadaşlar selamlar,

Ekpss çalışmaya tekrar devam ediyoruz... Tarih, coğrafya ve vatandaşlıktan ilk videoları tamamladık... :) 

Fenerbahçe de kazandı bugün, küçük amcam ve babam sevindiler... Onları da tebrik ederiz... :)

Keyifliyiz dostlar, Rab'be şükürler olsun.. :)


Arkadaşlar, vatandaşlıkta ikinci dersi de izledik... :) Ayrıca tarihtenten bir test çözdük, 15 doğru 3 yanlış çıktı... :)

Arkadaşlar bugünkü borçları da Pazar'a girdikten sonra ödeyelim... Öyleyse vira bismallah... :)

Pazar günü saat 2.25'e geliyor ve işlem tamamdır... :)

16 Şubat 2024 Cuma

Güzel Bir Cuma Günü

Herkese Aydınlık Bir Cuma Dilerim, 

Arkadaşlar sipariş ettiğim seccadede tedarik sorunları yaşanmış, 13 gün sonra mesaj attılar ve ücret iadesi yapacaklarını söylediler sadece tesbihi gönderecekler sanırım... :)

Arkadaşlar doğal ev halinden iki fotoğraf paylaşıyorum... Şen ve mutlu kalın... :)






Merhaba dostlarım 3 adet Ekpss matematik videosu izledim de keyfim yerine geldi... :) 15-16-17'yi izledik. Basit Eşitsizlikler, Mutlak Değer ve Üslü Sayılar konuları... :) 

Beni en çok hastalığım yoruyor... Bir de gelirsizliğim... :) Sabretmeye çalışıyorum... :)

18 ve 19'a da baktık.. Yani köklü sayılar ve çarpanlara ayırma... :)
20.'ye de baktık, oran-orantı... :)
21.'ye de baktık, sayı-kesir problemleriydi... :)

Yani şimdilik bugün 15-16-17-18-19-20 ve 21. derslere baktık... :)

Unuttuğumuz namazları da yatmadan kılalım, öyleyse vira bismillah... :)


Bugünkü işlem tamamdır... :)

15 Şubat 2024 Perşembe

Güzel Bir 15 Şubat Günü

 Merhaba dostlar,

Bugün, 

1) Oyunumuzu kodlayalım,

2) Zaman Yolculuğu kitabını okuyalım ve altını çizdiğimiz yerleri sitede yayınlayalım... :)

3) Ekpss çalışalım iş-güç sahibi olabilmek için.. ( Bu işi çok sallarsak sınavdan hava gazı alırız...) :)

Kararlaştırdık... Saat şu anda 2.35'i geçiyor... :) Biraz daha dinlenip, uykuya dalalım... Sabah da 6.50 gibi uyanalım, ezandan hemen önce ve ibadet ve virde gerekli gayreti gösterelim... :)

Dostlar, uyku tutmadı, patates kızartması yedik ve sabah ilaçlarını aldık... İlacı almazsak beynimiz manikleşmeye başlıyor, üst üste alırsak da sersem oluyor... :) Onun haricinde iyiyiz... :)


Saat de şimdi 4.30'u geçiyor... :) Yatalım da sabah 10.30'a kuralım alarmı... Yarın çıktıları ve belgeleri alıp Ekpss'ye kayıt olmalıyız... :)
---------------------------------------------------------------------------------------------

Dostlar, belgeleri topladık ve devlet kurumlarındaki işlemleri hallettik, şükürler olsun... Rabb'im sınava girecek tüm adayların yar ve yardımcısı olsun... Çok sıkıntılı nice kulları var Rabbü'l-aleminin, hepsine yardım etsin Mevla'mız... :) Haline her daim şükreden ve dediklerini yapan kullardan eylesin bizleri inşallah... :)

Üstteki programı iptal edelim de son iki buçuk ay full Ekpss'ye çalışalım, derslerin haricinde... :)
Küçük enişte bize kitaplar almış sınav için... Öyleyse ha gayret... :)

Benim hocam Ekpss matematik konu anlatımlı videolarda 11-12-13-14'ü de hızlıca izledik... :)

Tarihten 16 ders yüklemişler, ben ilk dersin yarısını izledim 30 dakika kadar... :)

Coğrafyadan da 32 dakika kadar izlemişiz... :)

Bugün cimbom kazandı, tebrikler Galatasaray... :)

Bugünki işlem de tamamdır ayrıca... :)

Dostlarım beynim her 4 buçuk saatte bir 50 mg ilacı arıyor... Günde 5 tane içiyorum... Örneğin sabah 8.00'de alsam, öğlen 12.30'da, ikindi 17.00, akşam 9.30 ve gece 2.00 olmalı saatlerim, gece de uyku gibi... :) Ancak bu akşam 8.15 gibi alıp, sonra 00.50 gibi almışım... Yani her zaman değişken biraz, ilacı alınca maniyi ve husursuzluğu biraz alıyor ancak beyni sersem yapıyor ve bu sefer de bir başka özgüvenle alakalı biraz sıkıntı oluşturuyor... Kafamız yani ne manik ne sersemken en rahat halimiz... Eğer ki 4 buçuk saatte bir yerine belki de 5 buçuk saatte bire dönersek yani hafif manik dolaşabilirsek inanıyorum ki çok daha rahatlayacağız... Eskiden 600 mg kullanırdık... Şimdi 250. 200 ve 150 kullandığımız da oldu. Aslında tekrar 200 mg'a da dönebiliriz... Sadece son 1 saat kadar hafif sıkıntılı dolaşmayı göze alırsak... Hem o zaman ilaca daha çok gereksinim olur ve sersemliğin de önüne geçer... :) Kaldı ki doktor da 200 mg kullanın demişti... Evet manikleşince ilaca sarılmak yok arkadaş tamamdır... İlaç saatlerinde değişkenlik olabilir biraz ama 200 mg'ı tekrar deneyeceğim... :) Eğer dener ve 15 gün dayanabilirsem vücut adapte olacaktır bir şekilde inşallah... :)

250'de biraz fazla takıldık çünkü... :) Demokrasilerde çareler tükenmez demişler hem, önce 5 saate bir alırız 3 ay kadar...9 saat de uykuda geçer... Sonra da 5 buçuk saate bir alırız ve 200 iyice oturur.. O zaman da yaklaşık 7 buçuk saat uyku yetecektir.. :)

Yanlış hatırlamıyorsam zaman yolcusu  25 mg aldığını söylemişti ve bu son kullandığım ve genel olarak bana en iyi gelen yardımcı ilaçtı, ancak o ihtiyardı, gizemli ihtiyar... İnanmakta güçlük çektiğimiz ihtiyar... :) Bir de sanırım fotoğraf çekilmişti benimle...Yalnız epey değişmişti... Bir kere ben gençken burun ameliyatı olmamıştım ve ihtiyarın burnu benim şimdiki burnum gibiydi... O yüzden ben inanamamıştım... Yani young & old together... Hayal değil, halüsinasyon da değil... Gökhan Abim de gördü ve ayrıca rahmetli Volkan Abi de biraz konuşmuş. Ayrıca kaç 25 mg olduğu da meçhul. Tekse süper... :) Yani young bir gün old olursa old ne olur? Allahü alem olsun o da inşallah... :) Mevlana'nın bahsettiği seni sana sensiz gösterirler dediği şey tam olarak da bu olsa gerek... Benlikten çıkmak gerek bunun için...



Yani zamanda yolculuk kesinlikle mümkün gibi ancak ben yapabilir miyim Tanrı bilir... :)

Bazı kitaplarda zaman kapılarından bahseder... Ancak gerçek Tanrı aşıklarına izin vardır sanki... Ayrıca sizi seçmeleri lazım.. :)

Ayrıca tasavvuf kitaplarını dikkatle incelerseniz böyle şöylerin mümkün olduğunu görürsünüz... Bizim zamanda yolculuk yapmak gibi bir beklentimiz olmasa da Rab'be yol almak elbette isteriz...

En iyisi uykumuzu alalım ve uyuyalım... :)

Divan-ı Kebir VII-1'de ikinci turda sayfa 207'ye geldik ve durduk dostlar... :) Bir kez tüm divanı ve mesneviyi bitirdiğimizi söylemiştik, ikinciyi de bitireceğiz inşallah... Mesnevi'ye de göz atalım... Hep Mevlana'dan aşk ve mestlik şarabı içer gibi oluruz bu şiirleri okurken... Mesnevi de çok kıymetli... :)
 
IV. Cilt 800 sayfada 433'teymişiz henüz altları çizilen yerde... :)

Çok yavaş da olsa yol almaya çalışırız yani çevikliğin ç'sine gelmedik daha... Langsam langsam ilerliyoruz acelemiz yok... :) Öne geçme, geride kalma derdimiz de yok... Yaşarız gönlümüzün dilediğince ve Allah'ın izin verdiği kadarıyla... :)

14 Şubat 2024 Çarşamba

Güzel Bir 14 Şubat Günü

 Dostlar Günaydın Herkese,

Bu sabah 3.20 olmadan uyandık... Gece muhtemelen 11.30 civarı yatmışızdır... :) Çok mutluyuz... Şükürler olsun Rab'be... :)

Şimdi ne yapacağımızı planlayalım... Ancak önce bir bardak su... İçimiz yanmış... :)

Evet dostlar tam 2 bardak su içtik... Nescafemiz ve çerezimiz yanımızda, ailemiz uykuda... Rabbimiz kalbimizde... Daha ne olsun... :)

Zaman Yolculuğu kitabında sayfa 24'e geldik ve saat de 4.50'ye geliyor... Atatürk gibi günde 5 saat uyumalıyız, büyük işler başarabilmek için... :)

Güzel bir şarkı açalım... :)


Divan-ı Kebir VII-1'de sayfa 183'ten 195'e geldik... Rabbimize hamd olsun... :) Dediğimiz gibi bu divandaki ikinci turumuz... 8 cildi bir kez okuduk, ayrıca öncesinde Mesnevi'yi de okuduk... :)

Tasavvuf okumak, bizim için sanki pervaneler gibi ateşin çevresinde dönmek gibi... Mevlana ki şeker gibi yazar, ancak ısıtır gene de... Her şey dozunda... :)

Şimdi biraz çayın yanında muzlu kremalı bisküvi yiyelim bakalım... :)

Saat de 6.00'ya gelirken dostlarım, bugün neler yapacağımıza karar verelim...

İbadetlere devam edelim ve Ekpss çalışalım, sanki angarya gibi gelse de bu iş bize, sınavı kazanabilmek için gene de önemli ancak bu işi akşama bırakacağız sanki... :)

Biraz oyunumuzu kodlayalım bugün, biraz da kurslara bakalım... :) Bir de Ekpss'ye kayıt olup akşama çalışalım nasipse... Oyunumuzda arıza çıkmıştı en son ve back up aldığımız yere geri dönmüştük belki 15-20 sayfa kadar geriye... :)


Biraz geçen gün başlayıp da 48. sayfaya kadar geldiğimiz İlber Ortaylı Hoca'nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk kitabına devam edelim... :) Bu kitabı da 2. okumamızda sayfa 70'e geldik... :)

Dostlarım biraz da yeni aldığımız Sultan Veled'in Aşkname'sine bakalım... Pervane misali gene ateşin etrafında dolanalım biraz daha... :)

Bu kitapta da 22. sayfaya kadar geldik... Şu an güneş doğuş vakti, derler ki güneş doğuncaya kadar sabah namazı kılınmalıdır, bunu unuttuk ve biraz geç kaldık, bir 45 dakika kadar daha bekleyelim de farz ve sünneti kaza  edelim ve ardından da virdi mevleviyi yapalım... :)

Bu yolun büyükleri der ki ilahi aşkı anlatmada kalem aciz kalır yani anlatılmaz, yalnız o deryaya dalanlar bilir...

Rabbim önümüzü de sonumuzu da hayırlı eylesin inşallah cümlemizin... :)

30. sayfaya kadar geldik ve biraz uyuyalım... :)

İkindi vaktinde uyandık, akşam olmadan, biraz fazla uyumuşuz... :)

Bugün Ekpss'ye de kayıt olmadık... :)


Dostlar çok mutluyuz, içimizden hiç Ekpss'ye çalışmak gelmiyor... Oyun yapmak biraz geliyor, çok değil... En iyisi kütüphanemizden bir kitap seçip okumak... Mutlu ve mest olmak en güzeli... Kitapları değiştire değiştire okumaya devam öyleyse... :)

Dostlar Sadi Şirazi'nin Bostan'ını seçtik... 148'de kalmışız en son... İlk 103 sayfanın ise altını çizmeden okumuşuz... Başa dönelim ve en güzel yerlerin altını çizelim... Bu kitapta çok altını çizdiğimiz yer oldu, o bakımdan her ne kadar burada da paylaşmak istesek de belki paylaşamayabiliriz... :) Nasip... :)

22'ye geldik dostlar ve akşam yemeği de yedik... Allah'a şükürler olsun... :) İlaç da bizi uyutuyor o bakımdan fazla okuyamıyoruz... :)

Bugün daha hiç ibadet yapamadık dostlar... İlaçlar uyku veriyor ve beynimizi sersem yapıyor... :)


Bugünkü işlem tamam dostlar... :) 

Güzel bir The Beatles şarkısı açalım... :)



Şu üstteki topice geri dönüyoruz dostlarım... Kahvemizi yaptık gece uzun önce bu topici okuyalım bir daha ısınmak için... Sonra vakit olursa eklemeler yapalım inşallah... :) Çok mutluyuz dostlar, Rab'be şükürler olsun... :)

12 Şubat 2024 Pazartesi

Yeni Bir Dönem Başlarken

 Merhaba dostlar,

4. dönemdeki dersleri seçtik... Sadece danışman onayı lazım sanırım... :) Bu dönem tam 9 tane ders seçtik... :) 5 de aşçılıkta eder 14 ders... Bir de Ekpss'ye hazırlanmalıyız... Yakında ona kayıt olmalıyız... :)

Biraz baş ağrımız geçsin de gene ibadetlere gereken gayreti gösterelim... :)

Bir de oyunumuzda arıza çıkmıştı, ara ara oyuna da devam etmeli... Yani güya çalışmıyoruz ama gene bir yoğunluk var... :)

Sadece uzun uykulardan uyanmalıyız.. Bir gün erken bir gün geç kalkmamalıyız... :)


Arkadaşlar diferansiyel denklemlere çalışmaya başladık. Youtube'ta çok öğretici içerikler var bildiğiniz gibi... :)

Bilgisayar Mühendisliği'nde 2 proje yapmalıyız mezun olabilmek için... Benim de hali hazırda başlamış bir oyun projem var... Arada arızalar da çıksa nihayete erdireceğiz inşallah... Ben diyorum ki eğer kabul ederlerse 2 oyun projesi sunayım okula son sene... Ne kadar harika olur... :)

Bugünkü işlem tamamdır... :) Sırada tost partisi var... :) Tost iptal, başka bir şeyler atıştırdık... :)
----------------------------------------------------------------------------------
Buradan sonrası sanırım Salı... :)

Arkadaşlar bir de alttan aldığımız Turizmde Girişimcilik ve İnovasyon dersinin ilk bölümünü izledik aşçılıktaki... Yöresel Mutfakları da yarın izleyelim ve iki dersin de ilk ünitelerini okuyalım sıcağı sıcağına... Bu dönem dersleri bekletmek yok inşallah... :) Bir de sabah 10.00 gibi en geç kalkıp, kahvaltıyı da yapıp Ekpss çalışmalı ve kayıt olmalıyız... 

Öyleyse herkese iyi geceler... :)

Dostlar gece oturduk epey ve 4.40 gibi yatmışızdır ve 11.40 gibi de kalktık... :)

Unity kurslarına kayıt olduk BTK Akademi'deki... :) İlk kursun %40'ına geldik bile... :)

Arkadaşlar, kitaplarımız gelmiş... Hemen paylaşıyorum... Biri zamanda yolculukla alakalı sarı renk kitap... :) Bir diğeri de aşkname... :)

Çok mutluyuz... Rabb'e şükürler olsun... :)

Sadece Ekpss başvurularında biraz sıkıntı yaşandı... Bir takım belgeler lazım sanırım... Yarın onlarla uğraşacağız nasipse... :)



Dostlar çok mutluyuz... Şimdi sırada yöresel mutfaklar dersini takip etmek var aşçılık bölümündeki...

Evet dostlar ilk dersi de bu dersten izledik... Bu 2 ders ve önümüzdeki 3 dersin kitap takibini hafta sonu yapalım inşallah... :) (Yani ilk üniteleri okumak)

Turizmde Girişimcilik ve İnovasyon dersinin ilk 6 sayfasnı okuduk kitap pdf'inden... :)

Biraz da şu sarı zamanda yolculuk kitabına göz gezdirelim... :)

Bugünkü işlem tamamdır... :)

Sadece Zaman Yolculuğu kitabına giriş yaptık 13. sayfadayız... :) İlacımızı aldığımızdan kafamız sersem oldu... :) Biraz dinlenelim... :)

11 Şubat 2024 Pazar

11 Şubat!

 Merhaba dostlar,

Saçlarımız kirlenmişti, banyomuzu yaptık... Şimdi daha mutluyuz... :) Pazar gününe de girdik... 11 Şubat 2024, bizim bundan sonra namazları kaçırmayacağımız gün olsun... Gecesinde 5 vakti tamamlamadan yatmak yok... Gerekirse sadece farzlar kılınacak.. Biliyorum hastayım, ancak namaz hala farz... Aklım başında... Çünkü ölünce Azrail Aleyhisselam gelecek, hoş nazarla gelsin istiyorsak maksimum gayreti göstermeliyiz... :) Hem belki yol da açarlar bize... :)


6.30'dan önce uyandık ve sabah ibadetleriyle virdini yaptık... :)

Dostlar elimizde İlber Ortaylı Hocanın yazdığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk kitabı var... Bir kez okumuştuk önceden... Şimdi altını çizerek ikinci tura başlayalım... Atatürk de bizim başta gelen 3 rehberimizden biri çünkü... Hz İsa, Hz Mevlana ve Atatürk... :) Saat de 7.45'i geçiyor... :) Atatürk bizi hep sola çeker ve hasta olan aklımızı dengeye getirir... Mevlana sağa çeker... Biraz da soldan gidelim şimdilik... :)


İlber Hoca sanki bir sohbet havasında, öğrencilerine ders verir gibi anlatıyor... 37. sayfaya geldim ancak hiçbir yerin altını çizmedim çünkü ben genelde öğütleri ya da çok önemli yerlerin altını çizerim... Ancak derin bilgisi var yazarın... :)
48. sayfaya kadar tek altını çizdiğim yer:

GAZİ'nin çocukluk hatıralarına baktığımız zaman onun her zaman asker olmak istediğini görürüz. Evladından ayrılmak istemeyen bir anne olan Zübeyde Hanım'dan gizli olarak askeri okul imtihanına girmiş ve kazanmıştır. Hatta annesini ikna etmek için babasının ona emanet ettiği bir kılıcı da delil göstermiş, asker olmasının babasının vasiyeti olduğunu belirtmiştir. Tabii o dönem için Osmanlı'daki en nitelikli eğitimin askeri okullarda verilmesi de bu kararında rol oynamıştır.


Dostlar kahvaltımızı yaptık, şimdi Evliya Çelebi okuyacağız felsefe serisinden... Bu kitabı da daha önce okuduk... İkinci tur altını çizelim... "gönlünü dinle ama her istediğini verme" ismi olan bir kitap... Altını çizdiğim yerleri belki burada da paylaşırım... Hem yazınca daha kalıcı oluyor... :) 96 sayfayı bir çırpıda bitirdik.... :)
---------------------------------------------------------------------------------------
"Her zaman geniş kalpli ve hoş meşrepli ol."
"Düşmana kalırsa kalsın, dosta muhtaç olma tek"
"Dil orucu tut, gönül orucu tut, sadece aç kalma."
"Dilinden de gönlünden de Allah'ı eksik etme."
"İyi adını kötüye çıkaracak davranışlarda bulunma."
"Daima ileri hedefin olsun, geriye takılıp kalma."

Osmanlı mutfağı araştırmacısı Marianna Yerasimos, Seyahatname'de; 44 pilav, 40 çorba, 23 baharat, 90 balık, 80 üzüm, 27 armut, 50'ye yakın ekmek çeşidinden bahsedildiğini belirtmektedir.

"Kaanatkar ol, çünkü kanaat tükenmez bir haz."

Mevlana hakkındaki ilk ifadeleri ise onu tanıtıcı sıfatlarla ilgilidir. Şöyle der bu konuda:
İlahi sırların müftüsü, sonsuz nurların görücüsü
Bilgi ışığı
Yaratılmışların meşalesi
İmamların önderi
Kadri yüksek ve himmetli
Alemin ışığı
Hürrem meşalesi
Asfiyanın direği
Evliya'nın göz nuru
Eş-şeyh Hazret-i ulema.

Metnin ilerleyen kısımlarında da onu benzer sıfatlarla anar:
"Yüksek bilgi istekçisi
İrfan içkisinin taşıyıcısı
Hakk'a erenlerin öncüsü
Şifa kaynağı
Vefa denizi
Gören gözlerin kaynağı
Mücahade bilimlerinin sahibi
Asfiyanın bir tanesi
Evliyanın öncüsü
Eş-şeyh Molla Hüdavendigar Celaleddin Rumi
Hazret-i Mevlana Muhammed bin Sultan el-Ulema..."

"İki kişi konuşurken dinleme."
"Paran pulun olmasın, sana terbiyen yeter."
"Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz!"
"Herkesle iyi geçin..."
"Bir insan gerçekten Allah'a teslim olursa, hiç ummadığı anda Allah ona yardım eder.
Açsa doyurur, çıplaksa giydirir."
"Tatlı sevmek imandandır!"
"Ee, dünya bu! Bir kararda durmuyor insanoğlu. Zaman oluyor, melekleri hayran ediyor. Gün geliyor şeytan utanıyor ondan..."
"Ah! Başımıza ne geliyorsa, hep o cehalet yüzünden gelmiyor mu sanki? Eloğlu kadar bile kitaplara ilgimiz, sevgimiz yok! Acaba neden?"
"İyilik eden iyilik bulur!
"Sırrı öyle bir sakla ki vücudundaki canın duymasın. Yanlışlıkla ağzına alma ki dilin duymasın."
"Nitekim büyüklerin dediği gibi: Zeki insanlar aklının kullanan insanlardır. Ama daha zeki insanlar başkalarının aklını kullananlardır."
"Tutumlu ol, kimseye muhtaç olma."

"Görelim ayine-i devran ne gösterir? (Bakalım bu yuvarlak ayna bize ne gösterecek?)

"Kalırsa hicr ile girdab-ı gamda kuşe-i dil
Ne çare neyleyeyim rüzigar elimde değil."
(Gönlüm üzüntü girdabında ayrılık içinde kalırsa
Elimden bir şey gelmez çünkü rüzgara gücüm yetmiyor.)

"Edemez def sakınmakla kazayı kimse.
Bin sakınsan yine ön son olacak olsa gerek."

"Aşkın senin hayatın hayat-ı edebdennişan verir
Güya yolunda ölmeye her hasta can verir"
(Ey Rabbim, senin aşkın sonsuz hayatın bir nişanıdır
Yolunun hastaları senin yolunda ölmeye can verir.)

"Sakın mazlumunahındansehergah
Ki anı yerde koymamıştır Allah."
(Zulme uğrayanların ahından sakın
Çünkü Allah onu yerde koymaz.)

"Kişi zevk ile oluser ferahnak
Hemen zevk eyle canın olma gamnak
Gönül eğlencesi seyr ü sefadır
Safa sür kim bu dünyabi-vefadır."

"Eğer dünyabekabudi Muhammed Mustafabudi.
Eğer hüsneşbekabudi ne-mürdi Yusuf-ı Kenani."
(Eğer dünya ebedi kalacak olsaydı, Hz Muhammed ölmezdi.
Eğer güzellik ebedi olsaydı, Hz Yusuf ölmezdi.)

"Fukaranın bedduasından sığasın Hak seni
Fukara yol bulamaz anlata anlata halini
İşe kişi mi gerek yoksa hep iş kişiye mi?
İşte budur din kuralını bozan şehlerşehi."
--------------------------------------------------------------------------------
Dostlar bugün de kankamız Gürsu'yla görüştük... Çay ve salep içtik 2 ayrı mekanda... :) Çok güzel bir gün geçti... Bir nevi psikoterapi gibi... Allah arkadaşımı dostluğumuzdan eksik etmesin... :) Rabb'e şükürler olsun... :) Arkadaşıma siber güvenlik kitaplarını gösterdim... 4. sınıfa kalacak gibi bu alana derin dalmak okuluyla birlikte yüksek lisans ile... :)
Sanrılar aynı sanrılar, evliyalarla ilgili olan... Bu yüzden çok tasavvufa dalamıyorum... Sadece namazlara gayret etmeliyim... :) Öyleyse önce biraz dinlenme sonra vira bismillah... :)


Dostlar nescafe içiyoruz ve saat 22'yi geçiyor... Bugünkü işlem tamam... :)

10 Şubat 2024 Cumartesi

Güzel Bir Cumartesi Sabahı

 Merhaba Dostlar,

Bu sabah saat 07.00'ye kurulmuştu. Yaklaşık 1 kala gibi ezan okunmaya başladı ve ardından da alarm çaldı ve kalktık... :) 

Önce biraz oyalandık... Nescafe 3'ü 1 aradamızı hazırladık... Ardından ibadetlerle Vird-i Mevlevi'yi yaptık... Şu an saat 8'i geçiyor...

Bugün Btk Akademi'deki çeşitli kurslarımıza devam etmeliyiz... Biraz da Ekpss çalışmalıyız...

Çok mutluyuz dostlar... Siz de şen kalın... :)

Yeğenim bizde, dün kardeşim, eşi ve yeğenim geldiler... Amcam da bizde... Mutluyuz, Rabb'e şükürler olsun... :)


Dostlar Divan-ı Kebir VII-1'de ikinci okumada sayfa 154'e a kadar geldik... Çok güzel şiirler yazmış dost... Ancak bir Hakk aşığı yazabilir bu şiirleri... :)

Arkadaşlar AC devrelerde 62 ders varmış o seride, biz sadece 19'unu seyretmişiz... Biraz devam edelim... Elektrik devreleri öğrenelim zor sorular da vardı çünkü... :) DC+ getirdik... 

İlim sonsuzdur ancak sevgi ilimden de sonsuzdur... :)

25. Video olan empedans ve reaktansa kadar geldik.. :) Bir güzel kahve yaptık kendimize... :)

Arkadaşlar şöyle bir kanal buldum fiziği özlemişiz... :) Gençler anlatıyor biz dinliyoruz... :) Süper... :) 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLsPDyJpdSJxo7eq701Hd9mo97jY0hcLz3

Tanıtımla ilk 2 dersi seyrettik ve gayet güzel anlatmış... Bravo... :)

2 ders daha izledik, epey güzel.. Zaten bu okulda bu dersi 92 ile geçmiştik... :)

Öğle ezanı okundu, kulak verelim çağrıya... :)

Bugün Gürsu'yla buluştuk... :)



9 Şubat 2024 Cuma

Güzel Bir Cuma Akşamı & Summer Schedules (1-2-3-4-5-6 Weeks)

 Arkadaşlar selamlar,

https://www.btkakademi.gov.tr/portal/course/sifirdan-ileri-seviye-python-programlama-5877

Şu kursa tekrar başladım ve 3.7. bölüme kadar geldim hemen... :) Normalde de 5. bölüme kadar gelmişiz...

Kali Linux kursunda da 2.8'deydik... :) Kali kursunu kodlayarak çalışıyoruz... Üstteki kursu ise dinleyerek sadece daha sonra alıştırmaları belki kodlayabiliriz... :)

Ancak sizin çok zamanınız varsa kodlamanızı da öneririm... Çünkü yazan el yazmayan elden üstündür demişler... :)

Arkadaşlar bir de 6 haftalık summer schedule hazırladım.. (1. sınıf derslerini komple tekrar etmeli...)

Aslında 1. sınıf ortalamam fena değildi... (3.25)... İkinci sınıfta notlar düştü... 

İkinci sınıf tekrarı olur mu Allah bilir iş durumlarına da bağlı olarak... :) Ancak her derse göz atmalıyız bilgilerin kalıcı olması için... :)


Python kursunda 3.12'ye geldik... :) Saat 2.12  ve hedef sabah 7.00'de kalkıp ibadeti hemen yapıp kursa devam etmek (Yarınki hedef 20 ders, yani 6. bölüme gelmek)

8 Şubat 2024 Perşembe

Güzel Bir 8 Şubat Günü & Notlar Açıklanmış :)

 Arkadaşlar Merhaba Herkese,

Notlarım açıklanmış bütünlemeler... Tüm dersleri vermişiz... Şükürler olsun Rabb'e... :)

Artık 4. döneme hazırız... Yalnız ortalama düşmüş... Yazın tekrar edersek dersleri umuyorum ki açığı kapatacağız... :)



7 Şubat 2024 Çarşamba

7 Şubat 2024'e Merhaba

 Merhaba Dostlar,

Pek çok şeyi dinler geçeriz... Pratik yapmadan geçince o konu hiçbir zaman tam olarak oturmayabilir... Bu matematik dinlerken de böyledir, araba sürmeyi öğrenirken de... Pratik yapılmadan o konu öğrenilmez, istediğin kadar teoriye sahip ol... :) Dolayısıyla ben de ana sayfaya o güzel notu ekledim... Bazen kurslara kaydoluyorum... Pratik yapmadığımdan hemen hemen hepsi yarım kalıyor... Şu anda çarşamba gününe girmiş bulunmaktayız ve ben de Btk Akademi'deki Kali Linux kursunu tekrar seyredeceğim ancak bu kez kodların pratiğini yaparak arkada kali linux'üm açık vaziyette... :) Zaten henüz kursta %30'a gelmişim... :)

Kali Linux'te apt update ve apt upgrade komultarını girdik ve güncellemeleri yaptık... :) Bir yanda da Kali Linux kursumuz açılı... Saat de 3.30'a geliyor... Gece uzundur onu yatarak geçirme demişlerdi... :)


Aslında arkadaşlar biz siber güvenlik eğitimine 7. dönemimizde başlayacağız nasip olursa ancak şimdiden kurslardan çeşitli ön bilgileri öğrenelim... Hem Btk Akademi hem de Udemy aracılığıyla... :) Az zaman sonra 4. dönem başlayacak inşallah... :)

Arkadaşlar birinci bölümü bitirdik ikinci bölüme de giriş yaptık ve uykumuz geldi... Saat 04.30'a geliyor, şimdi yatalım 10.00 gibi devam inşallah kaldığımız yerden... Oyunda arıza çıktığından o kaldı bir müddet ancak oyun Şubat'ın 3. haftasına yetişmesi imkansız oldu... Biz en iyisi 12 ayda bir oyun çıkartmaya bakalım... 6 ay çok iddialı oldu, çünkü epey arızalar çıkabiliyor ve ben tek kişiyim... :)

Uyku tutmadı dostlar, saat de 05.10'a geliyor.. :) Biz de kali linux kursuna devam edelim... :)

Önümüzdeki 18 sene boyunca günde 10 saatten haftada 70 saat kadar çalışmalıyız... Bu 70 saatin 30 saati para kazanmaya yönelik çalışmalar, geriye kalan 40 saati ise yeni bilgiler edinmeye yönelik çalışmalar olmalı...

Dostlar sabah ezandan sonra yattık ve 12.40 gibi de kalktık... Üzücü bir haber aldık bugün, bir akrabamız aynı soyaddan vefat etmiş... Mevla'm mekanını cennet eylesin ve merhametiyle muamele eylesin inşallah...

Dostlar saat şimdi 13.00'e geliyor ve kali linux kursuna devam edelim haydi... :)


Arkadaşlar kali kursunda 2. bölümün bitmesine son 1 video kaldı... :)

Ancak 4-4 buçuk saat kadar uyuduğumuzdan biraz sersem olduk... :)

Bugün çarşıya gittik, şehirde dolaştık, kitapçıları dolaştık ancak kitap almadık... :)) Bir güzel Cappucino ısmarladık kendimize... :)) 

Sonra insanlara baka baka eve döndük... :)

Çok mutluyuz dostlar... Rabb'e şükürler olsun... :)

Bu hayatı seviyorum, tamamen özgür ve serbest işlerde çalışabilecek durumda olmak... :)

6 Şubat 2024 Salı

Güzel Bir 6 Şubat Günü

 Merhaba Dostlar,

Bu sabah 10.00'da alarmımız çaldı ve 5-6 dakika sonra da kalktık... Kahvaltımızı yaptık, bir yarım yardımcı ilaç 100 mg ile lustral'ı aldık... :) Bir sonraki ilaç vakti gece 22 olacak inşallah... :)

Ardından duşumuzu aldık ve temizlendik... Ardından sabah namazının farzını kaza ettik öğle vakti girmeden... :) Ardından 33 adet tesbihatımızı yaptık... :) Aralarda da kahve ve çay içerek haberlere göz attık... :)

Çok mutluyuz... Rabb'e şükürler olsun... :) Dediğimiz gibi bir müddet sadece farzları kılmaya gayret edelim dedik... Belki 2-3 sene kadar... Çok ibadet edince de beynimizde sıkıntı oluyor yoksa... İyileşmeden çok dine ve tasavvufa meyletmek yasak... :)

Bugün neler yapacağımıza gelirsek?

- İbadetlerde sadece farzlara gayret edelim ve 33'er adet tesbihata... :)

- Oyunumuzda maalesef arıza çıktı 15-20 sayfa kadar geriden kodlamalıyız tekrar çünkü en son orada back-up almıştık... :)

- Bugün bol bol kitap okuyalım... (Pek tasavvuf olmasın)

- Bir de Ekpss çalışalım birazcık da olsa... :)


Dostlar kafamız gene manikleşti, bu 200 mg 100 sabah 100 akşam bize yetmeyecek gibi saat 14.45'e gelirken bir 50 mg daha alacağız gibi... :)

Bugün çok uyuduk dostlar... Beynimizde sıkıntı oldukça uykuya veriyoruz kendimizi... Bu şizofreniye yakın psikotik rahatsızlık bizde oldukça bizden pek bir şey beklenmesin... :)

Dostlar, bütün bu rahatsızlıklara rağmen, okumaktan kopmuyoruz... Şu an 37 yaşındayız... 55 yaşına kadar okumaya devam etmeliyiz ömrümüz varsa... En iyi yaptığımız şey okumak... :)

Gelirimiz 0, ailemiz bize destek olmakta... Rab rızık verirse yaşarız vermezse ölür gideriz... Şükürler olsun Mevla'ya... :) Azizlerin yolunu izleriz biz ve de evliyaların... :)


Miraç kandilimiz mübarek olsun... :)


Dostlar kalan ibadetleri de yaptık ancak gene başımız psikoz oldu... Bu rahatsızlık resmen ibadetlerin önüne set oluyor... Biz nasıl Hakk'a yol alacağız bilmiyoruz... :)

Olsun, gene de Mevla bizimle, akas tukas gidiyoruz ama gene de gidiyoruz... :)



4 Ekim 2024

 Merhaba arkadaşlar, Bu sabah da 10.10'da kargocunun aramasıyla uyandık... :) Kitaplarımızı getirmiş yalnız biri eksik belki sonra gönde...