27 Ekim 2023 Cuma

Moskova Üniversitesi Matematik Bölümü Kabul Sorusu & Bir Söz & Gayret Kemerini Kuşan!


  <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4847011426389780"

     crossorigin="anonymous"></script>  

Evet dostlarım, sabah uyandık ve duşumuzu aldık, çayımızı yaptık... Güzel bir matematik sorusuyla zihin açalım... Bize lazım olan şey akıl akıl, duygu yeterince var bizde... Aklı yükseltecek şeyler de bilimdir, matematiktir, fendir,  belki satrançtır vs...

Boğaziçi'ne girecek akıl var bizde, peki ya bitirecek? Bitirmemiz şart değil ancak bitirirsek kendimizi gerçekleştirmiş oluruz... Kendimize olan güvenimiz yükselir, iyi olur yani... :)

Lineer Cebir dersinde 5. dersi de izledik ve hocayı yakaladık... Gauss Eliminasyon Yöntemi ve Gauss-Jordan Yöntemini gördük. Eşelon matris, indirgenmiş eşelon matris... Bunları Boğaziçi'nde de öğrenmiştim ama bu dersi veremeden ayrılmıştım okuldan nasipse burada vereceğiz inşallah... :)

Babama bir söz verdim. Hafta içi her gün 2 saat oyun yapımıyla ilgileneceğim. Eğer moralim bozuk ya da başka yoğunluk olursa hafta sonu kapatacak şekilde... Toplam haftada 10 saat. Bunu başarabilirim, oyunumu buraya kadar başardım da... Bugün mübarek Cuma günüdür. Daha Hakk'a verdiğin sözü de revize etmek durumunda kaldın, namazlarda da öne geç... Kazalarla da olsa kıl 5 vakiti en az 20 rekat günde... Bir engelin var ama dünyanın da en ağır hastası sen değilsin. Gayret kemerini kuşan... Günde 2-3 saat derslerine çalış, 2 saat oyun yapımıyla ilgilen ve 20 rekat namaz kıl en azından... Yapacağın bu atla deve değil... Gör bakalım neler değişecek hayatında... :)
 
Evet dostlar, bugün  2-3 saat kadar oyun çalıştık ama hata oldu hiç yol alamadık yani arıza çıktı. Arızayı giderdik... 1 saat kadar ders çalıştık ve ibadeti de toptan yaptık... :) Bazen çok isyankar ya da öfkeli olduğumuz anlar da oluyor hem hastalığın etkisiyle hem işlerin ters gitmesiyle, daha sakin olmalıyız... Küfre sarılmamalıyız... Namazı kılınca nasıl rahatladık... Mevla bizi bırakmıyor, bunca sinir ve kötü sözlere rağmen... Mevla bambaşkadır, hepimizi ehlileştiriyor... O'nu sevenlere ne mutlu... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....