12 Nisan 2023 Çarşamba

Paşam

   C++ kursunda %45'e gelmişim, C kursunda da %45'teyim. Etik hackerlık kursunda da %40'tayım ancak o kursta uygulamaları tam yapmadım. Tekrar etmeliyim eğer siber güvenlik alanında çalışacaksam. Böyle giderse ay sonuna kadar ümit ediyorum ki hedeflerime ulaşacağım. (%60, %60 ve %50)

    Bunların haricinde BTK Akademiyi keşfettim. Orası da udemy tarzında bir site, üstelik ücretsiz. Hemen iki adet ders seçtim ve başladım. Sıfırdan İleri Seviye Python Programlama ve Veri Bilimi İçin Python ve Tensorflow. (%7 ve % 11 tamamlanan). Hedefim ilkinde %50'ye gelmek, ikincisini de bitirmek ay sonuna kadar.

   Bir yandan aşçılık kalan derslerden vizeler var bir yandan bilgisayar mühendisliği sınavları yaklaşıyor. Sınavlara çalışmak için de zaman ayırmalıyım.

   Fonda çalan şarkı "Sen gösterdin paşam bize böyle günde doğru yolu"... :)

23 Nisan Editi: Veri Bilimi İçin Python ve Tensorflow'da %42'ye gelmişim sadece, Sıfırdan İleri Seviye Python Programlama ve Veri Bilimi'nde de %10'a gelmişim sadece. Önümüzdeki hafta sonu vizelerim var ve oldukça yavaş ilerlemişim üstelik Udemy'deki kurslarda hiç ilerlememişim.

5 Mayıs Editi (New Target): Bu ayki hedefleri pas geçmişiz. Önümüze bakalım. Aynı hedefler için Mayıs sonuna kadar geçerli yeni süre. İşe yaramaz sevdaları bırak da işine bak... :)

2 Nisan 2023 Pazar

C & C++

     Bir fikir değişikliği ile siber güvenlik dünyasına giriş yaptım ama öğrenecek çok şey var. Hem kitaplardan hem online kurslardan öğreniyorum. Nisan ayı hedeflerim arasında C++ kursunu %60 oranında tamamlamak. Şimdilik %25'i bitirmişim. Bunun yanında C kursunu da %60 oranında bitirmek istiyorum. Onda da %40'ını bitirmiştim. Etik hacker olma kursunda da hedef %50 oranında bitirmek. Onda da %35'e gelmişiz ama ben değil, babam geldi o yüzdeye kadar. Ben belki %25'e gelmişimdir. :)

     Bunların haricinde okullarda sınavlar yaklaşıyor. 8 Nisan'da aşçılık sınavlarım var 3 dersten online olarak. Sanırım 15'inde de 2 dersten aşçılık sınavım olacağa benziyor. 24'ünden sonra da sanırım bilgisayar mühendisliğinin vizeleri var. Onlara da sıkı hazırlanmalıyım.

    Bir de uykularım düzensiz. Geceleri oturuyorum, gündüzleri uyuyorum gibi. Uykulara da bir düzenleme gerek. Arada iş başvuruları da yapıyorum ancak şimdilik freelance matematik öğretmenliği işi harçlığımı çıkarmama yardımcı oluyor. Zaten görünen o ki öğrenci iken en fazla part-time işlerde çalışmak gerek gibi. Yoksa fazla gelir. Saat şu anda Türkiye saatiyle 5.42 ve bugün 2 ortaokul talebesine matematik öğretmeliyim. Belki 1-2 saat kestirebilsem yetecek gibi çünkü dün geç kalkmıştım...


4 Ekim 2024

 Merhaba arkadaşlar, Bu sabah da 10.10'da kargocunun aramasıyla uyandık... :) Kitaplarımızı getirmiş yalnız biri eksik belki sonra gönde...