6 Ekim 2024 Pazar

Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım,

6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz... :) O 8 saatlik oyun zamanının tamamı ya da belli bölümünü C++ çalışmasına aktarabiliriz... Zaten içimizden de oyunla ilgilenmek gelmiyor bu aralar... :) Cumartesi günü de 1000 besmele ve kaza ve şükür namazlarını başardık Allah'ın izniyle... Mevla kabul etsin... 13. gün OK... Cumartesi epey dinlendik... Bu Pazar günü belki de sabaha kadar oturacağız... O bakımdan çalışmaya devam arkadaşlar... :) Şu C++'a iyicene hakim olmalıyız... :)

4 Ekim 2024 Cuma

4 Ekim 2024

 Merhaba arkadaşlar,

Bu sabah da 10.10'da kargocunun aramasıyla uyandık... :) Kitaplarımızı getirmiş yalnız biri eksik belki sonra gönderirler... :) D&R 'dan almıştım... :) Saat 13.00'e kadar kahvaltı yaptık ve kodla uğraştık, basit bir dikkatsizlik yüzünden çok uğraştık doğru kodu çalıştırmak için... :) Bugün de en az 2 saat kadar çalıştık sayıyorum C++'a... :) Bu akşam 1 saat kadar daha çalışmalıyız... :) Tansiyonumuz düştü belki de arızalarla uğraşırken... :)

Şimdi rahatlayıp, çalışmayan kodların stresinden kurtulup kitabımızı okuyalım... :) Biraz da müzikle rahatlayalım... :)

Bir kaşık bal aldık dostlarım, şekerimiz ya da tansiyonumuz düştü sanırım ve başımız da döndü... :)


Şimdi canımız hiç kitap da okumak istemedi dostlar... :) Bir banyomuzu yapıp rahatlayalım ardından da 1000 besmele + sabah namazının kazası ve şükür namazlarını eda edelim... :)

Dostlar duşumuzu aldık ancak tespih ve namaz faslı akşama kalsın çünkü epey başımız dönüyor... :) İğnenin de yan etkileri olabilir bunlar diğer ilaçlarla birlikte belki de... :)

Bilgisayarı kapatalım ve kitabımızı alıp güzel bir okuma köşesine geçelim belki salon belki balkon... :) Doktor sensin ile başlayalım... :)

1000 besmele işi tamam OK... :) Kaldı kaza ve şükür namazları... :) Onlar da belki akşama... :)

Dostlarım gene bir İtaliano pizza sipirişi verdik, dondurması ve kolasıyla... :) 310 TL tuttu... :) Rabbim bizi tez zamanda işe soksun da hem ailemizi hem kendimizi hem de yoksulları da arada sırada doyuralım... :) Rabbe şükürler olsun... Şimdi kitabımızı okuyabiliriz... :)

Artık çok fazla baş dönmesi ve ilk günlerde de Parkinson etkisi yapıyor bu 100'lük iğne, inşallah hayırlısıyla 75'e düşerler... :)

Doktor Sensin isimli kitapta X sayfa giriş ve 21. sayfaya kadar geldim dostlar... :) Çok güzel kitaba benziyor... Şimdilik değiş tonton yapıyoruz ve Öz Disiplinin Gücü'ne geçiyoruz... :)

Öz Disiplinin Gücü isimli kitapta da Önsöz, Giriş, Öz Disiplinin Temelleri ve Kendine Güvenin İnşası isimli kısımları tamamladık... :) Sayfa 19'a yani Düşünce Gücünün Önemi konu başlığına kadar geldik... :)

Saat 21'de dersimiz var ve o derse de gireceğiz...  O iş de bir disiplin işi... :)

Şimdi bir diğer kitabımız olan Mucize Beyin isimli kitaba bakabiliriz veyahut biraz şarkılarla rahatlayabiliriz... :)

Mucize beyin isimli kitapta da sayfa 18'in sonuna geldik dostlarım... :)


45 dakikalık mikroişlemciler dersini tamamladık... Hoca dersin sonlarına doğru Assembly dilinde emülatör ile kod yazdı... Güzel bir ders oldu... Şimdi kitaplarımıza dönebiliriz... :) Çayımızı da tazeleyelim ve bu arada dersten hemen önce de kaza ve şükür namazlarına da eğildik ve bu işlem de tamam yalnız dünkü namazları kıldık mı hatırlamıyoruz hemen abdest alıp onları da başaralım... :)

Arkadaşlar, 11. ve 12. günlerin 1000'er besmeleleriyle kaza ve şükür namazları da tamam şimdi, OK... Yemeğimizi de yedik ardından... Mevla'ya bin şükür olsun... :) Kaldı 28 gün, sonra akşamı da ekleyeceğiz nasipse ve Virdi Mevlevi'yi de... :) Aslında bugünlük 1 saat daha C++ çalışmalıyız ancak içimizden gelmiyor... Bu 1 saatlik çalışma ve 8 saatlik oyun yapımı işlerini hafta sonuna bırakıyoruz mecburen... :) Şimdi büyük bir keyifle kitapları okumaya devam... :)

Dostlar bir güzel papatya çayı yaptık ve Doktor Sensin isimli kitapta da sayfa 31'e geldik... :) 3 kitabı da altlarını çizerek okuyoruz... :) 33'te durduk dostlar ve daha da kitap gitmiyor... :) Yavaştan uykuya hazırlanmalıyız... :)

Gece Yarısı Uğraştığım Kod Alıştırması Çözdük Sonunda :)

Bu kodla beraber 3 saatlik görev hepten tamam olmuştur sanırım çünkü neredeyse gece 3'e kadar uğraştık... :) Saat 3 şimdi... :) Bu kodu biraz inceleyip yarın ve boş zamanlarımızda birazdan da mutlu mesut uyuyabiliriz... :)

Arkadaşlar bu sabah bu koda biraz daha düzenleme yaptık... :) Chatgpt'den de yardım aldık elbette... Çalışan bir derleyicide çalışacaktır... İlk küçük sesli harfi bulan basit bir program... :) Saçma belki gözle de görünür... :))) İşte son hali... :)

#include <vector>

#include <iostream>


using namespace std;


void find_first_vowel(const vector<char>& vec) {

    size_t i = 0;

    bool vowel_found = false;


    do {

        if (vec.at(i) == 'a' || vec.at(i) == 'e' || vec.at(i) == 'i' || 

            vec.at(i) == 'o' || vec.at(i) == 'u') {

            vowel_found = true;

        } else {

            i++;

        }

    } while (!vowel_found && i < vec.size());


    if (vowel_found) {

        cout << "Vowel found: " << vec.at(i) << endl;

    } else {

        cout << "No vowel was found" << endl;

    }

}


int main() {

    string input;

    cout << "Please enter a word: ";

    getline(cin, input); // Kullanıcının girdiği kelimeyi al


    if (input.empty()) {

        cout << "No input provided" << endl; // Boş giriş için mesaj

        return 0; // Programdan çık

    }


    // Kelimeyi karakter vektörüne çevir

    vector<char> char_vec(input.begin(), input.end());

    

    // İlk sesli harfi bul

    find_first_vowel(char_vec);


    return 0;

}



3 Ekim 2024 Perşembe

Aydınlık Güzel Bir Gün

 Merhaba dostlar,

Sabah ezan gibi yatıp ikindiden en az yarım saat önce kalkmışızdır... :) Şimdi ikindi ezanı okunmakta... Saat 16.10... Yemeğimizi yedik ve ilacımızı da aldık... :) Şimdi kendimize bir sallama çay doldururuz... :) Bir de Parol Plus almalı dostlar, baş ağrısı için... :) 1000 besmelemiz beklemekte ve sabah namazının kazasıyla şükür namazı da öyle... :) Onları da başaralım Allah'ın izniyle... :) Mutluyuz, Rabbe şükürler olsun... :) Bugün 3 saat kadar C++ çalışacaktık... :) Öyleyse başaralım... :) Önce çayımızı doldurup ilacı da alıp, ardından da besmelelere başlayalım inşallah... Haydi vira bismillah... :)


Dostlarım 1000 besmeleyi tamamladım... :) Şimdi Ahmet Yesevi Üniversitesi'ndeki 4 adet C++ dersini izleyelim ilk 4 haftayı 45'er dakikadan 3 saat eder... :) Böylece 3 saatlik görev tamam olur inşallah... :)

Yok dostlar, o eski dersler güya sistemde yüklü ancak ulaşılamıyor, denedim az önce... Biz başka bir kaynaktan devam edelim, örneğin kurslardan... :) Ya da şimdilik başımız da ağrıyor biraz dinlenelim ve ağrı kesicimizi alalım... :) 1000 besmele tamam... :) Şimdi bu aydınlık günün keyfini çıkartıp, akşam derslere girip gece de 3 saat kadar C++ çalışalım... :) Bu baş ağrısıyla çalışılmıyor... :) Ya da biz biraz tembeliz... :)

Dostlarım yaklaşık bir 15 dakika kadar C++ çalıştık ve kahvemizi içiyoruz balkonda... :) Rabbe bin şükür olsun... :) 76. kısma geldik kurs tekrarlarında... Toplam 305 kısım var... :) Bir 15 dakika kadar daha çalıştık dostlar ve 81. kısma geldik... :) Kaldı 2 buçuk saatlik çalışma... :)

Yemeğimizi de yedik ve ilacımızı da aldık şükürler olsun... :) Şimdi biraz etki etmesini bekleyip kahvemizi bitirelim... :) Dostlar yaklaşık 45 dakikaya tamamlamışızdır... :) 84'e gelmişiz... Range-based for Loop... :) Bizce şimdilik bu kadar yeter gibi... Akşama 3 tane ders var daha... :) Sonra gene devam inşallah gece boyu... :)

Arkadaşlar, 3 derse de girdim... 1.'si Yazılım Mühendisliği dersiydi... 2.'si Kazak Dili'ydi ve 3.'sü de İşletim Sistemleri dersleriydi... Gayet güzel dersler işlendi... :) Yazılım Mühendisliği dersi çok sözel, ancak gene de gerekli bir dersmiş... :) Kazak Dili'nde Kazak alfabesini öğreniyoruz... Dolayısıyla Rus alfabesini de... Rusça için de bir ön hazırlık olmuş oluyor bu sayede, Kazak Dili'nden sonra... :) İşletim Sistemleri hocamız ise konuya çok hakim ve bilgili bir hocamız... Ondan çok şey öğreniyoruz... :) Bu derslerin içeriklerini ve slaytlarını ve hatta işlenişlerini de arşivden de tekrar etmeliyim... Hocalarımızdan ve okulumuzdan memnunuz kısaca... :) Rabbe şükürler olsun... :)

Çayımız da yanı başımızda... Az sonra C++ çalışmaya devam edebiliriz eğer içimizden gelirse... :) Yalnız biraz yorulduk... :) 3 tane derse girdik az değil... :)

Şimdi dostlarım babamla bana birer melisa çayı yapmaktayım, yorgunluğa da iyi gelir hem... :)


Arkadaşlar benim yaşadığım maniden daha ziyade hipomani olarak geçiyor psikiyatride... Beynim hızlı çalışmaya başlıyor ve neredeyse hep mutluyum... :)

Mutluyuz Mevla'ya Bin Şükür

Merhaba dünyanın sevgili insanları,

Tarih 3 Ekim 2024, günlerden Perşembe... Henüz girdik bugüne... Daha saat 1.45'i geçiyor... :) Son gün iğnemizi de olduk ve yardımcı ilacı da 150 mg kullandık gene dostlarım ve son 25 mg'ı da gece 11.00 gibi almıştık... :) Saat 3 gibi bugünün ilk dozunu alabiliriz dostlarım... :) İğneyi olduğumuz ilk 27 gün 150 mg kullanalım, artık bu doz da bize yetmekte ve son 2-3 gün kadar da 200 mg'a çıksak bize yeter çünkü iğnenin etkisi yaklaşık tam 28 günlük gibi... Yalnız devlet 30 günlük karşılıyor... Ekstra ilaç almayalım, bazen 125 kullandığımız da oluyordu, az da almayalım ve 150 mg iyicene otursun zaten 1 ay boyunca 150 mg kullandığımız da olmuştu... :)

Bu son gün sanırım kahve içememiştik dostlarım... Şimdi içelim de iğnenin ilk günkü Parkinson etkisi dağıldıkça yavaş yavaş rahatlamaya ve çalışmaya başlayabileceğiz dostlarım inşallah... Haydi kahvemizi dolduralım... :)






Mânâ berâtın aldık, uş gine elimize,
Aşk sözün veriverdi padişah dilimize.

Aşk sözlerin söyler can, canları eyler hayran,
Cahiller giremezler bu bizim sırrımıza.

Sırrımıza ermezler, inen yoldaş olmazlar,
Değmeler haldaş olmaz bu bizim halimize.

Haimize haldaş ol, sırrımıza sırdaş ol,
Müşkilin ayan olsun, baş indir ulumuza.

Bu bir genc-i nihandır, n’ister değmeler bunda?
Nice ördek, nice kaz hoş iner gölümüze.

Şu yakımı biz yaktık, dünyayı elden koduk,
Ahreti kabul ettik, şâkiriz ulumuza.

Yunus sen bahri olgıl, aşk göllerine dalgıl,
Bu hak sözleri algıl, eresin kânımıza.

 
Yunus Emre (k.s)

Yort ey gönül sen bir zaman, âsûde fârığ hoş yürü,
Korkma kayıkma kimseden, gussa vu gamdan boş yürü.

Hakikate bakar isen, nefsin sana düşman yeter,
Var imdi ol nefsin ile uruş savaş tokuş yürü.

Nefstir eri yolda koyan, yolda kalır nefse uyan,
Ne işin var kimse ile, nefsine kakı boş yürü.

Diler isen bû dünyanın şerrinden olasın emin,
Terkeyle bû kibr u kini hırkaya gir derviş yürü.

İster isen bû dünyada ebedi sarhoş olasın,
Aşk kadehin dolu getir on iki ay sarhoş yürü.

Kimse bağına girmegil, kimse gülünü dermegil,
Var kendi maşûkun ile bahçede ol alış yürü.

Gönüllerde iğ olmagıl, mahfillerde çiğ olmagıl,
Çiğ nesnenin ne tadı var, gel aşk oduna piş yürü.

Yunus şimdi hoş söylersin, dinleyene serheylersin,
Halka nasihat satınca, er ol yoluna koş yürü.

 
Yunus Emre (k.s)

2 Ekim 2024 Çarşamba

Merhaba Dostlar

Merhaba dostlar,

Bugün 2 Ekim 2024 Çarşamba, bugün doktora gittik ve iğnemizi olduk... Berbere gittik ve saçımızı tıraş ettik baba oğul... :) Şimdi saat 17.35 ve öğlen de 1.30'a doğru kalkmışızdır tahminen... Yani bu sefer de uykuyu fazla kaçırdığımız bir gün olmuş... :) Bugünkü okuldaki dersimiz iptal olmuş uzaktan eğitim... :) Çayımızı doldurduk ve mutluyuz... :) 1000 besmelemizi de tespih ettik bugün de... :) Yalnız kaza namazlarını da kılalım sabah namazlarının ve  9 ve 10. günler de OK olsun... :) 

Dostlarım iğneyi olduğum ilk gün ve son 2 gün kala bol bol dinlenmem gerekiyor... :) Ayın geri kalan 27 gününün en az 20'sinde de sıkı çalışmalıyım... :)

3 Ekim 2024-> 3 saat C++ çalış, derslerine gir ve çalış
4 Ekim 2024-> 3 saat C++ çalış, derslerine gir ve çalış
5 Ekim 2024-> 4 saat oyun çalış
6 Ekim 2024-> 4 saat oyun çalış

Böylece önceden de 2 saat C++ çalışmıştık... Haftada 8'er saatlik çalışmaları inşallah tamamlamış oluruz... Biraz disiplin gerek bize ve yakında da öz disiplin kitabımız gelecek inşallah... :)

İğneyi olduğum ilk gün adeta Parkinson hastalığına yakalanmışım gibi oluyor... Hareketlerim müthiş yavaşlıyor... :) Bunu da doktora bildireceğim belki 75'e düşerler iğneyi 100'den... :) 9 senedir 100'lük kullanıyorum çünkü... :) Halbuki hiçbir şikayetim yok... Bunca ilaç neyin nesi..? Sadece beynim arada mani oluyor o kadar... :)

Secdelere eğildik dünkü ve bugünkü sabah namazlarının farzlarının kazaları için... Derdimizi Mevla'ya anlattık ve O'ndan yardım diledik... Doktorlardan değil... :) Doktorlara hükmeden de Mevla'dır... :) 9. ve 10. günler de OK... Kaldı 30 gün... :)) Mevla rahmetiyle bize cevap veriyor... :)

1 Ekim 2024 Salı

Hoş Geldin Ekim

 Merhabalar dostlar,

1 Ekim 2024'e girmiş bulunmaktayız... Bu ayı hepimize hayırlı olsun... :) Sabah saat 5.30 gibi uyandık, gece de tahminen yarım gibi yatıp... :) İlaçlarımızı da aldık ve mutluyuz, çayımızı da doldurduk... Rabbe şükürler olsun... :)

Saat şu anda 6.17... :) Biraz müzik dinleyelim ve ardından da bugün 4 saat kadar C++ çalışalım... Çalışmaya başladığımız saati not alacağız... :)


Dostlar ilk yarım saatlik çalışmayı saat 7 olmadan tamamladık bile... :) Şimdi bir kahve dolduralım... :)

Kahveyi doldurduk ve yaklaşık bir 12 dakika kadar daha çalıştık... :) Biraz dinlenelim de 18 dakika kadar daha çalışıp 2. yarım saati tamamlayalım... :) Bir şeyler atıştıralım... :) Evet dostlar saat 7.50 gibi ikinci yarım saati de doldurmuşuzdur... :) Etti 1 saat... :) Kaldı 3 saat... :)

Dostlarım sabah vakti yatıp, epey dinlenmişiz... :) Şimdi saat 15.45 ve çayımız da yanı başımızda... :)
Nasipse iğneyi gününde yani yarın olacağız... :) Ardından da nasipse berbere gideceğiz... :)


Dostlarım bugün saat 8.00'de Kazakistan Tarihi dersimiz var... :) O derse girmek istiyoruz tüm diğer dersler gibi... :)

+

Bugün C++ çalışma işini 4 saate tamamlayamasak da üzülmeyelim...  Az sonra, bu sefer kitaptan kaldığımız yer olan sayfa 142'den devam edelim okumaya... :) Gene saat tutacağız... :) 1000 besmele ile sabah namazının kazası da yapılmayı bekliyor... :)

Evet, 1000 besmeleyi tamamladık şükürler olsun... Şimdi belki duş alıp, rahatlayıp ardından da kaza ve şükür namazlarına durma işi olsun... :)

Saat 5.10'a yaklaşmakta ve duşumuzu da aldık... Sallama çayımızı da koyduk... :) Çorbamızı da içtik... :) Şimdi az sonra 1 saat kadar C++ okumaya başlayacağız nasipse... :) Küçük bir parça ilacımızdan da aldık... :) Sadece kafamız biraz uyuşuk... :) Bu vaziyette kitap okunmuyor dostlar... :) Belki daha sonra tekrar C++ kursumuza devam ederiz... :)

Yaklaşık 35 dakikada 142'den 157'ye kadar geldik... :) Şimdi biraz mola... :) Yaklaşık 25 dakika kadar daha çalışmışızdır ve sayfa 182'ye geldik... :) 2. saat de tamam... :) Şimdi saat 20.00'de ders var girelim şu derse canlı... :) Saat 19.43 olmuş... :)

Dostlarım saat 20.47 gibi Kazakistan Tarihi dersini de bitirdik, şimdi notları hızlıca gözden geçirmeliyim... :)
Evet dostlar, saat 21.06 ve tekrarı da tamamladık hocanın slaytını sadece içerik okuması kaldı... :) Şimdi C++ çalışmaya da devam edebiliriz ancak önce ilacımızdan alalım... :)

Dostlar büyük amcamızla konuştuk ve havadisleri ona aktardık... :) Rabbe şükürler olsun, mutluyuz... :)

İçerik okumamızı da yaptık dostlar... 2 de test yaptık... Fena değiliz... %72 ve %83 başarı sanırım... :)

Dünya'da savaşlar olmakta... Şu haberleri yakından inceleyelim, biraz da... :)

Haftalık Yeni Program-> Bizi Üretime Geçirtecek İnşallah

1) 200 günlük iyi bir müslüman olma programına uymaya devam et... Henüz 8 gün oldu... :)

2) Haftada 8 saat oyun yapımıyla ilgilen baban sana bu rakamı verdi... :) Mevcut oyunlarını düzenle, yayınla ve yeni oyunlara geç... :)

3) Haftada 8 saat kadar C++ kurslarını takip et veya kitaplarını oku... :)

4) Derslerin hepsine düzenli gir ve içeriklerin de hepsini oku... :) Bu en önemli madde babama göre... :)

Boş kalan zamanlarında da istediğini yap... :)


Merhaba 6 Ekim

 Merhaba dostlarım, 6 Ekim 2024 Pazar gününe girmiş bulunmaktayız... Yaklaşık 25 dakikadır C++ çalışıyordum. Oyun işinde acele etmeyeceğiz.....