4 Ekim 2024 Cuma

4 Ekim 2024

 Merhaba arkadaşlar,

Bu sabah da 10.10'da kargocunun aramasıyla uyandık... :) Kitaplarımızı getirmiş yalnız biri eksik belki sonra gönderirler... :) D&R 'dan almıştım... :) Saat 13.00'e kadar kahvaltı yaptık ve kodla uğraştık, basit bir dikkatsizlik yüzünden çok uğraştık doğru kodu çalıştırmak için... :) Bugün de en az 2 saat kadar çalıştık sayıyorum C++'a... :) Bu akşam 1 saat kadar daha çalışmalıyız... :) Tansiyonumuz düştü belki de arızalarla uğraşırken... :)

Şimdi rahatlayıp, çalışmayan kodların stresinden kurtulup kitabımızı okuyalım... :) Biraz da müzikle rahatlayalım... :)

Bir kaşık bal aldık dostlarım, şekerimiz ya da tansiyonumuz düştü sanırım ve başımız da döndü... :)


Şimdi canımız hiç kitap da okumak istemedi dostlar... :) Bir banyomuzu yapıp rahatlayalım ardından da 1000 besmele + sabah namazının kazası ve şükür namazlarını eda edelim... :)

Dostlar duşumuzu aldık ancak tespih ve namaz faslı akşama kalsın çünkü epey başımız dönüyor... :) İğnenin de yan etkileri olabilir bunlar diğer ilaçlarla birlikte belki de... :)

Bilgisayarı kapatalım ve kitabımızı alıp güzel bir okuma köşesine geçelim belki salon belki balkon... :) Doktor sensin ile başlayalım... :)

1000 besmele işi tamam OK... :) Kaldı kaza ve şükür namazları... :) Onlar da belki akşama... :)

Dostlarım gene bir İtaliano pizza sipirişi verdik, dondurması ve kolasıyla... :) 310 TL tuttu... :) Rabbim bizi tez zamanda işe soksun da hem ailemizi hem kendimizi hem de yoksulları da arada sırada doyuralım... :) Rabbe şükürler olsun... Şimdi kitabımızı okuyabiliriz... :)

Artık çok fazla baş dönmesi ve ilk günlerde de Parkinson etkisi yapıyor bu 100'lük iğne, inşallah hayırlısıyla 75'e düşerler... :)

Doktor Sensin isimli kitapta X sayfa giriş ve 21. sayfaya kadar geldim dostlar... :) Çok güzel kitaba benziyor... Şimdilik değiş tonton yapıyoruz ve Öz Disiplinin Gücü'ne geçiyoruz... :)

Öz Disiplinin Gücü isimli kitapta da Önsöz, Giriş, Öz Disiplinin Temelleri ve Kendine Güvenin İnşası isimli kısımları tamamladık... :) Sayfa 19'a yani Düşünce Gücünün Önemi konu başlığına kadar geldik... :)

Saat 21'de dersimiz var ve o derse de gireceğiz...  O iş de bir disiplin işi... :)

Şimdi bir diğer kitabımız olan Mucize Beyin isimli kitaba bakabiliriz veyahut biraz şarkılarla rahatlayabiliriz... :)

Mucize beyin isimli kitapta da sayfa 18'in sonuna geldik dostlarım... :)


45 dakikalık mikroişlemciler dersini tamamladık... Hoca dersin sonlarına doğru Assembly dilinde emülatör ile kod yazdı... Güzel bir ders oldu... Şimdi kitaplarımıza dönebiliriz... :) Çayımızı da tazeleyelim ve bu arada dersten hemen önce de kaza ve şükür namazlarına da eğildik ve bu işlem de tamam yalnız dünkü namazları kıldık mı hatırlamıyoruz hemen abdest alıp onları da başaralım... :)

Arkadaşlar, 11. ve 12. günlerin 1000'er besmeleleriyle kaza ve şükür namazları da tamam şimdi, OK... Yemeğimizi de yedik ardından... Mevla'ya bin şükür olsun... :) Kaldı 28 gün, sonra akşamı da ekleyeceğiz nasipse ve Virdi Mevlevi'yi de... :) Aslında bugünlük 1 saat daha C++ çalışmalıyız ancak içimizden gelmiyor... Bu 1 saatlik çalışma ve 8 saatlik oyun yapımı işlerini hafta sonuna bırakıyoruz mecburen... :) Şimdi büyük bir keyifle kitapları okumaya devam... :)

Dostlar bir güzel papatya çayı yaptık ve Doktor Sensin isimli kitapta da sayfa 31'e geldik... :) 3 kitabı da altlarını çizerek okuyoruz... :) 33'te durduk dostlar ve daha da kitap gitmiyor... :) Yavaştan uykuya hazırlanmalıyız... :)

Gece Yarısı Uğraştığım Kod Alıştırması Çözdük Sonunda :)

Bu kodla beraber 3 saatlik görev hepten tamam olmuştur sanırım çünkü neredeyse gece 3'e kadar uğraştık... :) Saat 3 şimdi... :) Bu kodu biraz inceleyip yarın ve boş zamanlarımızda birazdan da mutlu mesut uyuyabiliriz... :)

Arkadaşlar bu sabah bu koda biraz daha düzenleme yaptık... :) Chatgpt'den de yardım aldık elbette... Çalışan bir derleyicide çalışacaktır... İlk küçük sesli harfi bulan basit bir program... :) Saçma belki gözle de görünür... :))) İşte son hali... :)

#include <vector>

#include <iostream>


using namespace std;


void find_first_vowel(const vector<char>& vec) {

    size_t i = 0;

    bool vowel_found = false;


    do {

        if (vec.at(i) == 'a' || vec.at(i) == 'e' || vec.at(i) == 'i' || 

            vec.at(i) == 'o' || vec.at(i) == 'u') {

            vowel_found = true;

        } else {

            i++;

        }

    } while (!vowel_found && i < vec.size());


    if (vowel_found) {

        cout << "Vowel found: " << vec.at(i) << endl;

    } else {

        cout << "No vowel was found" << endl;

    }

}


int main() {

    string input;

    cout << "Please enter a word: ";

    getline(cin, input); // Kullanıcının girdiği kelimeyi al


    if (input.empty()) {

        cout << "No input provided" << endl; // Boş giriş için mesaj

        return 0; // Programdan çık

    }


    // Kelimeyi karakter vektörüne çevir

    vector<char> char_vec(input.begin(), input.end());

    

    // İlk sesli harfi bul

    find_first_vowel(char_vec);


    return 0;

}



3 Ekim 2024 Perşembe

Aydınlık Güzel Bir Gün

 Merhaba dostlar,

Sabah ezan gibi yatıp ikindiden en az yarım saat önce kalkmışızdır... :) Şimdi ikindi ezanı okunmakta... Saat 16.10... Yemeğimizi yedik ve ilacımızı da aldık... :) Şimdi kendimize bir sallama çay doldururuz... :) Bir de Parol Plus almalı dostlar, baş ağrısı için... :) 1000 besmelemiz beklemekte ve sabah namazının kazasıyla şükür namazı da öyle... :) Onları da başaralım Allah'ın izniyle... :) Mutluyuz, Rabbe şükürler olsun... :) Bugün 3 saat kadar C++ çalışacaktık... :) Öyleyse başaralım... :) Önce çayımızı doldurup ilacı da alıp, ardından da besmelelere başlayalım inşallah... Haydi vira bismillah... :)


Dostlarım 1000 besmeleyi tamamladım... :) Şimdi Ahmet Yesevi Üniversitesi'ndeki 4 adet C++ dersini izleyelim ilk 4 haftayı 45'er dakikadan 3 saat eder... :) Böylece 3 saatlik görev tamam olur inşallah... :)

Yok dostlar, o eski dersler güya sistemde yüklü ancak ulaşılamıyor, denedim az önce... Biz başka bir kaynaktan devam edelim, örneğin kurslardan... :) Ya da şimdilik başımız da ağrıyor biraz dinlenelim ve ağrı kesicimizi alalım... :) 1000 besmele tamam... :) Şimdi bu aydınlık günün keyfini çıkartıp, akşam derslere girip gece de 3 saat kadar C++ çalışalım... :) Bu baş ağrısıyla çalışılmıyor... :) Ya da biz biraz tembeliz... :)

Dostlarım yaklaşık bir 15 dakika kadar C++ çalıştık ve kahvemizi içiyoruz balkonda... :) Rabbe bin şükür olsun... :) 76. kısma geldik kurs tekrarlarında... Toplam 305 kısım var... :) Bir 15 dakika kadar daha çalıştık dostlar ve 81. kısma geldik... :) Kaldı 2 buçuk saatlik çalışma... :)

Yemeğimizi de yedik ve ilacımızı da aldık şükürler olsun... :) Şimdi biraz etki etmesini bekleyip kahvemizi bitirelim... :) Dostlar yaklaşık 45 dakikaya tamamlamışızdır... :) 84'e gelmişiz... Range-based for Loop... :) Bizce şimdilik bu kadar yeter gibi... Akşama 3 tane ders var daha... :) Sonra gene devam inşallah gece boyu... :)

Arkadaşlar, 3 derse de girdim... 1.'si Yazılım Mühendisliği dersiydi... 2.'si Kazak Dili'ydi ve 3.'sü de İşletim Sistemleri dersleriydi... Gayet güzel dersler işlendi... :) Yazılım Mühendisliği dersi çok sözel, ancak gene de gerekli bir dersmiş... :) Kazak Dili'nde Kazak alfabesini öğreniyoruz... Dolayısıyla Rus alfabesini de... Rusça için de bir ön hazırlık olmuş oluyor bu sayede, Kazak Dili'nden sonra... :) İşletim Sistemleri hocamız ise konuya çok hakim ve bilgili bir hocamız... Ondan çok şey öğreniyoruz... :) Bu derslerin içeriklerini ve slaytlarını ve hatta işlenişlerini de arşivden de tekrar etmeliyim... Hocalarımızdan ve okulumuzdan memnunuz kısaca... :) Rabbe şükürler olsun... :)

Çayımız da yanı başımızda... Az sonra C++ çalışmaya devam edebiliriz eğer içimizden gelirse... :) Yalnız biraz yorulduk... :) 3 tane derse girdik az değil... :)

Şimdi dostlarım babamla bana birer melisa çayı yapmaktayım, yorgunluğa da iyi gelir hem... :)


Arkadaşlar benim yaşadığım maniden daha ziyade hipomani olarak geçiyor psikiyatride... Beynim hızlı çalışmaya başlıyor ve neredeyse hep mutluyum... :)

Mutluyuz Mevla'ya Bin Şükür

Merhaba dünyanın sevgili insanları,

Tarih 3 Ekim 2024, günlerden Perşembe... Henüz girdik bugüne... Daha saat 1.45'i geçiyor... :) Son gün iğnemizi de olduk ve yardımcı ilacı da 150 mg kullandık gene dostlarım ve son 25 mg'ı da gece 11.00 gibi almıştık... :) Saat 3 gibi bugünün ilk dozunu alabiliriz dostlarım... :) İğneyi olduğumuz ilk 27 gün 150 mg kullanalım, artık bu doz da bize yetmekte ve son 2-3 gün kadar da 200 mg'a çıksak bize yeter çünkü iğnenin etkisi yaklaşık tam 28 günlük gibi... Yalnız devlet 30 günlük karşılıyor... Ekstra ilaç almayalım, bazen 125 kullandığımız da oluyordu, az da almayalım ve 150 mg iyicene otursun zaten 1 ay boyunca 150 mg kullandığımız da olmuştu... :)

Bu son gün sanırım kahve içememiştik dostlarım... Şimdi içelim de iğnenin ilk günkü Parkinson etkisi dağıldıkça yavaş yavaş rahatlamaya ve çalışmaya başlayabileceğiz dostlarım inşallah... Haydi kahvemizi dolduralım... :)






Mânâ berâtın aldık, uş gine elimize,
Aşk sözün veriverdi padişah dilimize.

Aşk sözlerin söyler can, canları eyler hayran,
Cahiller giremezler bu bizim sırrımıza.

Sırrımıza ermezler, inen yoldaş olmazlar,
Değmeler haldaş olmaz bu bizim halimize.

Haimize haldaş ol, sırrımıza sırdaş ol,
Müşkilin ayan olsun, baş indir ulumuza.

Bu bir genc-i nihandır, n’ister değmeler bunda?
Nice ördek, nice kaz hoş iner gölümüze.

Şu yakımı biz yaktık, dünyayı elden koduk,
Ahreti kabul ettik, şâkiriz ulumuza.

Yunus sen bahri olgıl, aşk göllerine dalgıl,
Bu hak sözleri algıl, eresin kânımıza.

 
Yunus Emre (k.s)

Yort ey gönül sen bir zaman, âsûde fârığ hoş yürü,
Korkma kayıkma kimseden, gussa vu gamdan boş yürü.

Hakikate bakar isen, nefsin sana düşman yeter,
Var imdi ol nefsin ile uruş savaş tokuş yürü.

Nefstir eri yolda koyan, yolda kalır nefse uyan,
Ne işin var kimse ile, nefsine kakı boş yürü.

Diler isen bû dünyanın şerrinden olasın emin,
Terkeyle bû kibr u kini hırkaya gir derviş yürü.

İster isen bû dünyada ebedi sarhoş olasın,
Aşk kadehin dolu getir on iki ay sarhoş yürü.

Kimse bağına girmegil, kimse gülünü dermegil,
Var kendi maşûkun ile bahçede ol alış yürü.

Gönüllerde iğ olmagıl, mahfillerde çiğ olmagıl,
Çiğ nesnenin ne tadı var, gel aşk oduna piş yürü.

Yunus şimdi hoş söylersin, dinleyene serheylersin,
Halka nasihat satınca, er ol yoluna koş yürü.

 
Yunus Emre (k.s)

2 Ekim 2024 Çarşamba

Merhaba Dostlar

Merhaba dostlar,

Bugün 2 Ekim 2024 Çarşamba, bugün doktora gittik ve iğnemizi olduk... Berbere gittik ve saçımızı tıraş ettik baba oğul... :) Şimdi saat 17.35 ve öğlen de 1.30'a doğru kalkmışızdır tahminen... Yani bu sefer de uykuyu fazla kaçırdığımız bir gün olmuş... :) Bugünkü okuldaki dersimiz iptal olmuş uzaktan eğitim... :) Çayımızı doldurduk ve mutluyuz... :) 1000 besmelemizi de tespih ettik bugün de... :) Yalnız kaza namazlarını da kılalım sabah namazlarının ve  9 ve 10. günler de OK olsun... :) 

Dostlarım iğneyi olduğum ilk gün ve son 2 gün kala bol bol dinlenmem gerekiyor... :) Ayın geri kalan 27 gününün en az 20'sinde de sıkı çalışmalıyım... :)

3 Ekim 2024-> 3 saat C++ çalış, derslerine gir ve çalış
4 Ekim 2024-> 3 saat C++ çalış, derslerine gir ve çalış
5 Ekim 2024-> 4 saat oyun çalış
6 Ekim 2024-> 4 saat oyun çalış

Böylece önceden de 2 saat C++ çalışmıştık... Haftada 8'er saatlik çalışmaları inşallah tamamlamış oluruz... Biraz disiplin gerek bize ve yakında da öz disiplin kitabımız gelecek inşallah... :)

İğneyi olduğum ilk gün adeta Parkinson hastalığına yakalanmışım gibi oluyor... Hareketlerim müthiş yavaşlıyor... :) Bunu da doktora bildireceğim belki 75'e düşerler iğneyi 100'den... :) 9 senedir 100'lük kullanıyorum çünkü... :) Halbuki hiçbir şikayetim yok... Bunca ilaç neyin nesi..? Sadece beynim arada mani oluyor o kadar... :)

Secdelere eğildik dünkü ve bugünkü sabah namazlarının farzlarının kazaları için... Derdimizi Mevla'ya anlattık ve O'ndan yardım diledik... Doktorlardan değil... :) Doktorlara hükmeden de Mevla'dır... :) 9. ve 10. günler de OK... Kaldı 30 gün... :)) Mevla rahmetiyle bize cevap veriyor... :)

1 Ekim 2024 Salı

Hoş Geldin Ekim

 Merhabalar dostlar,

1 Ekim 2024'e girmiş bulunmaktayız... Bu ayı hepimize hayırlı olsun... :) Sabah saat 5.30 gibi uyandık, gece de tahminen yarım gibi yatıp... :) İlaçlarımızı da aldık ve mutluyuz, çayımızı da doldurduk... Rabbe şükürler olsun... :)

Saat şu anda 6.17... :) Biraz müzik dinleyelim ve ardından da bugün 4 saat kadar C++ çalışalım... Çalışmaya başladığımız saati not alacağız... :)


Dostlar ilk yarım saatlik çalışmayı saat 7 olmadan tamamladık bile... :) Şimdi bir kahve dolduralım... :)

Kahveyi doldurduk ve yaklaşık bir 12 dakika kadar daha çalıştık... :) Biraz dinlenelim de 18 dakika kadar daha çalışıp 2. yarım saati tamamlayalım... :) Bir şeyler atıştıralım... :) Evet dostlar saat 7.50 gibi ikinci yarım saati de doldurmuşuzdur... :) Etti 1 saat... :) Kaldı 3 saat... :)

Dostlarım sabah vakti yatıp, epey dinlenmişiz... :) Şimdi saat 15.45 ve çayımız da yanı başımızda... :)
Nasipse iğneyi gününde yani yarın olacağız... :) Ardından da nasipse berbere gideceğiz... :)


Dostlarım bugün saat 8.00'de Kazakistan Tarihi dersimiz var... :) O derse girmek istiyoruz tüm diğer dersler gibi... :)

+

Bugün C++ çalışma işini 4 saate tamamlayamasak da üzülmeyelim...  Az sonra, bu sefer kitaptan kaldığımız yer olan sayfa 142'den devam edelim okumaya... :) Gene saat tutacağız... :) 1000 besmele ile sabah namazının kazası da yapılmayı bekliyor... :)

Evet, 1000 besmeleyi tamamladık şükürler olsun... Şimdi belki duş alıp, rahatlayıp ardından da kaza ve şükür namazlarına durma işi olsun... :)

Saat 5.10'a yaklaşmakta ve duşumuzu da aldık... Sallama çayımızı da koyduk... :) Çorbamızı da içtik... :) Şimdi az sonra 1 saat kadar C++ okumaya başlayacağız nasipse... :) Küçük bir parça ilacımızdan da aldık... :) Sadece kafamız biraz uyuşuk... :) Bu vaziyette kitap okunmuyor dostlar... :) Belki daha sonra tekrar C++ kursumuza devam ederiz... :)

Yaklaşık 35 dakikada 142'den 157'ye kadar geldik... :) Şimdi biraz mola... :) Yaklaşık 25 dakika kadar daha çalışmışızdır ve sayfa 182'ye geldik... :) 2. saat de tamam... :) Şimdi saat 20.00'de ders var girelim şu derse canlı... :) Saat 19.43 olmuş... :)

Dostlarım saat 20.47 gibi Kazakistan Tarihi dersini de bitirdik, şimdi notları hızlıca gözden geçirmeliyim... :)
Evet dostlar, saat 21.06 ve tekrarı da tamamladık hocanın slaytını sadece içerik okuması kaldı... :) Şimdi C++ çalışmaya da devam edebiliriz ancak önce ilacımızdan alalım... :)

Dostlar büyük amcamızla konuştuk ve havadisleri ona aktardık... :) Rabbe şükürler olsun, mutluyuz... :)

İçerik okumamızı da yaptık dostlar... 2 de test yaptık... Fena değiliz... %72 ve %83 başarı sanırım... :)

Dünya'da savaşlar olmakta... Şu haberleri yakından inceleyelim, biraz da... :)

Haftalık Yeni Program-> Bizi Üretime Geçirtecek İnşallah

1) 200 günlük iyi bir müslüman olma programına uymaya devam et... Henüz 8 gün oldu... :)

2) Haftada 8 saat oyun yapımıyla ilgilen baban sana bu rakamı verdi... :) Mevcut oyunlarını düzenle, yayınla ve yeni oyunlara geç... :)

3) Haftada 8 saat kadar C++ kurslarını takip et veya kitaplarını oku... :)

4) Derslerin hepsine düzenli gir ve içeriklerin de hepsini oku... :) Bu en önemli madde babama göre... :)

Boş kalan zamanlarında da istediğini yap... :)


30 Eylül 2024 Pazartesi

Güzel Bir Pazartesi Akşamı

Dostlarım saat 21.25 ve bu satırları karalıyorum... :)

Herkese merhabalar olsun... :) Bugün epey dinlenmişiz... :) Şimdiye kadar 125 mg aldık ve gece de 12'de 150. mg alalım diyoruz... :) Dünün aksine bugün 150 mg yetecek gibi... :)

Bugün de 1000 besmeleyi tespih ettik... :) Üşenmezsek, duşumuzu da alırız ve sabah namazının kazasına dururuz gene.. :) Bugün 8. gün... :)


Kaza ve şükür namazlarına da eğildik, belki dün unutmuşuzdur diye dünkü sabah namazının da kazasını da ekledik... 8. gün OK.... :) Mevla kabul etsin... Mikroişlemciler dersine de başladık bu arada ilk haftayı izledik... Hoca girizgah yapmış... Daha anlatmaya sanırım haftaya başlayacak... :)

29 Eylül 2024 Pazar

Güzel Bir Pazar Sabahı

 Merhaba dostlar,

Bugün 29 Eylül 2024 Pazar... Az sonra duşumuzu alır ve rahatlarız umarım... :) Şimdilik güzel bir çay yaptık... :) 25'er mg ilaçlarımızdan da aldık... :) 5.45 gibi ezan ile uyandık dostlar... :) Tahminimizce 00.50 gibi yatıp... :)


Dostlarım duşumuzu aldık... Az sonra tespihe başlayabiliriz... :) Ancak tespih kaçmıyor... Her ne kadar kütüphanemde tamamlamadığım ve hatta ve hatta başlayamadığım kitaplar dahi olsa, biz yine Heyet-2'yi ikinci tur okumak istiyoruz... Bir başlayalım vira bismillah deyip, zaten en fazla 3 seferde kitap bitiyor... :) Yani tek seferde 100 sayfadan fazla okutuyor... Yazandan da Allah razı olsun... :)  Yazdırandan da... :) Çayımız da yanımızda, Rabbe bin şükür... :)

Çayı tazeledik dostlar ve 19. sayfaya çok hızlı geldik... :) 8 olsun saat de ilacımızı alalım... :) Aslında başımız da ağrıyor besmeleyi bekletmeyelim haydi vira bismillah 1000 tane için... :)
Evet dostlar bu iş de tamam... :) Saat 8 olsun da 25 dakika var hem 25 mg ilacımızı hem de ağrı kesici Parol Plus'ımızı da alalım dostlar... Kafa sersemliğine de iyi geliyor sanki... :)
Dostlarım bize 24 yaşında 2 kez 5-6 ay arayla Hakk'ın ilhamı net bir şekilde ulaştı... O zamandan bu zamana bazı küçük hikmetlere ulaştık elbette ancak çok da uzun menzil alamadık... Okuduğumuz kitapları ve kütüphaneyi size gösterdik... Biraz daha hızlanmalı ve iyileşmeli, aynı zamanda Hakk'ın da huzurunda adam gibi 5 vakte kadar durmalıyız... Belki 1 vakit eder bu zamana kadar ortalama... :) Bu güzel devlete hizmet etmeliyiz... :) Belki yeğenimizi yetiştirerek, belki hiç bir izi olmayan evlat ya da evlatlarımızı yetiştirerek... Belki aydın olarak, belki menzilimizi arttırarak, ufak da olsa bu devletin ve milletin iyi olması için bir katkı sunabiliyorsak ne mutlu bize... :) Belki de çok çalışarak dostlar... :)

Çok akıllı bir adammış dostlar Sultan Abdülhamid, bizde onun kadar akıl yoktur muhtemelen ancak gene de mutlu bir kalp var bizde de... Allah'a şükürler olsun... :)

44'e geldik dostlar... :) Biraz dinlenelim... :)


Bugün nedense hep bize pazartesi gibi geliyor dostlar, halbuki pazar... Belki erken kalktığımızdan... :) 64'e kadar geldik bile... :) Gene şu Sertab Erener'in güzel şarkısını açalım dostlarım... :)


Başımızda uykusuzluk sıkıntısı var gibi dostlarım, biraz da psikozla sersemlik... :) Böyleyken kitap okunmuyor, biraz bir şeyler yiyip kendimize gelelim ve kitaba da biraz ara verelim, kaçmıyor kitap elbette... :) Ardından da sabah namazına durup 7. günkü görevi tamamlayalım... :)

100 defa Ya Rahman tespih edelim dostlar her gün, unutkanlığı kaldırırmış... :) Bu iş de tamam dostlar... Beynimizde sanki biraz psikoz var gibi, 25 mg'ın yarısını yani 200 mglık ilacın 16'da birini şimdi alalım dostlar... :) Daha saat 12 olmadı halbuki kalanını da 12'de... :)

33-34-33 oldu bu kez de kendi tespihlerimizi yaptık, onları epeydir bırakmıştık... Halbuki onlar da faydalı... :) 100 de Allah zikrettik... Bu 33-33-34'lük kendi tespihimizle 100 Allah'ı her namazdan sonra söylemeliyiz dostlar bizce... :) Bu programımıza uyabilir ve 200 gün tamamlandığında daha iyi bir müslüman olabilirsek, 4 namazdan sonra 100 Allah ve akşam namazında 600 Allah'ı virdi mevlevi ile söylemeliyiz... Toplam 1000 olsun böylece... :) Biraz daha iyi olduk şimdi... :)

Dostlarım fazla din ya da tasavvuf rahatsız da olduğumdan bana dokunmakta... Saatlerce tasavvuf okuyan-anlatan-yazan mutasavvıflar var onlara dokunmuyor ancak bana günde 1 saatten fazla tasavvuf ya da dinle uğraşmak çok dokunuyor dostlarım... Namazlara da tasavvuf okumalara da tespihe de toplam maksimum 1 saat ayırmalıyım... :) Seküler olmak zorundayım, akıl sağlığımı korumak ve yükseltmek için... :) Hem Mustafa Kemal Paşa'm da öyle isterdi... :) Onun izinden gidelim... Aklı yüceltirsek, bu beraberinde hem mutluluğun artmasına hem de rahatlamaya vesile olacaktır... Yanmış beyin işe yaramaz... Kim ne derse desin, mutluluğumuzu arttırıyorsa biz gene ayda bir biramızı da içelim... :) Belki Mevla günahını da yazmayacaktır ya da affedecektir... :) Şifa için içeceğiz, rahatlamak ve harman olmamak için... :)

Kitap her ne kadar akıcı da olsa, fazla aynı kitabı okumak da sıkıyor beni dostlarım, biraz sıkılgan bir yapım vardır... :) 64'e ayraç koyayım... Keyifli başka bir kitap alalım... :)

Biz menzilimize fazla tespih ve seccadeyle ulaşmayacağız dostlarım... İlimle, hastalığa veyahut yoksulluğa sabırla, mutluluk ve şükürle ulaşacağız dostlar, bir de bol bol nasipse iyiliklerle ve de kalemimizle... :) O bakımdan 1 vakit olmuş - 5 vakit olmuş fazla mühim değil... En azından 1 vakit olsun da gerisi çok da mühim değil... :)

Kitaptan vazgeçtim dostlar... Şimdilik 64 sayfa yeter... :) İlacımızın kalanını da aldık ve biraz rahatladık... :) Bugün kankamız Gürsu ile görüşmemizde fayda var... Adeta psikoterapi gibi oluyor kankayla sohbet... :)


Bugün ayın 29'u, nasipse 2'sinde iğne olacağız... Hep aynı şey oluyor... İğne olmaya 2-3 gün kala ilaç dozu yetmiyor... Küçük bir doz daha aldım dostlarım totalde 150'den 175-200'e çıkartıyorum son 3 gün kadar... :) İğne de bizi müthiş rahatlatan bir şey... Hastalığımız elbette mevcut dostlarım, yok diyemem asla, ama iyi giden bir hastayım... Hiç de hastanede yatmadım ve Mevla yatırmasın da... :) 

Şu aldığımız ekstra ilaç müthiş iyi geldi dostlar... Beynin şu ilaca ihtiyacı var... :) Önceden 600 mg yazmıştı doktor... Şimdi çoğu zaman 150, son anlarda 200'e kadar yolu var... :) İğneye de ihtiyaç var elbette dostlar, yavaş yavaş iyileştiriyor Mevla bizi, ancak hiç tam iyileşmeyeceğiz, biraz kalacak hastalığımız gibi dediler... :) %95 bile iyileşsem süper dostlar ben razıyım... Şimdilerde dediğimiz gibi %85 veririm sağlığa... :) %10 kadar ilerlemeliyiz... :)

Dostlar devlette sadece 4350 engelli kontenjanı ayrılacak deniliyor... Ben 3339. olmalıyım ancak o sayının yarısı aşağı yukarı geçerli çünkü diğer yarısı ön lisans ve ortaöğretim olacaktır... Boşuna umutlanıyoruz memur olalım diye... EKPSS mi geçiniz... :) 2026 Ocak''ına kadar beklersek belki... Ölme eşeğim ölme... :)

Hastalığımız da mevcut başka işlerde uzaktan yapabilir miyim bilmiyorum... Rab elbet yolumu gösterir... :)




Bütün gücümle Mevlana'yı takip edeceğim, manevi babayı, belki Hz İsa da yoldaş olur bize... :) Hüzünlendik ve bir yarım ekstra lustral aldık... Mevlana gökyüzüne ağardı... Hz İsa da öyle, üstelik ölüleri de diriltirdi... Aradaki farkı var gücümüzle kapatmak için çabalamalıyız, ölünce size nurunuz gösterilir... :) O zaman anlarsınız Hanya'yı Konya'yı... :) Sıfır olmasak da menzilimiz küçük, onlarla yarışamıyoruz... İnşallah Mevla aradaki açığı kapattırır dertlere güldürerek ve şenliğimizle... :) Zaten onlarla değil, kendimizle yarışmalıyız... Herkesin kapasitesi ve menzili farklıdır... Yarış da pek de doğru bir kavram değil... :)

İğneyi bir gün önce olalım ve bol bol okuyalım ancak erenlere de bu kadar seyrek uğramayalım... Dert ve bela da yazsalar, aklımızı da alsalar, onlardan ayrılmayalım... :) Her gün en az yarım saat erenlerin sözlerini okusak yeter... :)

13775 gündür yaşıyorsak ve bir bu kadar daha zamanımız olursa, bundan daha hızlı yol almaya bakalım Hakk'a doğru... Çünkü Hakk bize var olduğunu ve hikmetlerini bildirdi... :) Sallanmayalım, aklı da koruyarak gidelim aklımızı yağmalamaya uğraşsalar da... :) Belki bir gün zamanda yolculuk yaparız belli mi olur, yaşlı halimizle karşılaştığımız gibi... Bir çocuklukta, bir belki iki defa da gençlikte karşılaştık... Zaman kapıları vardır, belki zaman makineleri de olabilir...  Erenlere izin vardır o kapılardan geçmeye... :) Daha nice sırlar var... :) Dün Hazreti Süleyman en az 1 saat, bugün de en az yarım saat Mevlana nasip oldu... :) Bakmadım saate belki az daha fazla da olabilir... :) Okutan da Allah, seçtiren de Allah, yazdıran da Allah... :)  Onları okuyunca dertlere gülüp geçiyorum... O menzillere çok var, bu yolun sonu yok... :) Git gidebildiğin kadar Rabbine... :) İstediğin yoldan git, nasıl gidersen git... O zaten hep seninle... :) Sana asla taşıyabileceğinden fazla yük verilmeyecektir... :) Zahmetler olduğu gibi rahmetler de vardır... :)

28 Eylül 2024 Cumartesi

Mutlu Cumartesileriniz Olsun :)

 Merhaba dostlarım,

Tarih 28 Eylül 2024 Cumartesi, saat 01.00'i geçmekte.. :) Bu saatlerde yüksek akıl gerektiren kitaplar pek okunmuyor elbette... :) Yalçın Özkan'ın C++ İle Programlama (Nesneye Yönelik Programlama) kitabında sanırım 222'ye kadar bir kez ve 108'e kadar da iki kez gelmişim... Kitap tam 278 sayfa... Hedefim kısa zamanda bu kitabı da bitirip bitirdiğim kütüphane tarafına eklemek olabilir... :) Yalnız az sonra uyuruz ve 4-5 saat sonra da uyanırız dostlarım Allah ömür verirse... :) 222'den sonrasını 2 kez okumalıyım 2 kez bitirmek için, ilk 108 sayfa çerez gibi kolaydı... :) Sonlara doğru elbette biraz zorlaşıyor dostlarım... :) Şimdi yavaştan uyuyalım da ezan vaktinde kalkıp 1000 besmele ve başımız dönmezse sabah namazı ve ardından da C++ kitabını bitirelim dostlarım... Şimdi az daha uyku... :) Saati 5.45'e kuralım zaten akşam uyuduk inşallah ezanla kalkarız... :)


Dostlarım, uyku tutmadı ve 15-20 dakika gözleri dinlendirip kalkıp börek yedik kolayla ve çay doldurduk sallama... :) Şimdiki hedefimiz 108'den 222'ye kadar hızlıca gelmek, uykumuz gelirse yatmak, gelmezse 274'e kadar gelip bitirmek yarın da 222-274 arasını tekrarlamak ve 2 tur olması en azından... :) Öyleyse başlayalım, uykular biraz şaşacak ancak olsun... Haydi vira bismillah... :)

140'a kadar geldik dostlar, biraz mola... Yorulmuşuz... :) Bir 10 dakikada 2 şarkı dinleyelim... :)



Saat 3.15 olmuş dostlar... Artık uyuyalım uykumuz gelmiş, şu çayı bitirip de... 142'den sonrası saat 8'den sonra inşallah... :)

Dostlarım biraz dinlendik ve ilaçları aldık ve uyumadan da kalktık... :) Saat 4.55'e yaklaşmakta... :) Madem eski bir fizikçi sayılırız(Boğaziçi Fizik 2. sınıftan ayrılmıştım :)), o halde fizikten de anlamamız lazım belirli ölçüde de olsa... Bu inşallah en azından bir lisans boyutunda olur... Ancak bunun için öncesinde düzenli çalışmamız gerekmekte... Bize verilen zamanı çok iyi değerlendirmeliyiz  ve 2 senede olabilir, elimizdeki 2 Physics Textbooklarını (Aslında 3 seri de 3. serinin 3. kitabı eksik) mercek altına almalıyız... 2 Calculus, 1 Lineer Algebra ve 1 de Schaum'un Diferansiyel Denklemler kitaplarını da incelemeliyiz... Öğrendiğimiz bilgileri unuttuktan sonra sadece diploma almak için kürek çekiyorsak boşa kürek çekiyoruz demektir... Yani dostlarım, minimum haftada 1er buçuk gün fizik ve matematik ve 3 gün kadar da bilgisayar bilimleri çalışmalıyız... :) Ne demiştik bize keskin akıl lazım... Ahmak beyin değil... Bu noktada mübarek Mevlana'ya çok da katılmamakta ve deliliği desteklememekteyim... Atatürk'ün bilimsel çizgisinden ilerlemeyi daha ala bulurum elbette... :)
 
Yani dostlarım kabaca bir hesap yaparsak, her 2 haftada bir, 2 fizik textbook'undan da birer chapter ilerlemeli, her 4 haftada bir de 2 calculus textbookundan birer chapter ilerlemeliyim ortalama olarak dostlarım... Eğer bunu başarabilirsem zekam ve aklım keskinleşecektir şüphesiz... Hem fizik bölümüne başlamadan önce de bir ön hazırlık olmuş olur... :) Hem kütüphanemizin bitirilmiş kitapları arasına da o kalın textbookları da eklemeliyiz dostlar... Buna gücümüz Allah'ın yardımıyla yetsin inşallah... Soruları çözmeyiz elbette neredeyse hiç belki de ancak bütün örnekleri taramak ve olabildiğince kavramak bizim aklımızı keskinleştirecektir inşallah... :) Baskı yok sadece kuvvetli bir öğrenme isteği... :)

Yani dostlarım en geç 40 yaşına kadar bu kalın textbookların hakkını verirsem süper olur... 2 seneden biraz daha fazla zaman var sadece... :)

Başka kalın bilgisayar kitaplarım da var elbette, hepsi bir düzenle yavaş yavaş ilerlemeli... :) Başka bilgisayar kitaplarım için süre yok... Ancak 4-5 seneyi aşmazlarsa güzel olur... :)

Çok uykum geldi dostlarım ve saat 5.30'a geliyor... :) Biz ancak yatacağız... :)

Gene uyku tutmadı dostlar ve saat de 6.20'ye yaklaşmakta... :) 45 yaşına kadar şu öğrencilik faslını tamamlasak güzel olur dostlar... İşletme bilimi (BBA ve MBA'iz var şimdilik) kitaplarını incelemek, bilgisayar bilimi kitaplarını incelemek, fizik bilimi ve dolayısıyla matematik bilimi kitaplarını incelemek, siber güvenlik bilimi kitaplarını incelemek ve biraz da aşçılık bilimini öğrensek, yanında da edebiyat, felsefe, şiir ve tasavvuf bizde dünyanın birikimi olmuş olur... Daha da okul okuma, her şeyde ölçülü ol demişler... Bırak felsefeyle, tarih gibi seni çok da ilgilendirmeyen bilimleri okumayı... :) Her şeye zıplarsan uzmanlıkların ve bilgilerin zayıflar... :) 

-Kariyer Planı-

-Eğitim-
Yani dostlarım;
-Boğaziçi Fizik 2. sınıftan ayrılma ve bitirilmeyi beklemekte... (En geç 45 yaş yani 2032'ye kadar bitmeli, en azından denenmeli) ( 6 senenin 2 si hazırlığı geçmekle, 4 sene fakültenin de çoğu 1. sınıfı temizlemek ve 2. sınıftan da 3 ders vermekle geçti çünkü hastalandık... Harbi zor okul, sallanarak geçilmez, en zeki adamlar dahi eleniyor...)
-Kocaeli İşletme 2016 mezunu 2.10 ortalama :)
-Kocaeli İşletme Yüksek 2023 mezunu 3.30 ortalama :)
-Ahmet Yesevi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf devam etmekte... Şimdiki ortalamam 2.74 (Potansiyel 2026) 4 ders üstten verdik 4 ders alttan var :)
-Anadolu Üniversitesi Aşçılık 1 sene uzadı son 6 ders (Potansiyel 2025) 1.41 ortalama çünkü 6 ders alttan

Bunlara ek olarak bir de
-Ahmet Yesevi Üniversitesi Siber Güvenlik Yüksek Lisans (Bunlar da en geç 2032'ye kadar başlanıp bitebilir)
-Ahmet Yesevi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans eklenebilir... (Bunlar da en geç 2032'ye kadar başlanıp bitebilir)

Bırak doktorayla uğraşmayı... O çok zahmetli ve zor iş... Sen rahatsızsın... Fazla stres yaramaz sana... Onda sunumlar vs.'ler var... Salla gitsin yanına bile yanaşma... :)

-İş-
-2017-2020 Gönüllü Ortaokul Matematik Öğretmenliği (2 yeğenime(kuzenime) 2,5 sene kadar matematik anlattım...)
-2020-2021 Muhasebe Stajı bir sene kadar... 8 ayı aktif 4 ayı kol kırığından dolayı raporlu. Muhasebe bürosunda o staj tamamlanmadan bırakıldı çünkü aşırı yoğundu ve bize göre değildi o iş... :)
-2023-2024 Gene Ortaokul Öğrencilerine Ekonomik Ücretlerle Matematik Özel Dersi (1,5 sene kadar)
-2023-2024 Mobil Oyun Yapımı (3 oyun projesi var ancak bir gayretle tamamlayıp Google Play'de yayınlamalıyım.)

Bunlara ek olarak;
-Ekpss ile memuriyete atanabilir
-Uzaktan C++ geliştiricisi işi ayarlayabilir
-Oyun şirketimizi kurup oyun işinde ilerleyebiliriz

Bu saydıklarımdan umarım hayırlı olanları olur... Ekpss ile memuriyete atanırsak yaklaşık 2 sene sonra da oyunları da ilerletip oyun şirketini kurmaya çalışırız... Ekpss işi yatarsa da uzaktan C++ geliştiricisi işiyle gene oyun işi olabilir ve acayip özgür oluruz ve çok da bereketli ve güzel de olabilir... :) Yalnız sertifikaları biriktirmeliyiz... :) Bir de uykular epey düzensiz... :)

Yani dostlarım 45 yaş öğrenciliği tamamlamak için güzel bir yaştır... Daha da uzatmamalıyız ancak kitaplardan elbette okuyabiliriz bol bol... Belki de iyileşip bir yuva kurarız dostlarım kısmet de çıkarsa... :)

Bunlardan başka bir kariyer de isteme lütfen... Her işi ölçülü yap ve tadında bırak... :) Yoksa kabak tadı verir... :)

45'e kadar eğitimlerini tamamlar, işlerini sağlamlaştırır ve iyileşip de yuvanı da kurarsan büyük bir iş başardın demektir... Gerisi sağlık, çalışma ve yuvanın sorumluluğu olur artık eşinle beraberce... :) Evlenmezsen de güzel olabilir çünkü az sorumluluk olur ancak öyle yaşlılığında biraz yalnız kalırsın ve sıkılabilirsin... :)

Rab en mutlu ve hayırlı yazıları yazsın inşallah... :) Yükümüzü fazla ağır yapmasın... :) Bu kadar yükü ancak taşıyoruz... Hastalık, yoksulluk, öğrencilik vs... :)

Rab önce sağlık versin. Afiyet ve bereket de versin... Başarı da verirse fena olmaz. Bir de bol özgürlük versin :) Her halimize şükürler olsun... :) Allah'a hamd olsun... :) 

Bir hesaplama yaptım ve dostlarım 37 yıl 8 ay 16 gündür yaşamaktayım... :) 13774 gündür yani... :)

Dostlarım gece 4'te 25'er mg ilaçlarımdan aldım ve 8'de de 25 mg Solian'dan aldım... Yani 150 mg kullanmalıyız her 4 saatte bir ortalama 25 mg şeklinde... Biraz daha iyileşirsek 4 saat 48 dakika ya da düz hesap 50 dakikada bir alırız ve 125'e düşmüş oluruz... :) Sonra 6 saatte bir, sonra 8 saatte bir, sonra 12 saatte bir ve iyicene iyileşirsek de 24 saatte bir 25 mg yetecektir inşallah bize ancak o günlere var daha epey gibi... :)

Arkadaşlar, sabah saat 8.00-8.30 yatmışımdır tahminen ve 13.30 gibi uyanıp 14.00'de doğru da kalkmışımdır dostlarım... :) Kahvaltımı da yaptım... Hemen bir sallama çay yapalım kendimize... Normalde bugün berbere gidecektik ancak çok yorgunuz o bakımdan bugün büyük ihtimal gidemeyeceğiz... Pazartesiye kalsın berber işi... :) 1-2 yaşından beri gittiğim eski berberim İsa Abi... :) Ortalama her 3 ayda bir giderim... :) Sadece deprem döneminden sonra birkaç yıl koptuk o kadar... :) Allah berberim İsa Abi'ye güzel yazılar ve mutluluklar yazsın... :)

Çayı yapıp okumalara başlayalım dostlar... :) 1000 besmeleyi de unutmayalım ve sabah namazının kazasıyla şükür namazını da ancak acelemiz yok... :)

Başımız ağrımış bir Parol Plus alalım dostlar... İsa Abi'yle de konuştuk, biraz keyifsiz ve rahatsız olduğumuzu da söyledik ve nasipse pazartesi geleceğimizi de söyledik, bizi bekleyecekti çünkü bugün... :) Bu iş de tamam... Şimdi epey dinlenelim dostlar hemen şak diye kitaba sarılmayalım çünkü başımız ağrıyor... :)


Dostlarım 1000 besmeleyi tespih ettik gene önce 500 sağ el, sonra 500 sol elle... :) Aynı bu tespihler gibi dünya ve ahiret çalışmalarımız da dengelensin inşallah... :) Bu kadar çalışkan olalım tespihlerimiz gibi... :) Bir de dostlarım başımızda ağrı vardı baş ağrısı, daha ilk 100 tespih bitmeden baş ağrımız dinmeye başladı ve 1000 tane tamamlanınca iyice dindi ve artık bizi rahatsız da etmiyor... :) İşte bu da inanarak Hakk'ı anmanın gücü olsa gerek... :) O bize çok yakın dostlar ve besmele baş ağrısına süper gelir ancak sizin başınız ağrıyorsa elbette ilaçtan da şifa bekleyebilirsiniz fakat şifayı o ilaçtan insana da veren Cenabı Mevla'dır... :) Bu besmeleyi tonton Nazım Dede'den öğrendik... Allah rahmet eylesin... Rab bu 1000 besmeleyi bir ömür boyu bize bıraktırmasın inşallah... :) Faydası çok dostlar... :)

Dostlarım belki 3-4 gündür banyo yapmamışızdır herhalde çünkü saçlarımız aşırı kirlenmiş... Çok çabuk yağlanıyor benim saçlarım... :) Biraz dinlendikten sonra bir de üşenmeden banyo yapalım ve daha da rahatlayalım... Ardından da abdest alıp sabah namazının kazasına durabiliriz... :) Mutluyuz, Rabbe binlerce defa şükürler olsun... :)

Bizi mutlu kılan Rabbe binlerce defa şükürler olsun... Şanı ne yüce olan yüceler yücesi Mevla'dır O. O'nun gibi dost olmaz... :) O'na hamdüsenalar olsun...

Ama iyi dostlarımız/nız olsun gene de bol miktarda... :)

Dostlar, saat 16.00 olmuş ve gene 25 mg ilacımızı aldık... Kahve de doldurmuştuk, az sonra banyomuzu da yapıp rahatlarız inşallah... :) Yeni düzen dostlarım, uyursak biraz zaman şaşabilir elbette ancak genel olarak şöyle: 0-4-8-12-16-20 saatlerinde alacağız inşallah... En azından bu okul dönemi bitene kadar bu dozlarla devam edelim... Ocak-Şubat gibi 4 saat 48 dakikalık düzeni de ayarlarız inşallah ömrümüz olursa... :) Bize şimdilik bu süre süper geliyor yani tam kararında... :) Birden 125'e düşmeyelim dostlar hem doktorlar da düşmek istemezler birden... :)

Dostlarım bugün gene biraz Meselleri okuyacağım ama bu sefer kararlıyım sonuna kadar geleceğim Allah izin verirse... :) 85. sayfadan başlıyor  279'a kadar ancak her iki sayfanın biri Arapça, o dili bilmediğimizden atlıyoruz, kalan yarısının yarısı eski Türkçe orayı da atlıyoruz... Yani kaba bir hesap yaparsak 279-85 = 194 -> 194 /4 = 48,5 sayfa kadar okumalıyız dostlarım... Mevla'nın verdiği güçle bunu başaralım ve sonra da ilk 9 bölümün özetini yani bazı mesellerini sizlerle paylaştığımız gibi belki 10-11-12'den de biraz alıntı yaparız dostlar buraya... :) Hem bu sefer bitirebilirsek gene kütüphanemizin bitmişleri arasına katacağız dostlar... :) Allah şanlı Süleyman Nebi'ye rahmet eylesin ve ömrü boyunca da onu şen kılmıştır inşallah... :)

Dostlarım tam 31 babtan oluşuyordu ve hepsini okudum ve altlarını da çizdim kalan yerlerin... Önceden 26. baba kadar gelmişim ve şimdi de en baştan tamamladım... :) Sonlara doğru başkalarının sözlerine de yer verilmiş... :)

10-11-12. babların bir özeti başka bir zamana kalsın dostlar sizlerle paylaşması... Çok merak eden kitaptan bir tane temin etsin... :) Bu kitabı da bitirdiğim kitaplar arasına katmanın zamanı gelmiş... Mevla bana bu kitabı en fazla 2 ayda bir düzenli tekrar ettirsin... Çok güzeldi... :) Sizlerle de tüm mesellerin belli başlılarını paylaşmaya niyetim var dostlarım... Zaman gösterecek... :) Saat 20.00'de ilacımızı aldık ve ezan da okundu... Akşam yemeğimizi de yedik az sonra banyomuzu yapıp ferahlayıp sabah namazının kazasıyla şükür namazına duralım... :) 157. biten kitabımı da listeme ekledim arkadaşlar ve biten kütüphanem arasına ekliyorum... :)

Dostlarım Hazreti Süleyman'ın Meselleri'nde 26.babtan sonrasını bir daha tekrar edeyim ki 2 kez bitirmiş olurum yalnız 2.'si sadece meseller olmak üzere... :) Heyet'te de 232'deydik ikinci turda. Onu da sonuna kadar bitirelim de 2. tur da tamamlanmış olur dostlarım... Çok şey öğreniyoruz Süleyman Peygamber'den... Miskin miskin uyumamamız ve çalışkan olmamız gerektiğini öğreniyoruz, ayrıca zahmet veren işlerin fayda verdiğini ve daha pek çok şey... :) Alimler gibi olmak gerektiğini öğreniyoruz... :) Zenginliğin fakirlikten üstün olduğunu da bize kendisi öğretiyor... :) Fakirlere yardım etmek gerektiğini elbette biliyoruz ancak okuyunca da bunu elbette daha iyi anlıyoruz... :)

Heyet'in ilk kitabını ikinci tur tamamladık dostlar... Bir üçüncü tur daha olur mu Mevla bilir... :) Ancak yazan çok güzel ve akıcı yazmış... :) Şimdi Heyet'in 2. kitabına geçelim, çünkü bu seri çok hızlı akıyor... :) Belki gece de C++'a geçeriz gene 142'de kalmıştık... Şanlı Süleyman Nebi'nin öğüdünü tutalım ve durmadan okuyalım öğrenelim ve gelir kazanmak için de sevdiğimiz bir işte çalışalım dostlar... :) Bir de kalan 5-6 babı mesellerdeki tekrar okuyalım o da 2. tur tamamlansın diyerekten. Bu bitirdiklerimizin sayısının tutulduğu listeyi de güncelleyelim... :)

Dostlarım canım Heyet-2'ye hemen geçmek istemedi, bu bakımdan biz şimdi yine Büyüyen Ay yayınlarından devam edelim... Kudema-yı Mevleviyye isimli kitaba... :) En son 86'da kalmışız ancak biz 84'ün sonundan devam edelim... :) Dost Mevlana'yı aynı bir baba gibi sevmekteyim... Ancak bazı fikirlerine yüzde yüz katılamamaktayım... Ancak en azından %98 oranında hayat felsefesine ve fikirlerine katılmaktayımdır... :) Ben de o mübareğe yaklaşmak isterim Hakk'tan... :) Aynı bir baba şefkati ve muhabbeti vardır kendisinde... Çok okuyan hem alim hem arif bir mübarekti... Biz kendisinden fazlasıyla razıyız... Mevla'm da razı olsun... :)


Bundan da vazgeçtim dostlarım bu kitap da dursun bir kenarda... Çünkü fazla din ya da tasavvuf beni boğuyor... :)

Heyet serisi de elbette çok güzel ancak biz biraz öğüt dinlemek istiyoruz dostlar, hem ne demişti şanlı Süleyman Nebi kişi öğüt dinleye dinleye arif olur... Dinlemenin karşılığı okumak bizde... :) Elimizde okunmayı bekleyen tam 5 felsefe kitabı var... Birine başlamıştık: Paracelsus... :) Gurdijeff, Carl Gustav Jung, Seneca ve Sigmund Freud'u da okumalıyız... Bunları da çerez gibi temizlemeliyiz dostlar... :) 

Bizim işimiz öğrencilik, önce öğrenmek... Ardından belki 1 sene zarfında iş bulmak... Sonrası Allah kerim... :) İşe yönelik sertifikalar ve kitapları da tamamlamalıyız elbette... Ancak canımız şimdilik C++ ile ilgilenmek ya da oyun yapmak hele bu saatte hiç istemiyor... :) Oyunlarda epey yavaşladım dostlar, farkındayım... Ancak biraz oyunlarımı izler ve düzenleme yapabilirsem tekrar bir istek gelecektir inşallah hayırlısıyla... :) Aslında oyunlarımı yayınlayabilsem ve ders verme ücretlerim kadar bile kazanabilsem bir istek gelecektir elbette... Mevla'm büyük bir iş yapma ve öğrenme kapasitesi de nasip etsin bana peyderpey sağlığı da iyileştirerek inşallah... :)

Normalde Paracelsus'un kitabında sayfa 28'de kalmışız... Oraya kadar altını çizdiğimiz yerleri tekrar ettik ve saat 24 olmasını bekliyoruz dostlar ilacımızı almak için... Biraz da uykumuz geldi ancak bizim fazla uykuya meyletmememiz gerekiyor... :) Gece 4'e kadar oturup sabah ilaçlarını da alıp yatalım en iyisi... :) Fazla uykum gelmeden uyuyamıyorum dostlarım... :) Şimdi güzel bir müzik açalım... :)


Bugün namaz kılıp kılmadığımızı hatırlamıyoruz dostlar... Az önce kıldık mı yoksa o dün müydü karıştı gerçekten... Saat 24'te ilacımızı alıp biraz tesir etmesini bekleyip abdest alıp namaza duralım dostlar ve 6. gün de tamam olsun hedefimizdeki... :) İşte şu psikoz bizi hasta ediyor ama Hakk'tan geldi bu hastalık ne yaparız... Yavaş da olsa iyileşiyoruz ya ona şükür... :) Banyoyu çoktan yaptık ve sanki namaza da durduk ancak unutmuşuz emin olamadık olsun bir daha duralım... :) Bir 15 dakika daha bekleyelim ilacı almak için... :) 4 saat biraz fazla gelmiş bir tık ancak idare eder gene de... :)

Burayı da online ajanda olarak kullanıyorum dostlar... Namazları da mümkün mertebe yazıyorum yoksa unutabiliyorum... :) Tamamdır dostlar 6. gün de OK... :) İşlem tamam... :)

Bugün çok konuşmuşuz yani yazmışız dostlar... Ne demiş büyükler; çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz... Buna dikkat edip, daha özet geçelim dostlarım... :)

27 Eylül 2024 Cuma

Merhaba Yeni Bir Gün

 Merhaba dostlarım,

Tarih 27 Eylül Cuma, ilk dakikaya girmiş bulunmaktayız... :) Bugün 5 saat kadar oyunlarımı söz verdiğim gibi yapmalı ve sabah vaktinde de 1000 besmele + sabah namazını kılmalıyım dostlarım... Akşam da derse girmeliyim... Mikroişlemciler dersi... :)

Şimdi bir sallama çayımızı yapalım... :) Ardından da C#'a başlayalım ve bu son günkü derslerin tekrarlarına da sonra bakalım yarın örneğin içerik okumalarını bilhassa... :) Ya da C#'a bu saatte başlamayalım... :) 

https://otedekilerr.blogspot.com/2024/08/guzel-bir-gece-hava-aydnlanyor.html

30 Ağustos'tan kalma linkime çalışmalıyım dostlarım yarın... :) Bu işleri öncelikle ayarlayabilsem yeter... :) Ardından da oyunuma yeni bir level yapmalıyım elbette... :) Ninja oyunuma... :) Ya da küçük arabalı oyuna menü yapma faslı da olabilir dostlar... :) Leaderboard ve reklam işleriyle de belki haftaya uğraşırım bunları başarabilirsem... Tamam çok iyi, yarın oyun için yapacağımız işleri bulduk... :) Saat tutacağız tam 5 saat kadar olmalı en azından... :)

Dostlarım dün 125 mg kadar içtim bugün yeni bir gün ve ilk ilacımı 00.30 gibi alayım diyorum 25 mg, iyi gelirse ardından belki öğreniriz... :)

Dostlarım gece 00.30 gibi yatıp, sabah da 05.45 gibi kalktık... Hemen bir kahve yapacağız ve öncelikle C# ile çalışmaya başlayacağız gibi... :)  Saat 12'den sonra da uymazsak oyunlarımızı yapmaya başlarız 5 saat kadar inşallah... Daha öğrenecek bilgi çok dostlarım... Canım şimdilik hiç oyun yapmak istememekle birlikte söz de sözdür saat 24'e kadar en az 5 saat kadar oyunla ilgileneceğiz inşallah... :)

Rüyamda gene 19. oluyordum dershane sınavında... :) Hemen güzel bir kahve yapalım dostlar... Daha 1000 besmelemiz de duruyor ancak ilaç da aldığımızdan başımız sersem hemen tespihe başlamayalım, saat o kadar da mühim değil bizce... :)

Dostlarım aslında C# da önemli elbette ancak onu diğer kursları da rahat anlamak için çalışacaktık, o biraz bekleyebilir... Biz ilk yazıldığımız kurslardan biri olan 46 saatlik C++ kursundan da akabiliriz ve içimizden ona çalışmak geliyor, C#'a değil... :) henüz o kursta 6. bölüm 44. kısımdaymışız... Halbuki daha önce %47 tamamlamışız ancak bazı yerleri de yapmamışız... :) Bugünkü hedef 10. bölüm 100. kısma kadar tekrar etmek ve sonda yapılmamış olan Ödev1- Challenge Assignment Letter Pyramid'i başarmak olsun... :) Öyleyse haydi vira bismillah... Çok iddialı oldu bu hedef biraz azaltabiliriz de neyse bir başlayalım... :)

48. kısma kadar hızlıca geldik dostlar... :) 1000 besmeleyi de tespih ettik ve fatiha ile duamızı da yaptık... :) Mutluyuz Rabbe şükürler olsun... Kahvemizi içeceğiz... :) Sabah namazı da biraz sonraya kalsın bakalım acelemiz yok... :)

53. kısma kadar geldik dostlar... :) 7. bölüme geldik yani arrays and vectors bölümü... :) 7.45 gibi geceyi saymazsak ikinci 25 mg ilacımızı da aldık... :) Baş ağrımız ve baş dönmemiz için de Parol Plus aldık... :) Biraz dinlenelim... :) 58. kısma kadar geldik dostlar... :) Saat de henüz 8'i geçiyor... :)

Dostlarım saat 8.30 olmuş ve biz 60. kısma geldik... :) Vektörleri de kavradık C++'ta... :)

Dostlarım biz genelde ezanla kalktığımızdan şu ilaç dozlarına biraz değişiklik yapalım ve 3 saat 45 dakika yerine 4 saatte bir alalım çok baş dönmesi yaptığından ve böylece 6-10-14-18 ve 22 olmak üzere yani dünkü 125 mg gibi gene 125 mg alalım dostlarım... Yalnız bugün biraz dağınık gidiyoruz... Yarın bu şekilde gidelim... :) Yoksa sık alırsak çok baş dönmesi yapıyor artık şu ilaç dostlarım... :)

Dostlarım 11.30'dan 12.00'ye kadar gözlerimi dinlendirdim... :) Bugünkü 100'e kadar gelme işini iptal edelim dostlarım... Bir işi uzun bir müddet yapamıyorum, çabuk sıkılıyorum... :) 18.15-20.45 arası 2 buçuk saat oyun yapımı, 21-21.50 ders... 22-00.30 arası da diğer 2 buçuk saat oyun yapımı olmak üzere toplam 5 saate tamamlayacağız inşallah dostlar... :)

Saat şimdi 12.15'e yaklaşıyor ve kendime yeni bir kahve yaptım cam fincanda... :) Biraz yorgunuz o bakımdan ders akmayacak gibi... :) Kitaplar yanımda Hacking Interface ve Heyet kitapları... Heyette 2.turda 232'de kalmıştık en son 284 sayfaydı sanırım... :) Hacking Interface'te de 120'ye kadar 1 kere, 45 kadar 2 kere gelmişiz en azından... :) 41'den alıp yani bölüm başı 120'ye kadar okuyabiliriz elbette ancak şu an siber güvenlikle aktif olarak ilgilenmediğimizden bu uğraşı biraz boşa kürek çekmek gibi olacaktır... :) Biz gene bizim 3 C++ kitaplarımızı çıkardık... Onlardan devam edebiliriz ancak çok yorgunuz ve uykumuz da var... :) Zihnimiz bir şey anlayamayacak kadar yorgun... :) Saat 12.35 en azından 3.15'teki ilaç vaktine kadar uyumak en güzeli... :)

Dostlarım bu uyku düzensizliği böyle olmayacak... :) Ben mübarek peygamberimiz gibi uyku düzenine geçmek istiyorum... Uykunun en verimli olduğu saatlerde uyumalıyız... 22.30 23.00 gibi yatıp gece 3'te kalkmalı ve 13.15 gibi yatıp 15.15 gibi de kalkmalıyım... Bunu başarırsam en verimli düzene geçmiş olacağım inşallah... :)

Dostlarım belki de söze rağmen bugünlük oyun işini yarına erteleyeceğim ve bu akşam 10.00 gibi yatacağım inşallah... :) Alarmı da kurmayacağım yoksa stres oluyor ve büyük ihtimal gece 03.00'e kadar uyanırım, gündüz de 1-2 saat kadar kaylule yapsam öğleden sonra en güzel düzen olur... :)

Şimdi biraz yorgunum ve uykuya da dalamıyorum... :) Ara ara uzanıp dinleniyorum sadece... :)

Şöyle bir düşünüyorum da benim neye ihtiyacım var diye..?

1) Uyku düzeni (Bunun hakkında kitap araştıracağım)

2) Sağlığın iyileşmesi yani beynin iyileşmesi (Bunun hakkında kitap araştıracağım)

3) Gelir yani part-time ya da full time bir iş ancak bu 1 yıl bekleyebilir... (EKPSS ile işe başlayabiliriz ya da 1 sene sonunda sertifikaları toplayıp güzel işlere de başvurabiliriz)

Şimdi aklıma bir fikir geldi dostlar... Kütüphanemde en az 1 kez bitirdiğim kitapların hepsini bir yere toplayacağım... O elimizdeki listeye göre, hem unuttuğumuz varsa da ekleriz... :) Böylece en az 1 kez okuduğum kitapların hepsi bir arada bulunur... Böylece sürekli oraya yeni kitap eklemeye çalışır ve eskileri de arada tekrarlarım... :) Evet süper fikir, mutlu oldum... :) Size kütüphanenin son halini göstereceğim inşallah... :) Haydi vira bismillah... :)

Dostlarım kütüphanemi düzenledim işte resimleri... İlk büyük kütüphanemdeki kitapların tamamını okudum, üstelik bazılarını bir kaç kez... :) Duvardaki ve çekmeceli kütüphanedekiler ise elbette başlandı ama tamamlanmamıştır... :) Bir kaçına da başlanmamıştır... :) + Gürsu'daki 6 felsefe kitabım ve Ege'deki S*ktir Et kitabım da dahil edilmeli o büyük kütüphaneye... :) Belki aikido kitaplarını da okumuş olabilirim ama tam hatırlamıyorum, o bakımdan onları almadım... :)





18.30'a doğru yatmışızdır tahminen, 22.25 olmadan da kalkmışızdır... :) Yani 4 saat kadar uyumuşuzdur dostlarım... :) 50 mg ilacımızı da topluca aldık... :) Ancak kedimize geldik... Uyku çok önemli... :)

Dostlarım şu sözleri bir kenara bırakalım, onlar bizde baskı oluşturuyor... Halbuki biz söz olmadan daha mutluyuz... Yakında inşallah oyunumu yaparım olarak güncelliyorum sözümü... :)

Dersimize de giremedik, uykudaydık, sağlık olsun... :) Kütüphanemizden güzel bir kitap seçelim ve okuyalım Hakk'ın izniyle... :)

Dostlarım çok mutluyum çünkü yeni bir kitabı daha bitirdim, size önceden de bahsettiğim Jean-Jacques Rousseau kitabı... -İnsan özgür doğmuştur ama her yerde zincir vurulmuştur- 

Bilgeleştikçe mutlu olmadayım dostlarım ve özgürlüğüne de oldukça düşkün birisiyim... O bakımdan ya evden çalışmalı uzaktan bir iş, ya kendi işin örneğin oyun işi olabilir ancak bunun için self-discipline gerekli... :) Ya da ofisten çalışmalı hafif bir EKPSS ile memurluk işi olabilir dostlarım... İşte bunu başarmamız gerekir... :) Ortaokul öğrencilerine matematik anlatma işini de hobi olarak yaptık dostlarım... :)

Bunun için gerekli çalışmaları da yapıyoruz elbette... Ancak zamana da ihtiyaç var en azından 9 ay kadar, sertifikaları toplamak ve güzel bir iş kapmak veya oyunlarda ilerlemek ve oyun şirketini kurmak veya EKPSS ile atanmak ve hafif bir memurluk işi yapmak için dostlarım... Yalnız ben engelli raporunu yenilemedim yani benimki 2 yıllık geçiciydi, şimdilik yenilemeye gerek duymadım... :)

Dostlarım 550,95 TL'lik 4 adet kitap siparişi verdim... Heyet-5'i de alacaktım ancak çok fazlalaşıyordu, hem bütçe hem de boyut anlamında, onu bir dahaki aya bıraktım dostlarım... :) İşte sipariş verdiğim 4 süper kitap... :)


Çok mutluyum dostlarım, sadece öz disiplinimi biraz arttırmalı ve iyileşmeliyim... Eğer bunları başarırsam, iş de olur para da olur inşallah Allah'ın izniyle... :)

Dostlarım bu son gün tespihlerde 5. gündü, hemen sıcağı sıcağına abdestimi alıp sabah namazının kazasını da kılıyorum biraz disiplinle ve 5. gün tamamlanacak inşallah... Öyleyse vira bismillah... :)

Ve bu iş de tamam dostlarım,, Mevla'mız kabul etsin... :) 5. gün OK... :)

26 Eylül 2024 Perşembe

Hoş Gelmiş 26 Eylül :)

 Herkese hayırlı geceler,

26 Eylül 2024, saat 00.30 civarı yazıyorum bu yazıları... :) Rabbimize şükürler olsun, 3 gündür 1000 besmele ve geç de olsa sabah namazlarını kazayla da olsa kılıyoruz... Kaldı 37 gün dostlarım... Sonra nasipse akşamı da ekleyeceğiz... :)

Güzel olanı şu ki biraz aklımız başımıza gelmiş ve 2 dersimize de girdik ve sıradaki hedef bugünkü 3 derse de girmek... :) Cuma günü de 5 saat kadar oyunlarla ilgileneceğimizi söylemiştik... :) Mutluyuz Rabbe şükürler olsun... Arızalar elbette çıkabiliyor bu sabah da olduğu gibi ama takılmamayı öğrenirsek çabuk ilerliyoruz en fazla 3 saat kadar kaybediyoruz... :)

Şimdi biraz uykumuz geliyor yavaştan, bu saatte ders çalışamayacağız... İlacı en son 10'da aldık ve 150 mg aldık toplam... :) Yani böylesi daha iyi... Hafif maniden zarar gelmez elbette... :)

Güzel bir şarkı açalım... :)

Yarınki hedefte 1,5 hızıyla C#'ı bitirmek var, henüz %22'deyiz... Ardından da zaman kalırsa algoritmalar kursuna devam etmek var... Biraz dersleri incelemek ve akşama da 3 tane derse girmek olarak özetlenebilir... Rabbe çok şükürler olsun... :) Sabah 1000 besmele + sabah ve şükür namazlarını da unutmayalım... :)


Dostlarım bugün epey uyumuşuz  ve öğleden sonra kalkmışız... :) Kahvaltımızı da yaptık... Şimdi sırada 1000 besmele + sabah namazının farzı var, ancak ondan önce biraz ders çalışabiliriz dostlarım, besmele kaçmıyor ne de olsa... :) İlaçları da peş peşe 75 mg kadar alınca, kafamız sersem oldu epey... :) Biraz oyalanıp, açılalım... :) Ya da direkt 1000 besmele ile başlayalım dostlarım... Haydi vira bismillah... :)

Evet dostlarım Allah'ın izniyle 1000 besmeleyi tamamladık ve ardından da bir fatiha okuduk dua edip... :) Rab'be çok şükürler olsun... :) Tespihlerimizi kabul eylesin inşallah... :) Şimdi geriye sadece sabah namazının kazası kaldı dostlar... O da sonraya kalsın... Saat de 15.45 olmuş, ve şimdi ne yapacağımıza bakalım... Canımız hiç yaptığımız plandaki gibi C# çalışmak istemiyor, bu sefer biraz kitap okumak istiyor... Biz de kitap okuyalım... Yazılım çalışmak sonraya kalsın... :)

Dostlarım canım kitap da okumak istemiyor, sadece kendi bloğumu okumak istiyorum... Sanırım Kasım'ın sonlarında  kalmıştık 2023 Eylül'ün... Oradan gelelim bu tarafa doğru... :) Yani rahatlamak ve dinlenmek istiyorum 1000 besmele başımı döndürdü biraz... :))

2023 Aralık ilk güne kadar geldik dostlar, gerisini okumak sonra olsun... :) Şimdi ikindi okunmakta... :) Güzel bir kahve yapalım... :) Keyfimiz bol olsun... Şimdilik programdan dolayı kılamadığımız namazlardan dolayı Mevla bizleri affeylesin... :) Namaza duranlarla dua okuyanların hayırlı olabilecek dualarını da kabul eylesin Mevla... :)

Eski postlarıma bakıyorum da sanki birazcık daha dindarmışım, şimdi az daha sekülerleşmişim ve bu da iyi bir şey bence... Fazla sofuluk yaramaz... :) 200 gün içinde namazları 5 vakite çıkarıp tekrar dindarlaşsak bile, bu böyle... Atatürk de bizim baş rehberlerimizdendir ve bilimin de izinden gitmek için akıl gerekir... Beyni yakmak yaramaz... :) Akıl büyük bir nimettir ve herkes bu nimeti iyi kullanamıyor maalesef... :) Yat kalk ibadet etle Tanrı'ya yaklaşılmaz, Tanrı'ya akıl ve beyinle yaklaşılır... :)


Dostlarım ve şu bilgisayarıma sızan ve kendisini tanıtmayan hackerlara da Tanrı hesap sorsun rahatsız ettikleri için... :) Onlara güvenim yok ve hiç de olmayacak... :)

Dostlarım 4 Aralık 2023 Zaman Yolculuğu topiğine kadar geldim... :) Bu topikte de sayfa 27'ye kadar okudum not aldığım yerdeki yani kitabın ilk 27 sayfasının özeti... Biraz dinleniyor ve yeni kitaplar keşfediyorum... Belki alırsam size de haber veririm... :) İlaçtan son 25 mg ile yan 100. mg ile saat belki de 6 olmadan almışımdır ve biraz da başımı ağrıttı... :)
İlaç saatlerine de düzenleme yaptım dostlar... 01.45 - 7.00 - 10.45 - 14.30 - 18.15 ve 22.00 olmak üzere... Yani anlayacağınız 01.45'i de ekledim ve böylece bu 6 aşamada 150 mg alırsam rahat olacağım inşallah... :) Yalnız bugün biraz geri kaldım normal dozlardan... :) Bugün 125 mg yeterli gibi, gece de ilaç alıp 150 yaparız yarın için... :)

Dostlarım bugün 3 derse de girdim... :) İlk ders yazılım mühendisliğiydi... Hoca epey girizgah yaptı ve son 15 dakika başladı anlatmaya... :) Fazla zor bir derse benzemiyor gibiydi... Sadece biraz sözel diyorlarmış önceki dönemler... :) Sonraki dersimiz Kazak Dili'ydi ve hocamız da Kazakistan hakkında ve genel konuşmalarını yaptıktan sonra derse başladı... Kiril Alfabesi öğrenecekmişiz ve başladık bile öğrenmeye... Güzel bir gelişme bu bizim için, belki ileride Rusça da öğrenebiliriz bu sayede... :) Son ders de işletim sistemleri dersiydi dostlarım ve hocamız da epey bilgili biriydi... Güzel bilgiler aktardı bize... :) Derslerin ardından da abdest alıp sabahın kazasını kıldık ve 4. gün de tamam böylece geç de olsa... :) Kaldı 36... :) Sonra nasipse akşamı ve akşam Vird-i Mevlevi'sini de ekleyeceğiz nasip olursa... :)

Rabbe şükürler olsun... Mutluyuz... :) Tv'de BJK maçı var... Ajax 3-0 galip şu an... Fener de 2-1 kazanmış Royale Union Saint-Gilloise 'a karşı... :)

25 Eylül 2024 Çarşamba

Güzel Bir Gün Olsun

 Günaydın dostlar,

Bugün günlerden 25 Eylül Çarşamba ve saat de 4.40 gibi erkenden uyandık... :) 2 adet 25'er mg ilaçlarımızı da aldık... :) Uykumuzu fena almadık gibi... :)

Dostlarım 7.30 gibi tahminen yattık ve 13.30 gibi de kalkmışızdır... :) Sabah sabah Udemy kursundaki set-up'ları yapıyordum... Tam hallettim derken, tekrar aynı sorunla karşılaştım ve beni bezdirdi bu sorun, çünkü en azından son 2-3 seferdir aynı sorunla uğraşıyoruz... :) Keşke bilgisayarlar bu kadar aptal makineler olmasalar... :) Kendi sorunlarını kendileri çözebilseler... :) Baş dönmesi de yaratıyor o bakımdan bir daha bugün bu aptal sorunla uğraşmayacağım... :)


İyi olunca 1000 besmele ile sabah namazının kazasını kılmalıyım... :)

Dostlarım 1000 besmeleyi tamamladık Cenab-ı Mevla'nın bereketiyle... :) Sonlarına doğru da dertlerimize güldük geçtik... Sanrıymış, hastalıkmış, işsizlikmiş, yoksullukmuş, parasızlıkmış hepsine toptan güldük dertlerimizin... :)

Şimdi sırada kaza namazı var ancak acelesi yok... İkindi vaktinden sonra da yapabiliriz... 

Biz oyunları yaparken de belki 25-30 tane arızayla karşılaşmışızdır... Bazen de oyunlar durmuştur epey bir müddet ancak bir zaman sonra çözmüşüzdür arızayı... Bu sabahki iş de böyle olacak gibi... O yüzden şimdilik onu atlayalım ve kursun ana kısmına devam edelim... Set-up'ları geçelim şimdilik... :)

Güzel bir kahve yapmıştık kendimize, onu içelim... :)

Bu kursa sonra bakarız dostlarım, adım adım gitmek de daha sağlıklı olacak gibi... Şimdilik arızasız bir kurs seçelim... :) BTK Akademi'deki kurslarımıza bakalım... :)

Dostlarım zencefil çayından yaptım kendime... :) Enişteyle ve küçük amcayla konuştuk... :)

Arkadaşlar BTK Akademi'deki kurslara devam ediyordum... Algoritma programlama ve veri yapılarına giriş kursunda %48'e geldim ancak C#'a çok da hakim olmadığımdan bazı yerleri çok hızlı geçtim... Dolayısıyla da yeni bir C# kursuna başladım, çünkü önceki kursu adam C# ile anlatmış... :) Bu yeni C# kursunda da %22'ye geldim bile... :)

3. günkü sabah namazının farzının kazası ve şükür namazı da tamam ve 3. gün de OK... :) Yaklaşık 25 dakika kadar sonra sayısal çözümleme dersi başlayacak ve ona canlı katılacağız inşallah... :)

Dostlarım derse katıldım ve arada ses kesildi sadece, tekrarı da hem içerikten hem de hocanın notlarından yaptım... Çok iyi anladım ilk dersi ve bu sayısal çözümleme dersi müthiş zevkli bir derse benziyor... :) Kazakistan Tarihi'ni de iyi anlamıştık dostlarım... :)

Galatasaray-PAOK maçı da var dostlarım ve ilk yarı 0-0 bitmiş... :)

Dostlarım GS 3-1 aldı maçı, 2. yarı epey iyi oynadık... :) Tebrikler aslanlar... :)

4 Ekim 2024

 Merhaba arkadaşlar, Bu sabah da 10.10'da kargocunun aramasıyla uyandık... :) Kitaplarımızı getirmiş yalnız biri eksik belki sonra gönde...