22 Ocak 2024 Pazartesi

Yeni Bir Gün Yeni Bir Hafta & Schedule & How To Become A Game Developer

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4847011426389780"

     crossorigin="anonymous"></script>    

Merhaba dostlar,

Rüyamda kardeşimle tartışıp onu ağlatıyordum... Uyanınca oh be rüyaymış dedim... Bu rüyanın etkisinde kaldım biraz, kardeşime de biraz anlattım... :) Allah kardeşimi her daim mutlu kılsın inşallah, her türlü derdine Mevla'm derman olsun... Mevla'm bizi de her zaman sakin kılsın inşallah... Çünkü bu rahatsızlık zor... Mevla'm bizi her daim şen ve mutlu kılsın inşallah... Aile fertlerinin her derdine derman olsun inşallah ve tüm deva bekleyen dertlilerin de yardımcısı olsun... O merhametlilerin en merhametlisidir... :)

Bir de çok baş ağrım var sabah ilaçlarını aldım ancak ağrı kesici almıyorum böbreklere zarar vermesin diye... :)


Bugün oruç tutmadık çünkü oyun kodlayacaktık dün gece sıkıntı yaşanmıştı biraz oyunla alakalı... :)
--------------------------------------------------------------------------------------------

Saat 17.00'ye geliyor ve Şimdi Ne Yapmalıyım? isimli kitaba göz atacağım... Yeni bir program yaptım, oldukça güzel duruyor... Ona uymaya çalışacağım... :)
Pazartesi 17.00'de program başlıyor... :)



Şimdi Ne Yapmalıyım? kitabında 59'a geldim ve durdum şimdilik... :) Saat 17.30 Oyun Geliştiricisi olmak isteyen biri hangi rotayı izlemeli onu araştıracağım... Neler öğrenmeli, neleri bilmeli... İlk etapta oyun geliştiricisi bilgileri 4. sınıftan sonra da siber güvenlik bilgileri inşallah... :)

Uykumuzu alınca baş ağrımız yok oldu, hep az ya da çok uyumaktan kaynaklı bu ağrılar... İnşallah bunu tez düzeltelim... :)

Öncelikle şu videolara bir göz atalım? Henüz ben de şimdi izleyeceğim. Bu alana ilgi duyanlar göz atabilirler... :))
 
Biz aslında zaten oyun geliştiriyoruz ancak neler öğrenmeliyiz... Bilgi sahibi olalım... Yol haritamız oyun geliştirme ve siber güvenlik üzerine olacak gibi çünkü





Bugün de 1 saat 15 dakika kadar oyun yapımıyla ilgilendik... Karakter kılıçla atak yaparken darbe almaları, daha gerçekçi darbe almaları ve ölmeleri yapmaya çalıştık... Şimdi tost molası, sonra gene devam inşallah... :)
------------------------------------------------------------------------------------------------
Şu an Salı,
Evet dostlar geceleyin 2 saat 45 dakika ya da 3 saat kadar belki de tekrar oyun yapımıyla ilgilendik... Biz 2 saat 45 dakika olarak kabul edersek toplam 4 saat ediyor... :) Yani bu 3. gün Pazar, Pazartesi ve Salı ve bugün de 3 buçuk ya da 3 saat 15 dakika civarı daha oyun yapımıyla ilgilenmeliyiz... :) Böylece 40 gün X 2,5 saat mottomuz tutacak gibi... :) Yalnız bir arıza çıktı oyunda onu çözmeliyim... 
Bizi bu mutlu günü yaşatan Mevla'ya hamd olsun... :)

1 buçuk saat kadar daha çalışmışızdır... Unity'yi güncelliyoruz, Chatgpt'den de yardım alarak... Belki arıza çözülür... Çok kurcaladık çünkü... :)
Bu arızayla sonra boğuşalım... :) Unity forumlarından yardım da alabiliriz belki daha sonra... :)

Biraz bütünlemelere çalışmanın vakti... :)
Elektrik devrelerinde ilk 4 derse hızlıca göz attık, zaten ilk konuları çok iyi biliyorduk... :) Kaldı 10 konu, elektrik devreleri dersi için... :)
Evet dostlar 5. derse de göz attık... Çevre denklemleriyle devre analizi, düğüm denklemleriyle devre analizi ve süper pozisyonu anlatmış hoca... :) Bu konuyu da oldukça iyi kavradık... Yalnız 3 gözlü devrelerden pek bahsetmedi sadece notlar paylaşmış, detaylara girmek istersek boş bir zamanımızda inceleyelim o örnekleri de karışık devre denklemlerini de çözebilmek için... :)

Dostlar 6. dersi de izledik, Thevenin, Norton yöntemleri, üçgen-yıldız ve yıldız-üçgen dönüşümleriyle alternatif akıma da giriş yaptık... Kondansatör, kapasitans kavramlarını anlatmış hocamız... :) Çok güzel şeyler öğrendik çok mutluyuz... Vizelerde de biraz kavramıştık, şimdi epey zaman var bütünlemelere daha iyi oturdu... :)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Şu an Çarşamba,
Arkadaşlar elektrik devrelerine kaldığımız yerden devam etmeliyiz... Bugünkü hedefte 7-8-9-10 haftaları bitirmek var... Sabah 05.00 gibi yatıp 15.30'dan sonra da kalkmışızdır... :) Uykumuzu aldık, çok mutluyuz... Rab'be şükürler olsun... :) 

7. dersi de bitirdik. Kapasitans ve endüktans konularına değinmiş daha çok hocamız... :) 8. dersi bitirmeye de yaklaşık 10-12 dakika kalmış ancak, bugün canımız pek çalışmak istemedi... Hedefi 4'ten 3'e indiriyoruz... Yarın son 12 dakika + 9-10-11, Cuma da 12-13-14 bitirsek kafi bize... Daha fazlası akmıyor, yeni konuları öğrenirken sanki... Ya da canımız ders çalışmak istemiyor... :)


----------------------------------------------------------------------------------------------
Sanırım Perşembe buradan başlıyor... :)

Yarın oruç günü olsun tekrar, bu Pazartesi ara vermiştik, gevşemeyelim... Dost Mevlana'nın dediği gibi mideyi boş tutalım... Dost bize küsmesin, çünkü bizim küsüşümüz en fazla yarım gün sürer herkese karşı... :)

Dost Abdülkadir'i anlatan ilahiyi dinliyoruz gerçi şu anda ancak hepsi Hakk'ın dostlarıdır... Biz daha 10 adımdan öteye gidemedik... :) Mübarekler hass'ül-has... :)


Güncelleme: Arkadaşlar yukarıdaki Class schedule'yi Life schedule olarak biraz değişikliklerle güncelliyorum... Yukarıdan bakabilirsiniz... Adam olmak için üstteki programa uyayım yeter... Geceleri oyun yapımıyla serbest ilgilenebilirim... :) Saat 03.45'e geliyor ve 04.00'e kadar niyetlenip yatmalıyım... Sabah da 8.00 gibi kalkalım, sadece bugün belki biraz zorlanırız... :)

Öyleyse, herkese iyi geceler... :)

Dostlar sabah 08.00'de alarm çaldı ancak biz 10.50 gibi kalktık... :) Dolayısıyla bugün standart programın dışındayız... Oruçluyuz ve ilaç alamadığımızdan maniğiz ya da sıkıntılıyız sanki birazdan fazla dolayısıyla namazlara gayret edemiyoruz pek... :)

Dostlar iftarımızı yaptık, Mevla kabul ve makbul eylesin orucumuzu... :) Çok mutluyuz, şimdi dost Mevlana'yı okuma vakti... :) İlacımızı da aldık... :) Nescafemiz var... :)

Dostlar, Hu Kuşunu tekrar dinleyelim... :)


Dostlar dost Mevlana'dan sadece 2 şiir okuduk VII-1 nolu cildin başındaki... Şimdi gönlümüzü Hz İsa Aleyhisselam cezbetti, biraz onun kitabını okuyalım... Büyük ve şanlı nebidir kendisi, ondan çok öğreneceklerimiz var şüphesiz... Hz İsa ve Hz Yahya kitabından, Yahya peygamberi anlatan kısmi bir kez okumuştuk, gerçi sonlarında tam konsantre olamadık rahatsızlığımızdan ötürü... Şimdi Hz İsa kısmından devam edelim kaldığımız yerden... :) O peygamberler ki bir çoğu yoksulluğun, sıkıntıların, yüce mutlulukların ve Rab'bin yolcularıydılar... Mevla'm cümlesinden razı olsun... Onların huylarıyla bizi huylandırsın inşallah Mevla... :)

Kafamızda sıkıntı olduğundan sadece 8 sayfa kadar okuyabildik... :) Dostlar gündüz ilaç içemediğimizden beynimizde gene yanma hissi oldu... :) İlaca gereksinim daha doğrusu... :) Şu tasavvuf ilimleri böyle anlarda bize ağır geliyor... :) Biz en iyisi Güzel Dediniz Bay Feynman'ı okumaya devam edip 81. sayfadan sonraki altlarını çizdiğimiz yerleri sizlerle paylaşalım... Kitap ya da fizikçinin ismiyle blogta aratırsanız önceki yazılara da ulaşabileceksiniz... :)
Evet dostlar 101. sayfaya kadar geldim. Yani 20 sayfa kadar... :) Altını çizdiğim yerleri az sonra paylaşacağım inşallah... :)
--------------------------------------------------------------------------------------------
Oynadığım oyun oldukça ilginç. Üzerime sıkı sıkıya oturmuş bir deli gömleği içinde hayal kurmak. Bu sıkı gömlek ise fiziğin bilinen yasalarına uyma zorunluluğu.

Annem bilim hakkında hiçbir şey bilmediği halde, onun da benim üzerimde çok büyük etkisi olmuştu. Özellikle de harika bir mizah anlayışına sahipti. Ulaşabileceğimiz en üst düzeydeki anlayış biçiminin gülmek ve insan sevgisiyle geldiğini ondan öğrendim.

Galakside 10^11 yıldız vardır. Bu bir zamanlar büyük bir sayıydı, ama hepi topu yüz milyara karşılık geliyor. Ulusal bütçe açığından az yani! Eskiden astronomik sayılar olarak nitelendirirdik bunları, ama artık ekonomik sayılar desek daha yerinde olacak.

Uçan dairelerle ilgili haberlerin, dünya-dışı zekanın bilinmeyen çabalarının birer sonucu olmaktan ziyade dünya-içi zekanın bilinen mantık-dışı özelliklerinin sonucu olması bence çok daha muhtemel.

Fizikçilerin de insan olduğuna dair kanıt arayanlara söyleyeyim. Kanıt, enerjiyi ölçmek için kullanılan onca farklı birimin altında yatan ahmaklıkta bulunabilir.

Ne yazık ki ana akımın hep dışında kalmışımdır. Bu parton* işi nasıl bu kadar başarılı oldu da ben de bu kadar ilgi gördüm, bilmem. Hemen modaya aykırı bir meşgale bulmam gerek...
*Parton modeli, 1960'larda Feynman ve James Bjorken tarafından, hadron çarpışmasıyla ilgili yeni keşifleri irdelemek için önerilmişti.

[Bir hayranından aldığı mektuba yanıt olarak:] Kendisini televizyonda görüp aşık olan bir hayrana sahip bir fizikçi olarak artık tümüyle eşsizim. Sağ ol, ey hayran!. İnsanın arzulayabileceği her şeye sahip biriyim artık. [İmza: Hayran sahibi (Böyle denir mi? Bu işte çok acemiyim), Richard P. Feynman]

Bir bityeniği kokusu almak hoşuma gidiyor, çünkü heyecan vaat eden bir maceranın habercisi gibi geliyor bu bana.

Bu harika bir fikir: Derin felsefi tartışmalara girmek yerine, dikkatle bazı deneyler yapıp bir şeyler ortaya çıkarmak.

Tuhaftır; bongo davulu çalmak üzere belirli bir mekana davet edildiğim ender zamanlarda, sunucu aynı zamanda bir kuramsal fizikçi de olduğumdan söz etmeye nedense hiç gerek duymaz.

Bir kurama da aşık olmak gerekir. Ve tıpkı bir kadına aşık olmak gibi, bu da ancak onu tam olarak anlamadığımızda mümkün olur.

Bir yüzme havuzunun dibinde otururken çok da güzel olmayan bir kadın gelip suya atlarsa, başka bir şey üzerinde düşünebilirim demektir. Ben de suda oluşan dalgaları falan düşünürüm.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Dostlarım bugün canımız hiç ders çalışmak istemiyor... Bol bol kitap okumak istiyor... Ders faslını yarın sabaha bırakalım inşallah... :)

Dostlar, şimdi de Bahri Karaçay'ın Mutlu Beyin isimli kitabına ilk kez başlayacağım... Üstteki kitabı daha önce okumuştum... :)
Dostlar bu kitapta da ilk VII + 13 sayfayı yani yaklaşık 20 sayfayı okumuş bulunmaktayım... Şimdi güzel bir 3'ü 1 arada kahve yaptık... :)

Biraz da Tolstoy'dan Savaş ve Barış'ı okuyalım... En son 293'te kalmışız, son sayfayı bir daha okuyup kaldığımız yerden devam edelim... :) Ne güzel Dünya, ne güzel Mevla... Rab'be şükürler olsun... :)

Yaklaşık bir 9-10 sayfa kadar da bu kitaptan okuduk. Sayfa 303, yani üçüncü bölüme geldik ve durduk... :)

Alexandre Dumas'tan Üç Silahşöhler romanını okumuştum 756 sayfaydı ve harikuladeydi... :) Şimdi aynı yazardan önceden başladığım iki ciltlik (Savaş ve Barış'ta olduğu gibi) Monte Cristo Kontu romanını okuyacağım nasipse... En son 370'te kalmışız... Bu adam çok büyük bir yazar... Çok sürükleyici hikayeleri... :) Bu romanın önceki kısımları öykü olarak büyük bir bölümüyle aklımda gibi... Zaten daha önce de biraz daha kısa versiyonunu okumaya başlamıştık... Filmi de olmalı, tıpkı 3 silahşörler gibi... :) Bunlar güzel kitaplar ve filmler... Herkese iyi okumalar ve seyirler... :)

Dostlar vazgeçtik kontu okumaktan... Aklımızda olsun bu romana da devam etmek... :) Şimdi biraz manevi bir şeyler okumalı... Ancak başımız ağrıyor gene biraz ağır tasavvuf olmamalı, maneviyat da fazla olmamalı... Dolayısıyla gene Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü bize göz kırpıyor... :) Bizi hafif ısıtacak bir roman olabilir... :) Bir de tahlil kitabı almıştık üstelik bu roman hakkında önceden... Öyleyse vira bismillah diyelim... :)

Dostlar, bol okumalı, biraz yazmalı rahatlamak için, bol öğrenmeli, birazdan da fazla çalışmalı kimseye yük olmayacak kadar ve insanları da yürekten sevmeliyiz... :)


Ancak dostlar Saatleri Ayarlama Enstitüsü de epey tasavvufi, o da akmıyor... Dolayısıyla daha soft ama iyilik üzerine Mutlu Prens'e bakalım... En son sayfa 57'de (41 değil düzeltme :) ) kalmışız... :) Bu kitabı da hem bulamadık, hem de daha ilginç bir kitap gözümüze çarptı... Türlü serserilikler yapan 4'lü çete, Otomatik Portakal'a göz atalım... Biraz da olumsuzluk yapanları okuyalım... :)
-------------------------------------------------------------------------------------------
Muhtemelen burada Cuma gününe geçmişizdir... :)

Harika gitti dostlarım, çeşitli kötülükler yapan serserileri okumak... Sadece iyilikleri bilmek yetmez, kötülükler hakkında da bilgilerimiz olmalı ki bilgilerimiz derinleşsin ve enginleşsin... :) Üstelik tam 29 sayfa kadar okudum... 60'tan 89'a kadar... :)

Bir de sevdiğimiz şu çılgın müziği açalım... :)


Dostlar, ilaç almadan oruç tutunca beynimiz yandığından çok uyuyoruz, dolayısıyla Pazartesi-Perşembe Oruçlarını mecburen bırakıyoruz... Uyku düzenimiz bozuluyor ve gündüzleri uyumaya başlıyoruz... Şu yardımcı ilacı 250 mg'dan 50 mg'a düşürmeden oruçlara pek meyledemeyeceğiz gibi... :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....