9 Ocak 2024 Salı

Hastalık, Farz ibadetler ile Sünnet ve Nafileler ve Vird Üzerine

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4847011426389780"

     crossorigin="anonymous"></script> 

 Merhaba dostlar,

Namazları kılmayınca da olmuyor... Mevlana Hazretleri bir şiirinde bırak sünnetleri farzları kıl diyordu... Bana dokunduğu için çok namaz kılmak, sadece farzları kılmaya gayret edeceğim bir müddet daha (ömrümüz varsa belki 2-3 sene daha). Ne yapalım bu rahatsızlık iyiye gitsin, daha kötüye gitmesin... :)

5 vakti sünnetlerle, son sünnetlerle ve vacibiyle kılınca öyle bir rahatsızlık oluyor ki beynimde... Resmen algılarım zayıflıyor... Başkasına dokunmayan namaz bana dokunuyor...

Ben de sadece farzlara gayret edeyim ne yapalım, Hakk farz demiş... :) Pazartesi-perşembeleri de mümkün mertebe oruca gayret edersek inanıyorum ki Mevla bizi yavaş da olsa iyileştirecektir...

Hastayım diye namazları bırakmak olmaz... Aklımız başımızdaki dersleri verebiliyoruz... Yani çok ağır değil rahatsızlığımız sadece biraz sıkıntı veriyor... :)

Bu hastalık bizim hayrımıza olabilir... Yoksa Allah hayrımıza olmayan bir şeyi bize yazmazdı... Bunda da vardır bir hikmet... :)

Yani kestirmeden gitmeliyiz... Yapacak bir şey yok... Mevla her şeye rağmen bizi huzurda görmek ister... :)

O yüzden ben işsizliği ya da para kazanamamayı pek fazla kafaya bile takmam, çünkü Mevla hep bizimle... :)

Hakk'ın has kulları arasına katılmak istiyorsak O'nun emirlerine uymalıyız, en azından asgari zorunluluk düzeyinde...

Yani bir şeyi tam doğru yapayım diyorsun gücün yetmiyor... O zaman doğruya yakın yap, o zaman Mevla belki de onu tam doğru gibi sayacaktır... Demokrasilerde çareler tükenmez demişler hem... :)

Yani namaza başlayınca da hepsini kılmak istiyorsun ama dokunuyor... Frene bas, bu beyin sana lazım... Hem namazları kısa kılınca üşengeçlik de kalmıyor pek... :)

O baba erenler bir şey söylüyorsa hikmet icabı söyler... Sen hep onlara gönlünde yer ver... Ama onlarla yarışma, sadece kendinle yarış ve beynini ve ruhunu pozitif bilim, ilim ve irfanla geliştirmeye bak...

5 vakti süper yapmışsın ama beynin yanmış olursa o da doğru değil şüphesiz... :)

Yani sağlıklı ve dindar insanlar 40 rekat kılıyorsa, sen 17 ya da vacibi de katarsak 20 rekat kıl ama kopma... :) Önemli olan devamlılık... Haydi aslanım göreyim seni... :)

Bir de buna sabahları bazen yaptığın Vird-i Mevlevi'yi ekle... Onu da sadece 1 kere yap... 2 olursa o da dokunuyor... Bir de şükür namazı 2 rekat... Olay bu dostum... :)

Hemen şimdi yatsının 4 farz + 3 vacibi ile başla... Vira bismillah... :)

33 adet de şu tesbihatı yaptık:

Türkçe okunuşu:

“Subhânallâhi ve’l-hâmdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhu ekber ve lâ hâvle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm.”

Anlamı:

“Allah eksik sıfatlardan münezzehtir. Hamd Allah’adır. Allah’tan başka ilah yoktur ve Allah en büyüktür. Allah’tan başkasında güç ve kudret yoktur.”

Tesbihatı dahi uzun tutmak bizi psikoza sokuyor... Bu kadarı karar, namazlardan sonra bu tesbihatı yapmalı, sabah virdi, akşam da kendi 100 adet tesbihatını... Başka da tesbihat yapma... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....