2 Aralık 2022 Cuma

Work Hard Study Hard



02.12.2022 saat: 01.48,

Bilgisayar mühendisliği vize notlarım açıklandı. 2 tane 100, 1 tane 95, 1 tane de 50 var. 50 olan Bilgisayar Programlama 1 dersi.

1 Aralık günü geç kalktım. Ney kursuna gidemedim. 30 Kasım'da da görevlerin bir kısmı kaldı.

2 Aralık sabahı erken uyanırsam çok iyi olur. Biraz fizik çalışırım, 95 fizik notu ama finaller sert olacak gibi. Erkenden çalışmaya başlamak gerek. Biraz kodlama yaparım, aslında en çok kodlama çalışmalıyım, çünkü en zayıf programlama dersi. Aşçılık okulu için de 5 ders var, 10-11 Aralık vizeler var. Biraz da aşçılık çalışmalıyım örneğin bir ders seçip 4 üniteden 3 üne çalışmak gibi. 5 ders*4 ünite=20 ünite eder. Yani yaklaşık 7 günde ancak çalışma tamamlanır. Derslerin tekrarını izlemek, kaynakları taramak ve çıkmış sorulara bakmak. Akşam 20:00'den sonra da yüksek lisans için 1.7.5. bölümde kalmıştım. 1.8'in sonuna kadar gelip 2. bölüme geçecek kadar gelmeliyim. Yani kabataslak hesap edersek, fizik için 2 ders videosu YouTube'ta güzel bir kaynak var 2 saate yakın zaman tutar. Kodlama 1 saate yakın, aşçılık 3 saate yakın, MBA projesi 1,5 saate yakın zaman tutarsa toplamda bizi 7,5 saate yakın çalışma bekler.

Sabah ola hayrola, alarmı 8:00 'e kuralım. Vira bismillah deyip başlayalım inşallah Allah ömür verirse...

30 Kasım 2022 Çarşamba

Ney

Tarih 30.11.2022

Gece saat 03:14 gibi bu satırları yazıyorum. Yarın yapmam gereken işler iğnemi olmak ve 2 kilo balık, 2 şer litrelik mısır özü yağı ve ayçiçeği yağı almak. Belki 2 litrelik kola da alırız. Sonrasında eve gelmek ve 1 saat kadar ney çalışmak. Sonrasında 3 saat kadar proje yazmak yüksek lisans için. Sonrasında akşam yemeği yemek ve 1 saat kadar kodlama yapmak ve zaman kalırsa ney okumaları ve çalışmalarına 1 saat kadar daha ayırmak..

Enstrümanı yeni öğreniyorum. İnternette çok güzel eğitim sitesi buldum. Ney kursum da var ama son 3 haftadır devam edemedim. Nasipse bu hafta istekliyim biraz çalışayım da tekrar gideyim...



3 Kasım 2022 Perşembe

Teach and Learn


3 Kasım 2022 saat 02:04;

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bilgisayar mühendisliği bölümünü çok sevdim. Derslerin işlenişi biraz kısa tutulmuş ancak en önemli noktalar anlatılıyor. Tekrarlarımı yapıyorum ve ayın 21'inde vizeler başlıyor. Şunu da anladım ki ben sınav hazırlığını son 1 haftada yaparken burada anladım ki insanlar son 1 ayda yapıyorlar hazırlığı. Ben de 3 hafta ile onları yakalayacağım inşallah. Thorough (kapsamlı) bir çalışma olacak gibi. Fizik için 3, matematik için 2 textbooks, ders videoları, içerik ve YouTube'tan da takip ettiğim kanallar var.

Freelance ve part-time çalıştığım için de bana epey zaman kalıyor ve bu dönem computer engineering bölümünde sadece 4 dersim var. Bilgisayar Programlama-1, Bilgisayar Mühendisliğine Giriş, Fizik 1 ve Matematik 1 dersleri. 1. ve 2. dönemden 3'er tane dersimi saydılar. Çünkü işletme bölümündeyken almıştım o dersleri. Fizik ve matematik derslerinin 1. ve 2.'lerini Boğaziçi Üniversitesi'nde de geçmiştim. Burada da tekrar alıyorum. Belki bir gün Allah nasip eder de tekrar eski okuluma dönersem kaldığım yerden rahat devam edebilmek adına çok iyi olacak bu tekrarlar.

Bana zaman kaldığı için ani bir kararla ve son günkü başvuru şartlarını taşıdığımı bildiğimden açık öğretimde aşçılık bölümüne kayıt yaptırdım. Bir de işletme yüksek lisansı tamamlamalıyım, proje dönemimdeyim. Yani bu dönem epey yoğunum. 3 üniversite, 3 öğrenci ve bir enstrüman kursu ile hayatım devam etmekte.

Şunu da belirtmek isterim ki uzun zamandan beri bilgisayarım ve telefonum izleniyor ve bu hackerlar biraz fazla oluyor ancak siber güvenlik işleri de bana biraz karanlık geliyor. Yaptıkları işin yasal olmayan kısımları var ve bu kısımlar fazla. Bunu bilerek inadına izliyorlar, özel hayata müdahale edip kendilerini bir şey sanıyorlar. Hakka havale ettim hepsini beyaz şapkasını da siyahını da grisini de her ne renktense... :) 




6 Ekim 2022 Perşembe

Ankara


Evet, tarih 06.10.2022 ve gecenin ilk dakikaları... Ankara'ya geldik. Eğer işlerimiz çabuk biterse Cuma günü döneceğiz. Hafta sonu 3 öğrencim ile matematik derslerim var. Dönemezsek hepsini iptal etmek zorunda kalacağız.

Bu dönem 4 öğrenci, bir yüksek lisans projem ve 4 tane de lisans dersim var. Lisansa ağırlık verirken yüksek lisansı boşlarsak MBA diplomasından uzak kalmış oluruz.

Ağır uykulardan uyanmamız gerekmekte. Yaş 35, belki yolun yarısı... Uykulardan uyan, güne erken başla. Lisans ve yüksek lisans için gerekli zamanı ayır. İlim, irfan ve Hakk'ın yardımıyla ol... O seni hep sevmekte, sen de O'nun istediği gibi biri olmaya çalış...

31 Ağustos 2022 Çarşamba

Ahmet Yesevi Üniversitesi


Bugün günlerden 31 Ağustos Çarşamba, güzel haberler; 

Ahmet Yesevi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Bilgisayar Mühendisliği'ni kazandım ve kaydımı yaptırdım.

İşletme Yüksek Lisans'ımı bir dönem dondurmuştum ve anketi uyguluyorum ara ara. Araştırma projemi tamamlayıp inşallah 2023 başlarında mezun olabilirim..

Kullandığım ilacın dozu bir tık daha azaldı, buna da şükür.

18 gün sonra KPSS'de şansımı deneyeceğim pek hazırlanamasam da. Şu son günlerde belki biraz yüklenirim.

Gene önceden olduğu gibi matematik dersleri veriyorum.. Bu işten hiç sıkılmıyorum. Matematiği oldum olası sevmişimdir.. :)

Bunların haricinde;

Mali müşavirliği gözden çıkardım, belki uzak gelecekte sırf yarım kalıyor diye geri dönerim, yeni dosya şartlarını görüşüp. Doğrusu muhasebe işleri bana pek uymadı. Çok yoğun ve tekdüze.

Boğaziçi'ne de geri dönmedim, çünkü orda hastalandım ve benzer sıkıntılar olabileceği için sınavlarına bile girmedim aftan yararlanıp. Belki epeyce iyileşirsem dönerim sonraki aflarda. Sonuçta okul çok güzel.

Bir de biraz yaşlandığımı hissediyorum, yaşım 35 oldu. Gittiğim cafelerde çalışanlar daha üniversiteye yeni başlayacak... Ama gene de her yaşın ayrı güzelliği var...

Öğrenmeye ve öğretmeye devam... ;)



4 Ağustos 2022 Perşembe

1 Temmuz 2022 Cuma

Biz Dünya'dan Gider Olduk...



35 yaşına geldim. Sadece 1 yıl çalıştım, daha doğrusu 8 ay aktif, 4 ay da kırıktan dolayı raporlu. Sadece 1 yıl para kazandım ve çoğu askeri ücretin yarısı bile değil. 13 senedir psikiyatri ilaçları kullanıyorum ve hala engelli raporum da yok. Fonda çalan şarkı bu aşk ama bende aşk da yok...!

14 Haziran 2022 Salı

Boğaz' a Nazır



Evet, saat gece 1:44 ve tarih de 14.06.2022, durumlara bakacak olursak af gelecek diyorlar... Kapsamı ne olacak? Herkes okuluna kayıt yapabilecek mi? Herkes kaldığı yerden devam edebilecek mi? Bekleyip göreceğiz... Onun haricinde projem yetişmedi ve dönemimi dondurdum ve Ocak 2023'e kadar vaktim olacak yüksek lisanstan mezun olmak için gibi. Bir iş görüşmesi yaptım, fakat en iyi okullarda okuduğum söylenip gene de işe alınmadım. Nedenleri de hem uzak, hem muhasebe işini pek sevmemem, hem de onlarla uzun süre çalışamayacak olmam sanırım... Ama gene de SMMM stajını yakmamam için son 30 günüm var. Bir yerle daha görüşeceğim gibi üniversite sınavlarından sonra.. Umarım şartlarda anlaşırız da haftada 3 gün staj yapıp, akşamları da online okuyabilirim. Tabi bunun için Boğaziçi'ne dönmeyip, üniversite sınavlarıyla Ahmet Yesevi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Bilgisayar Mühendisliği'ni kazanmam gerek... Aslında bir yanım bırak yeni üniversiteyi diyor, dön Boğaziçi'ne, ama son aftan yararlanamadık. İngilizce Yeterlilik sınavını tekrar geçmemiz istendi. Ben de yazmadan geçip, okuma ve dinlemeden kalınca kayıt yaptıramadım. Eğer kaydımız direkt yapılsa belki ben de dönebilmeyi daha çok isterdim fakat hem bir sürünceme...

Bu hayat biraz zor dostum; hep bir engeller, problemler, sorunlar, sorumluluklar ve görevler var. Fakat tüm bu zorluklara rağmen hayat çok güzel... Umarım her yeni başlayan gün insanları hayallerine bir adım daha yaklaştırır.

Sevgiyle...

4 Mayıs 2022 Çarşamba

Boğaziçi'nden Bir Manzara




Evet, bir 4 Mayıs gecesinin pek çok insana göre geç bana göre erken bir saatinde bunları yazmaktayım. 

Güzel şeyler neler: Üniversite mezunuyum 4 yıllık lisans ve 2 senelik de aynı bölümde yüksek lisans yapmaktayım. BBA diplomasının yanına MBA de gelebilir biraz gayret edebilirsem. Onun haricinde mali müşavirlik stajım yarım kaldı ve onun yanmaması için son 70-75 günüm kaldı. Yani bir yer bulup staja devam etmeliyim bir mali müşavirin yanında. Eğer 16 ay daha staj yapar isem CPA belgesine de sahip olabileceğim ki bu da finans dünyasında çok saygın bir belge. Bunların haricinde ÖSYM'nin yaptığı üniversite sınavlarına da kayıt oldum. Sınavlara hazırlanmamakla birlikte ilk 300000 ya da 250000'den daha iyi bir derece alabilir isem uzaktan eğitim bilgisayar mühendisliği okuyabileceğim. KPSS'ye de son 2.5 ay kadar birazcık hazırlanıp girmek istiyorum. Belki 80-85+ alıp da devlete atanabilirim diye staja devam edemezsem. Boğaziçi Üniversitesi'ni de özlemekle birlikte oraya geri dönmek için erken olduğunu düşünmekteyim. Sağlık sorunlarım bir nebze azalırsa belki gelecekte yollarımız tekrar kesişir eski okulumla...

Olumsuzluklar neler: Canım gibi sevdiğim günde 3-4 kez konuştuğum babaannem Hakk'ın rahmetine kavuştu. Güzel bir ömrü oldu, yüzü hep gülerdi ve çok pozitif bir insandı. Onu özlemekteyim. 2 kez rüyamda gördüm ve gene gülüyordu. Allah onun ve ölmüş sevdiklerimin mekanını cennet eylesin... Ama hayat devam ediyor, rüyalarda da olsa onunla görüşebiliyorum. Bayramda mezarını ziyarete gittik. Dualarımızı yaptık, onu ve kardeşlerini andık...

Herkese iyi bayramlar ve mutlu günler, erenlerden uzak kalmamak dileğiyle...:))


4 Ekim 2024

 Merhaba arkadaşlar, Bu sabah da 10.10'da kargocunun aramasıyla uyandık... :) Kitaplarımızı getirmiş yalnız biri eksik belki sonra gönde...