Merhaba dostlarım,
Bugün 25 Ocak günlerden de Cumartesi... Herkese hayırlı sabahlar olsun... :)
Dün en son Mikroişlemcilerden ve İşletim Sistemleri derslerinden çalışmıştık ilk 5'er haftaya... :)
Bugün de kaldığımız yerden devam etmeliyiz... Toplam 14 hafta var, yani 9'ar hafta daha kaldı sırf sadece bu iki ders için bile... :)
Bu sabah tahminimizde 07.30 gibi uyanmışızdır... :) Saat şimdi de 07.45... :)
Bu sabah yağmur var havada... :)
Dostlarım, bugün hiç içimden ders çalışmak gelmemekte... :) Zorla güzellik olmaz demişler... :) Bugün de gene 5'er tane daha konu aksak hiç fena olmayacak ancak en azından öğle ezanına kadar dinlenelim... :)
Yani dostlarım;
Cuma-> 5 mikroişlemciler dersi, 5 işletim sistemleri dersi
Cumartesi-> 5 mikroişlemciler dersi, 5 işletim sistemleri dersi+ 10. haftaya kadar okumak her iki dersi de
Pazar-> 4 mikroişlemciler dersi, 4 işletim sistemleri dersi + 11-14 hafta arası okumak ve içerik bakmak
Pazartesi-> İlk 8 haftaya önceden çalışmıştık. Son 6 haftayı izlemek Kazakistan Tarihi dersi için + Tüm Kazakistan Tarihi notlarını okumak. İçeriğe de göz atmak... :)
Salı-> İlk 3 haftayı izlemiştik Kazak Dili dersi için... Bir gayretle son 11 haftayı izlemek + 3. haftayı tekrar etmek... Yani yaklaşık yetiştirebilirsek 12 hafta izlemek... :)
Çarşamba-> Yazılım Mühendisliği ilk 7 haftayı izlemiştik... Son 7 haftayı da izlemek ve tüm notları okumak ya da göz atmak... :)
Perşembe-> Erkenden kalkarsak Ankara'ya gidene kadar sabahtan ilk 4 haftayı izlemek ve Ankara'ya varınca da 2 hafta daha izlemek Sayısal Çözümleme dersi için...
Cuma-> Sayısal Çözümleme dersinden sabah başlayıp 7-8-9-10-11-12-13 nolu haftaları izlemek ve iyicene öğrenmek akşam saat 20.00'ye kadar, daha sonra Mikroişlemciler ve İşletim Sistemleri sınavlarının son tekrarlarını yapmak... :)
Cumartesi-> Mikroişlemciler ve İşletim Sistemleri sınavlarına girmek, girmeden önce belki sabah son tekrarları yapmak... Öğle sınavlara girmek ve başarmak... :) Gelince sayısal çözümleme 14 nolu haftayı izlemek ve tüm 4 ders için son tekrarları yapmak... :)
Pazar-> Kalan 4 ders sınavlarına iki ayrı oturumda girmek ve başarmak... :)
Pazartesi-> İzmit'e hayırlısıyla dönmek... :)
İşte dostlarım... Sınava giriş belgemin bir kısmını sizlerle paylaşıyorum... :) Bilhassa son oturum en zayıf olan oturumdu... :) Her iki not da 65 idi son oturumdaki... :) Yazılım Mühendisliği için ilk 15 dakika ayırıp ki çözmesi genelde 10 dakikayı geçmez ve kontrole de 5 dakika ayırsak tamamdır, geriye kalan 55 dakikayı da sayısal çözümleme dersi için ayırmayı planlıyorum dostlarım... Çünkü bu ders epey zor bir ders, yani epey... :) Allah büyüktür umarım kazasız belasız atlarız... :) Son zamanlarda çalışacağız zaten... Asgari 50 almalıyım dostlarım koşullu da olsa geçmek için... 50 alırsam 54,5'ten 55 gelecektir ve DD ile koşullu da olsa geçeriz diye ümit ediyorum eğer böyle gelirse dostlarım... :)
Dostlarım bir de şöyle bir şey var... 6 ders olunca ancak üstesinden geliyoruz... Bir dönem 8 ders verdiğimiz de oldu 3. dönemimizde ancak ortalamayı çok düşürmüştük ayrıca 9 ders aldığımız 4. dönem ise finallere gitmeyerek ve vizeleri de berbat geçirerek toplam 4 dersten çakmıştık o dönem için... :) Eğer bu 6 dersi verirsek biz gene 6 dersten fazla almayalım dostlarım, zaten 4'ü alttan dersler olacaktır ve 6. dönemden de 2 dersi önceden vermiştik ve 2 tane daha alıp ki çoğu seçmeliydi yolumuza devam edelim... Yani totalde 4 seçmeli 3'er kredilik dersi almama hakkımız mevcut sanırım dostlarım... :) Biz 2 sini 6. dönemden kullanalım... 7. ve 8. dönemden de 1'er tane seçmeli almayarak bu işi kotaralım dostlarım çünkü geriye 5'er ders kalacak 4. sınıf için inşallah 3. sınıf derslerini de temizleyip düzlüğe çıkabilirsek... :)
Yani dostlarım 4 tane 3'er kredi seçmeli seçmeme hakkımız var sanırım ve 6. dönemden Bilişim Hukuku ile Mühendislik Metodolojisi ve Etiği ve 4. sınıftan da Sistem Analizi ve Tasarımı ile Yöneylem Araştırmasını almayıp geriye kalan tüm dersleri verirsem ki ilk yıl iki dönem 3'er dersimi saydılar, mezun olacağım hayırlısıyla inşallah... :)
Dostlarım tekrardan bana Mevla'm Müzekki'n-Nüfus yani Nefilerin Terbiyesi isimli kitaptan okuttu... Şunu belirtmem gerekir ki dostlarım; dünyalık için kazandığınız bütün ünvanlar, makamlar, mevkiler, paralar, zenginlikler, şanlar, şöhretler hepsi burada kalacaktır... Ancak, imanınızla ki herkeste farklı ölçüde olabilir ya da maalesef ki olmayabilir, güzel amellerinizi öbür tarafa geçirebilecek ve yalnız Hakk'ın hoşnutluğunu yani rızasını kazanabilmişseniz sevinenlerden olacaksınız... :) Ricalül-gayb erenleri menzillerine göre bazı şeylerden haberdardır ve halkı uyandırmaya gayret eder... :) Şüphesiz buraya boş yere gelmedik ve şüphesiz Allah her yaptığımızdan haberdardır... Durum böyleyse, O'nun rızası için yaşamak uygun düşer... Dünyalık makamlar, mevkiler, paralar, pullar, hiçbiri bizi kurtarmaya yetmez... :) Yalnız Hakk'ın hoşnutluğu ve rızası yani sevgisidir bizi kurtaracak olan... :) Ezanı kulaklarında sorun olmayan herkes duyar ancak sıdk ile secdeye varanlar maalesef fazla değildir... :) İlim peşinde olanların da çoğu dünyalık ilim peşindedir, halbuki dünya geçici ahiret ise bakidir... :) Önce ahireti garantiye almak gerekir... Zordur bazen secdeye varmak, sevgi ve aşk yoksa Allah size nasip de etmeyebilir, ancak tüm yaptıklarınızdan hatta yapmadıklarınızdan da hesaba çekileceksiniz... :) Bazen hastalıktan dolayı secdelerden biraz uzak kalmak durumunda kalabilirsiniz ancak Hakk'ın var gücünüzle rızasını yani hoşnutluğunu kazanmak gerekir... :) Sadece secde de değil, önce ilim gerekir ancak ilmin de faydalı olanı yani Allah'a ve ahirete bakan tarafı gerekir işin hakikatinde, sonra dünyada yaşadığımızdan geçim için elbette dünyalık da gerekir, ancak emin olun fazlası değil... :) Hem bu yolda mucizeler ve yakınlıklar da vardır... Herkes kabının alacağı kadar su alabilir, fazlasını taşıyamaz... En ağır yükü nebiler taşır ve en büyük mucizeler de onlarda görülür... Şimdi ikindi ezanı okundu... 22-23-24-25 Ocak günlerinin sabah, şükür, ikindi ve son gün hariç akşam namazlarına duralım...
3*(2+2+4+3)+(2+2+4)= 41 rekat Allah'ın rızası ve saadeti için hastalığa sığınmadan abdest alıp namaza duralım dostlarım... Namaz ki Hakk'ın farzıdır yani hakikatte olmazsa olmazı... :) Haydi vira bismillah... :)
Dostlarım önce 45 rekat namaza durduk... Mevla kabul ve makbul eylesin... Son ikindinin sünnetine de durduk eğer yanlış saymadıysak... :)
Ardından 33 defa;
“Subhânallâhi ve’l-hâmdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhu ekber ve lâ hâvle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm
tespih ettik...
Ardından 34 defa;
Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallah ve Eşhedü Enne Muhammeden Resulullah tespih ettik... :)
Ardından da 33 defa;
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Seyyidine Muhammed tespih ettik... :)
Daha 1000 besmelemiz duruyor... :) Önce biraz 40-50 ayet kadar okumak da olsa Kur'an-ı Kerim'i açalım Mevla'nın izniyle... :)
Dostlarım Tevbe Suresi 62'den 115'e kadar geldik ki babam çağırdı bir iş için ve orada kaldık dostlarım... Allah şimdilik bu kadar nasip etti... :) 53 ayet kadar yaklaşık... :) Bu kutsal kitaptaki 2. tur okumamız henüz... Allah en azından hayattayken bize 7 defa okutsun inşallah kutsal kitabımızı... :) Zaten Arapça bilmiyorum ama Elmalılı Meal'ini okumaktayım dostlarım... :)
Şimdi 1000 besmelemizi tespih edelim... :) Allah kalbinde iyiliğin ağır bastığı tüm kullarını selamete çıkarsın inşallah vereceği iman ile... :)
Bugün içimizden hiç ders çalışmak gelmiyor dostlarım... Bugün bizim din ve tasavvuf günümüzmüş demek ki... Böyle günlere de çok gerek var dostlarım... Hep dünyalık işlere dalmak doğru değil... Sadece ahiret işine dalıp dünyadan gafil olmak da doğru değil... Orta yoldan gitmekte fayda var... :)
Daha kütüphanemizde yarım ya da hiç başlanılmamış bir sürü kitap var dostlarım... Madem ki bu kitaplar bitmeli, gereksiz okul heveslerinden de vazgeçilmeli... 6-7 okul okuyacaksak ki hepsini bitirebilsek 6-7 diploma eder, 45 yaşından sonra okul faslını uzatmamalıyız daha da fazla dostlarım... PHD şart değil, profesörlük şart değil... Önce Hakk'ın rızasını kazanmanın profesörü olmalı... :) Buradaki ünvanların hepsi burada kalır, o ünvan size Hakk'tan verilmedikçe... :) Yani 38 yaşına yeni girdik şurada... 7 sene daha okul faslı gidebilir, tadında bırakmakta fayda var, çünkü hem okul hem iş hem kitaplar aynı anda yürümez çünkü rahatsızlık da mevcut... :) Ancak her geçen gün daha iyi oluyoruz Mevla'nın izniyle evvelallah... :)
Dostlarım madem ki bugün hem besmeleleri hem ibadetleri hem tasavvuf ilmini hem Kur'an-ı Kerim'i okuduk, daha da fazla tasavvufa meyletmeyelim ve biraz da felsefeye dalalım... :)
Aslında dostlarım doğruyu söylemek gerekirse bizim bu okul işini 45'lerden 50-55'lere kadar uzatma hevesimiz var ancak öyle yaparsak endişem şudur ki kütüphanemdeki kitapları bitirememek... Yoksa bende de heves var felsefeye veya tarihe karşı... :) Hatta açık öğretimden bunları da okusam mı diye zaman zaman düşünceye kapılıyorum... Hatta yaş ilerledikçe zihni yoran konulardan daha çok yavaş yavaş sözel ilimlere ki sözel bizim hep zayıf tarafımız olmuştur doğru bir maceraya da çıkılabilir... Neyse o kadar ilerisini düşünmeyelim çünkü yarına çıkacağımızın garantisi yok... :) Bakalım çalışırken okumak ağır gelmezse ki iş için değil güzellik için okuyacağız okursak, kalma ya da geçme derdi de olmadan okuyacağız ,yeter ki okulu bitirelim uzatsak da mantığıyla... :)
Vazgeçtim bugünlük felsefe okumaktan dostlarım gene altlarını çizerek Müzekki'n Nüfus'a devam edelim... :) Daha hayırlı ilim var bu kitapta... :)
Hayır dostlarım, hiç okumak gelmedi içimizden daha doğrusu sağlığımız elvermedi... Bugün sanırım 36'dan 63'e kadar gelmişiz... :) İlacımızı da alınca yavaştan uyku bastırıyor dostlarım...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder