14 Ocak 2024 Pazar

Güzel Bir Pazar Sabahı & Akşamı

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4847011426389780"

     crossorigin="anonymous"></script>  

 Günaydın dostlar,

Bu sabah da ezandan önce uyandık... Gene 4 buçuk - 5 saat civarı uyumuşuzdur... Bir sallama çay doldurduk... Sabah ilaçlarımızı aldık... :) Henüz duşumuzu almadık... :)


Bugün neler yapalım... Sabah vakti ders çalışalım... Canımız hiç oyun kodlamak istemiyor... En son dün gece uğraştığımızdan olabilir... İkindi vakti EKPSS çalışalım... Yatsı vakti de oyun kodlayalım... En iyisi böyle... :) Girmediğimiz bilgisayar ağları dersi ile başlayalım... :)

Canımız ders de çalışmak istemiyor... En iyisi duşumuzu alıp, sabah virdini ve ibadetlerini yapmak... Gayret çok önemli... :) Hakk'ı analım da rahatlayalım... :)

Dostlar, başımızda çok sıkıntı vardı... Parol aldık ve o bakımdan Vird-i Mevlevi ile ibadeti yapamadık... Onun yerine 100 kere;

Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallah ve Eşhedü Enne Muhammeden Resulullah 

şeklinde tesbih ettik... :)

Daha parlak fikir, zamanda yolculuk kitabına devam etmek ve buraya da altını çizdiğim yerleri yazmaya devam etmek zamanda yolculuk postuna... :)

Biraz ilaç tesirini göstersin ve başlayalım... :)

Dostlar 4 Aralık 2023 gününki Zamanda Yolculuk postuna bakarsanız biraz daha yeni eklemeler yaptım... Şimdi kahvaltı yaptım ve sonra tekrar yapacağım inşallah... :)

Dostlar çay doldurduk, yanına da çerez... Keyfimiz yerinde, şükür Mevla'ya... :)

Dostlar zamanda yolculuk postuna nasipse gece devam edelim... Bir de bir günde en fazla 2 topic yapalım, çok dağılınca olmuyor çünkü... Mesela bugün zamanda yolculuk ve bilgisayar ağlarına çalışmak olsun... :)

Güzel bir Sezen Aksu şarkısı dostlar, kulağımızın pasını silsin... :)

Dostlar zamanda yolculuk konusundan sonra bilgisayar ağlarına çalışmak herhalde attan inip eşşeğe binmek gibi olur... En iyisi biraz müzik ve sonra kitaba devam edelim... İyice doyunca bu konuya bugünlük, akşam bilgisayar ağlarına bakarız... :)

Neyse dostlar, biz şimdilik Bilgisayar Ağları çalışalım ne de olsa o  öğrencilik görevimiz... :) Saat 13.46, 14.15'te başlayalım inşallah. Sadece ilk 3 konuya bakmıştık sanki. Oradan devam edelim, daha 11 konu var çünkü... :)

Evet dostlar saat 15.40, iki konu izledik, 4. ve 5. dersler... İkindi okunuyor... Yemek yiyelim, ilacı içelim ve bugünkü namazlara gayret edelim... :)

Evet dostlarım ikindiden sonra uyuduk ve yatsıya doğru uyandık... :) Sabah biraz az uyumuştuk iyi oldu... :) İbadetler de kaldı çünkü baş ağrılarımız ve rahatsızlığımız engel oluyor... İbadet edersek zorlama olacak ve beynimiz yanacak... Bizim kafamızı iyileştirmemiz gerekiyor... Yakmamız değil... :) Ancak mutluyken ibadet edebiliyoruz, o da şevkimiz de varsa... :) Rabb'i elbette seviyoruz ancak iş sadece ibadetten ibaret değil... İlim öğrenmek ibadetten de önce... Biz de oradan yürüyelim beyni geliştirebilmek için... :) Bu ilim de sadece din ya da tasavvuf ilmi de değil, pozitif bilimler olacak elbette... Çünkü bu ilimler beynin dostu... :) Matematik, fizik, bilgisayar bilimleri gibi ilimler... :) Felsefeye de arada uğradığımız oluyor... :) Şükürler olsun Mevla'mıza... :)

Dostlar, bir ağrı kesici aldık ancak o bile bizi kesmiyor... Başımızın ağrısı dinince, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü isimli eserini kaldığımız yerden okuyalım.. Daha başlardayız... :) 100 defa da üstteki tesbihatı tekrar yaptık... :)

Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü 37'den 59'a kadar okuduk... :) Şimdi başka bir kitap seçelim... :)

Hemingway okumaya devam edelim dostlar, en son 96. sayfada kalmışız ve 18 Aralık 2023'te okumuşuz... :) 103'e kadar geldik... Hemingway okumak keyifli ancak başımız ağrıyor... Kitap gitmiyor pek... :)

Yarın oruç günü, ancak biraz uyku bastırdı... Ya yatıp da sahura kalkacağız... Ya da boş boş uykulu zaman geçireceğiz... En iyisi uyumayı denemek 4-5 saatliğine... Saat de 23.00'e geliyor... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....