30 Kasım 2022 Çarşamba

Ney

Tarih 30.11.2022

Gece saat 03:14 gibi bu satırları yazıyorum. Yarın yapmam gereken işler iğnemi olmak ve 2 kilo balık, 2 şer litrelik mısır özü yağı ve ayçiçeği yağı almak. Belki 2 litrelik kola da alırız. Sonrasında eve gelmek ve 1 saat kadar ney çalışmak. Sonrasında 3 saat kadar proje yazmak yüksek lisans için. Sonrasında akşam yemeği yemek ve 1 saat kadar kodlama yapmak ve zaman kalırsa ney okumaları ve çalışmalarına 1 saat kadar daha ayırmak..

Enstrümanı yeni öğreniyorum. İnternette çok güzel eğitim sitesi buldum. Ney kursum da var ama son 3 haftadır devam edemedim. Nasipse bu hafta istekliyim biraz çalışayım da tekrar gideyim...



3 Kasım 2022 Perşembe

Teach and Learn


3 Kasım 2022 saat 02:04;

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bilgisayar mühendisliği bölümünü çok sevdim. Derslerin işlenişi biraz kısa tutulmuş ancak en önemli noktalar anlatılıyor. Tekrarlarımı yapıyorum ve ayın 21'inde vizeler başlıyor. Şunu da anladım ki ben sınav hazırlığını son 1 haftada yaparken burada anladım ki insanlar son 1 ayda yapıyorlar hazırlığı. Ben de 3 hafta ile onları yakalayacağım inşallah. Thorough (kapsamlı) bir çalışma olacak gibi. Fizik için 3, matematik için 2 textbooks, ders videoları, içerik ve YouTube'tan da takip ettiğim kanallar var.

Freelance ve part-time çalıştığım için de bana epey zaman kalıyor ve bu dönem computer engineering bölümünde sadece 4 dersim var. Bilgisayar Programlama-1, Bilgisayar Mühendisliğine Giriş, Fizik 1 ve Matematik 1 dersleri. 1. ve 2. dönemden 3'er tane dersimi saydılar. Çünkü işletme bölümündeyken almıştım o dersleri. Fizik ve matematik derslerinin 1. ve 2.'lerini Boğaziçi Üniversitesi'nde de geçmiştim. Burada da tekrar alıyorum. Belki bir gün Allah nasip eder de tekrar eski okuluma dönersem kaldığım yerden rahat devam edebilmek adına çok iyi olacak bu tekrarlar.

Bana zaman kaldığı için ani bir kararla ve son günkü başvuru şartlarını taşıdığımı bildiğimden açık öğretimde aşçılık bölümüne kayıt yaptırdım. Bir de işletme yüksek lisansı tamamlamalıyım, proje dönemimdeyim. Yani bu dönem epey yoğunum. 3 üniversite, 3 öğrenci ve bir enstrüman kursu ile hayatım devam etmekte.

Şunu da belirtmek isterim ki uzun zamandan beri bilgisayarım ve telefonum izleniyor ve bu hackerlar biraz fazla oluyor ancak siber güvenlik işleri de bana biraz karanlık geliyor. Yaptıkları işin yasal olmayan kısımları var ve bu kısımlar fazla. Bunu bilerek inadına izliyorlar, özel hayata müdahale edip kendilerini bir şey sanıyorlar. Hakka havale ettim hepsini beyaz şapkasını da siyahını da grisini de her ne renktense... :) 




4 Ekim 2024

 Merhaba arkadaşlar, Bu sabah da 10.10'da kargocunun aramasıyla uyandık... :) Kitaplarımızı getirmiş yalnız biri eksik belki sonra gönde...