22 Eylül 2023 Cuma

Library Reading Percentages & Some Notes & John Lennon Sings

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4847011426389780"

     crossorigin="anonymous"></script>

 Yaklaşık bir tahminle kütüphanemdeki kitapların yaklaşık %35- % 45 kadarını baştan sona kadar okumuşumdur. Geri kalan %55 -%65'lik dilim kısım kısım okunmuştur ve içinde okunmayan da pek çok bölüm vardır. Yani kimisinin büyük bir bölümü, kimisi yarılarda kimisi de en başlardadır. Kimi kitapları da birden fazla kez kimisi 3 kez olmak üzere de okumuşluğum vardır. Tanrı ömür ve boş zaman verirse kütüphanemi genişleterek hedefi %90'ın üzerine çekmek isterim. Ortalama bir ömrüm olursa 75 sene gibi, ben 36,5 yaşını geçtim. Son 38-38.5 senem var ise kitapları ve yarım kalan işleri sonuçlandırmak için güzel bir süre olur. Bu kitapları eğer kendi çocuklarım olmazsa yeğenim Öykü'ye bağışlayacağım... Bize nasip olursa bir tek kefen kalacak bu dünyadan ayrılırken. Hem ne demişler; "Hiçbir şeyin sahibiyim deme, emanetçi olduğunu bil..."

 Güzel bir versiyon , John Lennon seslendiriyor. Umarım cennette bir yerlerde müzik yapmaya devam ediyordur...


Son olarak Paulo Coelho'dan Kazanan Yalnızdır romanını okumaya biraz daha devam ettim ve 65. sayfaya geldim. Bir aşk uğruna cinayetler işleyen bir iş adamını anlatarak başlıyor roman. Cannes Film Festivali, Süpersınıf vurgusu işleniyor kitapta.

Bu yazardan okuduğum ikinci kitap. Simyacı gibi kendini bir çırpıda okutmasa da güzel temalar var romanda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....