8 Ocak 2024 Pazartesi

8 Ocak 2024'e Merhaba

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4847011426389780"

     crossorigin="anonymous"></script> 

Merhaba dostlar,

Kısa bir aradan sonra tekrar buraya bir şeyler karalamanın vakti gelmiş...

Hafta sonu İstanbul'daydık... Cumartesi sabahı İzmit'ten yola çıktık ve bir gece İstanbul'da kaldık. Sınavlarımız vardı Cumartesi ve Pazar günleri 2 oturumda toplam 6 sınava girebildim... Birinci günkü sınavlar biraz vasat gibi geçse de ikinci günküler iyiydi... İkinci günküler BA ya da AA gelebilecek dersler ya da bir arıza çıkarsa BB notunda kalabilir... (Nesnel Tasarım ve Programlama, Programlama Dilleri ve Lineer Cebir). Ancak ilk günkü dersler yani Olasılık ve İstatistik, Sayısal Tasarım ve Veri Yapıları... Bu derslerde çok attık... Ya koşullu geçeceğiz, ya kalacağız -böyle olursa bütünlemelere girebiliyoruz diye biliyorum- ya da CC çok zorlarsak da CB ile geçeceğiz gibi... :) Eğer BB ya da daha iyisi olursa mucizevi olur... :) 2 tane imtihana da girmedik... Onlara 2 oturum daha beklemeliydik... Onlarda bütünleme kesin oldu. Üstelik onlarda çok konu eksikliğimiz vardı... Hiç bekleme yapmadan döndük. Konaklamayı da babacığımla birlikte 4 yıldızlı kahvaltı dahil bir otelde yaptık... :)

Genel olarak memnunduk... Otel elbette bir Datça'daki, Bodrum'daki ya da Antalya'da kaldığımız oteller konforunda olmasa da genel olarak fena değildi... Çünkü genelde buralarda her şey dahil konaklama tercih edildiğinden tam bir tatil havası içinde geçiyor... Konsept tatil değil 1 gece rahat konaklamaydı ve babam çok beğenmese de otelden ben memnun kaldım diyebilirim... Sadece TV çalışmadı, arızalanmış televizyon... O bakımdan... Duşta da tatil beldelerindeki gibi şampuanlardan yoktu... Biz de zaten duş almadık... :) Merak edenler için otelin ismi Grand S Hotel... Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne çok yakındı arabayla... Sınav da bu üniversitedeydi... :)



Oruçlara da ara vermiştik, bugün tutmayı unuttuk, önceden de sınav haftası diye ara verdik... Aklımızda olsun perşembe günü gene başlayalım ve klasik pazartesi-perşembe oruçlarına da mümkün mertebe devam edelim... :) Sabah 7.15 civarı uyanmışızdır... :)

Oyun yapım borcunda da son hafta final haftasıydı, hiç oyunumuzu yapamadık...+10 saat de son haftadan eklersek 64 saat, bu haftayı da eklersek Pazar gününe kadar 74 saat oyun yapım borcumuz olacak...

Bir ağrı kesici alalım ve vira bismillah deyip başlayalım... Namazları da çok kılamıyoruz çünkü bize dokunuyor rahatsız olduğumuzdan... Ancak mutluyken kılabiliyoruz... Mevla'm affıyla muamele eylesin... :) Çalışmak da bir ibadettir demiştik... O bakımdan mutlu olmaya odaklanıp, sağlığı düzeltmeye bakmalıyız... :)


Bugün epey dinlendik dostlar, kısaca bugün biraz ense yapma günümüz gibi oldu... Biraz kütüphanemizi karıştırıp çeşitli kitaplardan okuyalım... Baş ağrılarından dolayı dinlendik diyebiliriz... :)

Belki biraz udemy kurslarına bakarız... En son bir blue team siber güvenlik kursu almıştık... Siber güvenlikte böyle kırmızı, mavi ve mor renk gibi takımlar varmış... Ben güvenlik tarafının ağır bastığı mavi takımı öğrenmek istiyorum... Red team olmaya gerek yok şimdilik...

Mutluyuz dostlar... Rab'be şükürler olsun... :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....